Societat

Santa Coloma de Queralt és terra de safrà

La relació de Santa Coloma de Queralt i el safrà enfonsa les arrels en època medieval i ara s'ha reforçat i es vol donar a conèixer a través del certamen Som Terra de Safrà que tindrà lloc aquest dissabte dia 12. En aquesta segona edició s'ha apostat per donar èmfasi a la gastronomia amb el showcooking de vuit cuiners que mostraran com utilitzar el safrà a la cuina. Les demostracions s'aniran succeint tot el dia al castell dels Comtes de Santa Coloma i serà l'activitat principal, que es complementarà amb un bon altre grapat de propostes. Així, durant tot el matí, a la plaça de l'Església, es podrà visitar un mercat de productes amb safrà i de km 0. Els productors, comerciants i restauradors de la vila participaran a la jornada oferint productes i menús elaborats especialment per a aquest dia, amb el safrà com a ingredient estrella. Altres activitats complementàries de la jornada seran les representacions teatrals, com la teatralització d'una taula jueva de safrà del segle XIV, la visita guiada al call, una recollida de flors de safrà i esbrinament, xerrades, el tastet de ratafia casolana, tallers infantils, el primer Safroc (correfoc) o el concert jove.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.