Societat

SOCIETAT

Vic tornarà a ser la capital de la tòfona negra el primer cap de setmana de febrer

La tòfona negra (Tuber melanosporum) com a protagonista absoluta. Vic acollirà de l’1 al 4 de febrer una nova edició del TrufforumVic, que aquest any creixerà en espai firal i programació. La cita és al recinte firal El Sucre i inclourà el tradicional mercat de tòfona fresca i productes trufats. Entre les novetats que s’han donat a conèixer avui destaca la creació d’un espai gastronòmic, La Tòfona al Plat, on els visitants podran degustar diferents receptes durant la jornada i que comptarà amb diversos restaurants i establiments convidats que oferiran propostes dolces i salades. El certamen inclou també programació per a professionals, com un congrés internacional de tòfona, i també per a visitants.

D’altra banda, als espais d’activitats, l’Aula de la Tòfona i La Cuina de la tòfona, es podran descobrir tots els secrets d’aquest fong tan preuat a la cuina amb activitats que inclouran tasts i aniran a càrrec de reconeguts professionals. Enguany, se n’ampliarà la capacitat per donar cabuda a més participants. També hi haurà més activitats per a infants i l’Espai tòfona i ciència tindrà un programa d’activitats i espai específic. No hi faltarà tampoc el 5è Campionat de Catalunya de Gossos Tofonaires; el Congrés Internacional de la Tòfona centrat en el seu conreu; l’Acadèmia de la Tòfona, que s’amplia a dues matinals d’activitats formatives per a estudiants d’hostaleria; i premis i reconeixements com l’Ambaixador de la Tòfona o la Tòfona d’Or, entre altres novetats. El diumenge també hi haurà l’esmorzar popular amb tòfona amb Osona Cuina i Taula Dolça. El TrufforumVic està organitzat per l’Ajuntament de Vic, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, l’European Mycological Institute (EMI), la Diputació de Barcelona, l’Associació de Productors de Tòfona de Catalunya (PROTOCAT), el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya i el Consell Empresarial d’Osona. En l’edició de l’any passat, es van vendre i consumir més de 33 kg de tòfona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA