Economia

Deixar diners per la crisi

Cal fer constar  en la declaració de cap de les dues parts el fet de compartir despeses amb algú amb qui no convius ni tens vincles familiars?

Estem en una crisi que ens toca a tots més o menys de prop. Quin perill hi ha –i perdó per l'expressió, però s'entén– en el fet d'haver trans­fe­rit sis­temàtica­ment diners d'un compte propi al d'una per­sona (o, pel cas teòric, més d'una) amb qui no hi ha cap altre vin­cle que el de la res­pon­sa­bi­li­tat davant la situ­ació dramàtica cone­guda del recep­tor o recep­tors. Amb el benentès que, mal­grat la trans­parència de dei­xar diners via trans­ferència bancària, no hi ha jus­ti­fi­cació que l'acom­pa­nyi (ni en el sen­tit que és una apor­tació men­sual vari­a­ble, segons dis­po­ni­bi­li­tat; ni res­pecte de la des­pesa en atenció mèdica i manu­tenció a què va des­ti­nada). Cal fer cons­tar en la decla­ració de cap de les dues parts el fet de com­par­tir des­pe­ses amb algú amb qui no con­vius ni tens vin­cles fami­li­ars? O, tal vegada, en funció de la xifra acu­mu­lada al llarg de l'any (deu mil euros)?

 El que vostè comenta seria, en tot cas, un supòsit de donació, que no tri­bu­ta­ria per a l'impost sobre la renda, sinó sobre suc­ces­si­ons, cosa que fa que l'òrgan liqui­da­dor no sigui tam­poc l'Agència Esta­tal Tri­butària, sinó l'Agència Tri­butària de Cata­lu­nya.

Us recor­dem que les res­pos­tes faci­li­ta­des per la dele­gació a Cata­lu­nya de l'Aedaf són a títol infor­ma­tiu i en atenció única­ment i exclu­si­va­ment a la lite­ra­li­tat dels ter­mes de les con­sul­tes for­mu­la­des, i es declina qual­se­vol res­pon­sa­bi­li­tat per l'ús que es pugui fer del con­tin­gut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.