Salut

Societat

Per a llaminers amb intoleràncies

El pastisser vallesà Maurici Cot posa en marxa un obrador en què no s'utilitza gluten ni lactosa

Fa servir farina d'arròs o fècula de patata

El pastisser Maurici Cot, de 27 anys, ha posat en marxa un obrador a Llinars del Vallès per fer únicament productes artesans de pastisseria per a persones intolerants al gluten i a la lactosa. Hi fa lioneses i productes clàssics com el pastís de poma, el de Sacher, el brownie o el massini, a banda de creacions pròpies com el pastís de fruita de la passió o el pastís de torró i llimona. Els productes no porten llet, i el blat ha estat substituït per midó de blat de moro, farina d'arròs o fècula de patata. Fa quatre anys Maurici Cot va ser diagnosticat d'intolerància al gluten i la lactosa.

L'obrador és al polígon industrial El Mogent, de Llinars del Vallès. És un local propietat de la família que ha estat adaptat per fer-hi la pastisseria. Malgrat la situació, la major part de les vendes actuals es produeixen per venda directa. L'objectiu, però, és proveir restaurants, hotels, pastisseries o càtering de la comarca i de Catalunya.

“T'ho has de prendre amb humor, però t'hi acabes adaptant”, explica en Maurici, quan se li pregunta com porta un pastisser això de ser intolerant al gluten i a la lactosa. La idea, de fet, ve d'aquí. El jove pastisser va observar que el producte artesà de pastisseria sense gluten i lactosa “és difícil de trobar” i que hi ha una demanda. “Sí que hi ha molts productes industrials”, admet.

Arran d'això, va decidir aixecar el negoci i “buscar fórmules i estudiar les millors opcions per aconseguir productes d'aquest tipus”. En Maurici aclareix que “són productes inclusius i aptes per a tothom, no només per a persones amb intolerància”. L'empresa és totalment familiar. Hi treballa en Maurici, la seva mare, la tieta i la seva cosina. Els productes finals són un 5 per cent més cars que els convencionals, perquè “les farines són més cares”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia