Economia

Inici de la verema a Raimat amb excel·lents previsions

El centenari celler, amb la DO Costers del Segre, comença la collita amb la seua característica recol·lecció nocturna i de manera totalment manual

A la nit i amb el tracte delicat de les mans. D'aquesta manera el centenari celler Raimat, amb la DO Costers del Segre, va iniciar dilluns al vespre la temporada de verema amb la seva característica recol·lecció, que aquest any es preveu d'excel·lent qualitat. Amb una extensió de més de 2.000 hectàrees de vinya pròpia, la més important d'Europa, i la totalitat de la seva producció certificada com a viticultura sostenible, Raimat va començar la seva verema recollint raïm de la varietat chardonnay, que es destina a l'elaboració de cava. El celler prosseguirà amb la verema de ceps destinats a l'elaboració de vins blancs, que s'allargarà fins a mitjan mes d'octubre i que finalitzarà amb la recol·lecció del raïm negre.

La collita, que prosseguirà les pròximes setmanes, arribarà al mercat d'aquí a aproximadament un any i mig. Segons Xavier Farré, director de viticultura de Raimat, “la previsió és excel·lent, si tot surt com s'espera el consumidor notarà la millor expressió d'aromes i gustos en els vins Raimat”. Aquest aspecte ve determinat per les excepcionals condicions climàtiques d'aquest any, que han ajudat a preservar la sanitat al camp i han afavorit una molt bona maduració inicial. Gràcies a aquesta verema a mà i de nit, l'equip de viticultura de Raimat pot seleccionar el raïm cep a cep per tal d'assegurar uns vins equilibrats i persistents. A més, la recol·lecció nocturna afavoreix que es preservin les aromes i evita fermentacions no desitjades.

Una altra novetat de Raimat per la verema d'enguany és l'ampliació de la seva plantació d'albariño a 18 noves hectàrees, destinades a un dels llançaments més recents i que millor acollida està  tenint entre els consumidors, el vi Ànima de Raimat. Aquest celler lleidatà  és avui en dia l'únic de l'Estat espanyol que conrea la varietat albariño fora de la DO Rias Baixas.

La DO Costers del Segre es va constituir l'any 1986, i les zones geogràfiques que abraça s'han anat ampliant en el transcurs dels anys. Actualment, Costers del Segre queda definit amb set subzones: Artesa de Segre, Urgell, Garrigues, Pallars Jussà, Raimat, Segrià i Valls del Riu Corb.

LA XIFRA

2.000
hectàrees
de vinya pròpia, la més important d'Europa, amb producció certificada com a viticultura sostenible.

LA FRASE

“La previsió per aquesta propera collita és excel·lent, si tot surt com s'espera
Xavier Farré
director de viticultura de raimat

Pioners en viticultura sostenible

Raimat és líder europeu en viticultura sostenible i les seues finques estan controlades per un sistema de monitoratge, que permet controlar possibles plagues i malalties de la vinya, i amb un programa que ha merescut la certificació CCPI.

Té en actiu un programa amb més de 30 projectes en el seu centre d'investigació, com són l'assaig que s'està duent a terme per controlar les plagues mitjançant la solta dels seus enemics naturals; la introducció de nius de diferents espècies d'aus per millorar la biodiversitat de la zona; el rec per gravetat amb què s'ha aconseguit evitar el consum d'energia ja que es rep l'aigua per pressió natural; la instal·lació d'una caldera de biomassa que permet cobrir totes les necessitats de subministrament d'aigua calenta, i, finalment, noves plantacions, amb l'objectiu de reduir la petjada de carboni i evitar l'erosió.

Raimat és un dels tres cellers pilot de Wineries for Climate Protection.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia