Societat

El Maresme es blinda per evitar més assalts a cases

Augmenta la instal·lació de dispositius de seguretat a les zones afectades per l’onada de robatoris

L’onada de robatoris a habitatges que des del novembre afecta poblacions del Maresme s’ha traduït en un increment de la instal·lació de dispositius de seguretat a la zona. Així ho confirmen diverses empreses del sector consultades que treballen a la comarca. “La gent té por i busca solucions”, explica Adolf Vega, gerent de Segurvip, amb seu a Sant Pol de Mar.

Les peticions provenen sobretot de persones “que viuen en xalets”, destaca Joaquim Formentí, gerent de Bifor Seguretat, que, amb oficina a Badalona, té molta clientela del Maresme. No obstant, Formentí afirma que l’alarma generada ha traspassat fronteres i en comarques veïnes, com les del Vallès, també ha augmentat la demanda de seguretat.

Tot i que és habitual que davant d’una onada de robatoris creixi la petició de seguretat, en aquesta ocasió s’està donant un fet excepcional: molts clients ja disposen de sistemes de protecció. “Truquen espantats perquè han robat a un veí que també té alarma i volen que revisem la seva per prevenció”, detallen des de Cymes Sistemes de Seguretat, amb seu a Mataró. Per això, a més de la instal·lació de nous dispositius, els antics s’estan complementant amb càmeres.

En la investigació dels robatoris perpetrats en els últims mesos al Maresme s’ha detectat que els propietaris no activen les alarmes quan surten a portar o recollir nens de l’escola, a comprar, etc. Un hàbit que els lladres han aprofitat per inaugurar una nova franja horària en l’assalt de vivendes: la de la tarda-vespre.

Per això les empreses de seguretat destaquen que és important fer un bon ús dels dispositius. Formentí explica que a uns clients de Bifor els van buidar la casa perquè no van activar l’alarma quan van sortir a sopar: “Van pensar que no passaria res en les dues hores que serien fora”. En aquest sentit, Formentí assenyala que la confiança provoca que “es deixi de fer servir l’alarma quan se surt un moment”.

No obstant, també s’han donat casos de dispositius que no han funcionat correctament. “Hi ha empreses que ofereixen una instal·lació per menys de 100 euros i una quota de connexió a una central alarmes irrisòria”, es lamenta Vega. En opinió del gerent de Segurvip, aquests sistemes no tenen res a fer davant els lladres especialitzats. Per això molts nous clients de l’empresa ja tenien una alarma que “ara substitueixen per un dispositiu més fiable”.

Primers lladres a presó
Mentre les cases del Maresme es blinden, el jutjat de guàrdia de Mataró va dictar ahir presó per als dos primers lladres arrestats en el marc dels dispositius policials desplegats a la comarca. De moment, als delinqüents –que van ser sorpresos in fraganti en un xalet de Sant Vicenç de Montalt gràcies a l’avís d’un veí– només se’ls imputa un assalt. No obstant, se sospita que podrien estar darrere d’altres robatoris perpetrats a la zona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.