L'apunt

L’APUNT

De Queralbs al Manzanares

La truita de riu és el plat estel·lar de les fondes de muntanya. A falta de peix de mar, aquest espècimen arrencat dels rius a cops de canya, greixós i d’estelles perilloses satisfà els paladars exigents. A Pardines, la mestressa de Can Serra, la Teresa, la guisava amb destresa. Pardines és a la mateixa vall de Ribes on hi ha el poble de Queralbs, honorable municipi de teules en forma de pissarres, riu escumejant, i també truites a la taula, que primer ha estat peix al cove. A Madrid tenen un gran riu, però no mengen truites, van molt ben servits del millor peix que els arriba d’arreu, ràpid i fresc. Sense tenir mar, tenen tant peix que els en sobra i, de tant en tant, acte de gentilesa, en treuen un del cove i l’ofereixen al visitant. Peix al cove i cap a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]