Societat

Girona

El fenomen dels ‘food truck'

Una quinzena de vehicles preparats per oferir menjar al carrer van participar en el Girona Street Food Market, en ple centre de la ciutat

Es van situar enmig del carrer Migdia i van despertar la curiositat dels ciutadans

El fenomen dels camions, furgonetes i caravanes que ofereixen menjar al carrer, coneguts com food truck, s'està estenent, i cada cop més es troben en esdeveniments privats o fires i concerts. És una moda gastronòmica provinent dels Estats Units, on és una autèntica institució, però que aquí, atès que aquest tema encara no està legislat, tot just aterren tímidament gràcies a joves emprenedors que ho han deixat tot per cuinar sobre rodes i, fins i tot, reconeguts xefs que tenen clar que el menjar ràpid també pot ser de qualitat.

La pel·lícula #Chef , de Jean Favreau, va popularitzar aquest fenomen, que ahir es va instal·lar per primera vegada a la capital gironina, en ple centre de la ciutat. Una quinzena de vehicles, la majoria amb aires vintage i retro, van participar al Girona Street Food Market, que es va concentrar al carrer Migdia, a l'altura del col·legi La Salle. Aquests restaurants sobre rodes van ser al llarg de tota la jornada motiu de mirades i fotografies per part de la munió de ciutadans que deambulaven amunt i avall per la que és una de les zones comercials més actives, i en el que va ser l'últim cap de setmana de compres del tió i Nadal.

Al migdia, i sobretot a la tarda i al vespre, les olors irresistibles provinents de les cuines d'aquests vehicles van fer que els més curiosos es rendissin i que, de mica en mica, s'hi anessin acostant per tastar el que oferien: des d'entrepans d'hamburgueses o botifarres d'autor fins a tastets ecològics o delicatessen tailandeses, passant per les anunciades delícies colombianes d'en Nil,o la pasta deliciosa del clan sicilià-català format per en Vincenzo, en Mauro i en Jack.

Aquests últims, amb un vehicle que porta el nom de Prepara la pasta i amb el cuiner del restaurant Na Madrona de Caldes de Montbui a bord, fa vuit mesos que han muntat el negoci i comenten que malgrat que encara no hi ha una legislació pertinent a les food truck ells ja tenen la furgoneta equipada i condicionada a l'última, tant en termes de seguretat com d'higiene. “És un local més, però amb quatre rodes, i a diferència d'altres, no volem destacar amb el vehicle sinó pel producte que oferim”, remarca en Jack. I tots tres tenen clar que és un negoci a l'alça, sobretot si es posen punts de via pública on obrir la parada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia