Política

El jutge arxiva la peça dels àudios de Corinna sobre el rei Joan Carles

El magistrat de l’Audiencia Nacional posa en dubte la versió de l’amistançada del monarca emèrit perquè es va produir arran de la ruptura de la relació

A més, recorda que les suposades activitats van tenir lloc durant el seu regnat, durant el qual era “inviolable” jurídicament

El magis­trat de l’Audi­en­cia Naci­o­nal espa­nyola Diego de Egea ha acor­dat aquest diven­dres l’arxiu pro­vi­si­o­nal de la peça sepa­rada sobre les gra­va­ci­ons a l’amis­tançada de Joan Car­les I, Corinna Sayn-Witt­gens­tein. El jutge del cas Tàndem con­si­dera que les afir­ma­ci­ons de l’empresària ale­ma­nya sobre el rei emèrit en un con­versa amb l’exco­mis­sari José Villa­rejo podrien haver estat moti­va­des “per la rup­tura de la relació d’amis­tat” entre ella i el monarca. A l’enre­gis­tra­ment es des­ta­pa­ven supo­sa­des acti­vi­tats il·lícites de l’ante­rior cap d’Estat que van des del cobra­ment de comis­si­ons a l’evasió de béns i pro­pi­e­tats, .

El jutge actua després que la Fis­ca­lia s’ha pro­nun­ciat aquest diven­dres en aquesta mateixa direcció adduint que els indi­cis con­tra el pare de l’actual rei són “extra­or­dinària­ment dèbils” i per tant les reve­la­ci­ons de Corinna sobre les acti­vi­tats de Joan Car­les I “no són sus­cep­ti­bles d’inves­ti­gació en seu penal”. “L’única base dels fets que s’impu­ten a Juan Car­les I és el relat dels matei­xos fets per Corinna, natu­ral­ment deduïts del desen­vo­lu­pa­ment de la relació d’amis­tat entre tots dos”, apunta el jutge.

Per deter­mi­nar la vali­desa com a prova de càrrec en la causa penal de les reve­la­ci­ons de l’exa­mant del rei, el jutge com­prova si exis­teix una “absència d’incre­di­bi­li­tat sub­jec­tiva”, és a dir, si les mani­fes­ta­ci­ons estan moti­va­des per un “pos­si­ble motiu espuri, de res­sen­ti­ment, revenja o ene­mis­tat que pugui enter­bo­lir la sin­ce­ri­tat del tes­ti­moni”.

En aquest sen­tit, el magis­trat con­clou que “la rup­tura de la relació d’amis­tat l’any 2009” entre Joan Car­les i Corinna és el que “podria haver moti­vat el relat dels fets” con­tra el monarca davant Vill­rejo.

El jutge qüesti­ona que l’empresària no aportés “cap docu­men­tació en la que pogués fona­men­tar les al·lega­ci­ons efec­tu­a­des en la con­ver­sació”, que va tenir lloc el 2015 en un hotel de Lon­dres.

El disc dur inter­vin­gut a la casa del soci de l’exco­mis­sari, Rafael Redondo, tam­poc es va tro­bar “cap dada afe­gida que jus­ti­fi­qui les mani­fes­ta­ci­ons” de Corinna”, afe­geix.

A més, asse­nyala que les reve­la­ci­ons fan referència a acti­vi­tats que van tenir lloc entres els anys 2009 i 2012, quan Joan Car­les I era “invi­o­la­ble” i no estava “sub­jecte a res­pon­sa­bi­li­tat” d’acord amb la Cons­ti­tució Espa­nyola per l’exer­cici del seu reg­nat.

A l’àudio en qüestió Corinna parla d’un ter­reny al Mar­roc al seu nom que la dona atri­bu­eix al monarca, de comp­tes a Suïssa que també serien de Joan Car­les I i del paga­ment de supo­sa­des comis­si­ons per l’adju­di­cació a un con­sorci de dotze empre­ses espa­nyo­les de la cons­trucció del tren d’alta velo­ci­tat a la Meca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.