Societat

Aplicacions i webs ajuden a preparar la selectivitat

Els professors impulsen noves eines des del mòbil o l'ordinador

Hi ha jocs amb més de 600 preguntes

Un Iphone, una aplicació gratuïta i 640 preguntes amb una única resposta correcta. No són els ingredients per aprovar la selectivitat, però sí la recepta per reforçar els coneixements de la prova d'història durant les estones d'oci. I també la demostració que els mòbils poden ajudar com a complement en la preparació de les proves d'accés a la universitat, que tindran lloc entre l'11 i el 13 d'aquest mes.

Un professor de l'institut Molí de la Vila, de Capellades, va crear fa unes setmanes HistoQuiz, una aplicació que planteja als estudiants, com un joc, un seguit de preguntes relacionades amb el temari d'història contemporània.

“Aquí molts alumnes vénen de pobles del voltant i passen molta estona a l'autobús. Vaig pensar que, en comptes de jugar al Tetris o a matar marcianets, podrien jugar a això, que mal no els farà”, apunta Marcel·lí Valdés, creador de l'aplicació juntament amb el desenvolupador Gabriel Massana.

Valdés ha estructurat les preguntes en quatre blocs temàtics: Restauració Borbònica, Catalanisme Polític, Segona República i Guerra Civil i, finalment, Franquisme, Transició i Democràcia. Per anar progressant, però, caldrà assolir un cert nivell de respostes correctes.

Per als usuaris amb Android hi ha Seledroid, que fa un test de deu preguntes sobre les assignatures de la branca comuna i també de la tecnològica. A més, a les diferents botigues d'aplicacions n'hi ha d'altres, en castellà, sovint vinculades a acadèmies d'estudi. També pot resultar útil Notas de corte, una aplicació multiplataforma que informa de les notes de tall de més d'un miler d'estudis a 167 centres de l'Estat.

Mòbils a banda, la web també pot ser un bon recurs educatiu. Una altra professora catalana, Lluna Pineda, ha recollit a Filoselectivitat.cat diferents materials gràfics i audiovisuals sobre els principals pensadors per tal de potenciar els bons resultats als exàmens de filosofia. A més, la Generalitat té el servei on-line Posa't a prova, on es poden fer tests interactius de diferents matèries per incentivar l'estudi i l'autoavaluació. Un altre web, Selecat.cat, recull tots els exàmens de selectivitat entre el 2000 i el 2012. Són algunes de les possibilitats que es poden trobar a la web per preparar les proves d'accés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.