Franja La 2

Dissabte, 28 gener de 2023
06.10
Mi lugar de retiro
Inclou Pasándolo bien i No es el precio: Lliurament en què es coneix Bobby Genovese, que no diu el que va costar la seva casa de camp, però queda clar que no va escatimar en cap dels extres: té una cascada artificial i un tobogan d'aigua enorme.
Documentals
Durada: 45'
06.55
Jóvenes invisibles
Aquest documental busca fer visible l'invisible, i donar veu a aquells que, com Gustavo, Marcelo, Mikel, Cristina, Noah, Antía o Regina, lluiten per donar visibilitat, conscienciar enfront de les seves malalties i promoure la investigació per al seu tractament. Un documental sobre l'amor, l'esperança, el valor, l'alegria i l'aprenentatge.
Documentals
Durada: 65'
08.00
Los conciertos de La 2
Conciertos de Año Nuevo de la Orquesta Filarmónica de Viena. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 85'
09.25
El señor de los bosques
Bosque del camino de Espata
Al Pirineu aragonès, dins del Parc Natural de les Valls Occidentals, hi ha el bosc que acompanya el barranc d'Espata. L'actor i presentador Luis Larrodera és un gran ambaixador del seu Aragó natal, i en aquest indret s'hi sent com a casa mentre acompanya César Palacios.
Documentals
Durada: 30'
09.55
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 35'
10.30
Para todos La 2
En aquest lliurament, Montse Elías analitza el tren com a transport de mobilitat sostenible, aborda el negacionisme del canvi climàtic i mostra una iniciativa social educativa hongaresa. A més, Jorge de los Santos reflexiona sobre la precarietat i Patrícia Ramírez dona algunes pautes psicològiques per afrontar la menopausa.
Altres
Durada: 30'
11.00
Objetivo igualdad
Espai que vol impulsar la igualtat real entre dones i homes. Per això, a través de reportatges i entrevistes s'exposen els problemes que generen la desigualtat i els estereotips sexistes i les seves possibles solucions.
Altres
Durada: 30'
11.30
Los Image Catchers
Inclou En busca de las garzas perdidas i En busca de las garzas perdidas (II): Després d'un mes buscant bernats pescaire al Pantanal del Brasil, l'equip es troba una situació anòmala: només n'han vist dos. Pel que sembla, han escollit una temporada excepcional per al seu viatge darrere d'aquestes aus.
Documentals
Durada: 50'
12.20
Días de cine
Estefanía Cortés, directora d'Edén, és la padrina d'aquesta setmana. Així mateix, el programa recorda Agustí Villaronga, mort als 69 anys i director de títols com Tras el cristal, Pa negre i El ventre del mar, entre d'altres.
Altres
Durada: 60'
13.20
Arqueomanía
Bayas, un sueño bajo el mar
La qüestió fonamental d'aquest capítol és aclarir les causes de l'enfonsament de l'antiga ciutat de Baia al fons del mar.
Documentals
Durada: 35'
13.55
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 45'
14.40
España entre el cielo y la tierra
Una costa muy brava
Des del neolític hi va haver pastors i agricultors a les planes de Girona. El programa inicia aquest capítol a Portbou, que marca la frontera amb França.
Documentals
Durada: 55'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Sobrevivir en la naturaleza: Las reglas del reino, Sobrevivir en la naturaleza: La web del mundo animal i Sobrevivir en la naturaleza: Cópula vital: Des dels organismes unicel·lulars microscòpics fins als animals més grans del planeta, tots els éssers vius comparteixen un objectiu: reproduir-se. Trobar una parella adequada per transmetre gens forts i criar les cries que sobrevisquin fins a l'edat adulta es converteix en un repte.
Documentals
Durada: 150'
18.50
Pipper en ruta
Ribeira Sacra
El Pipper viatja a la Ribeira Sacra amb el Pablo i amb un repte: navegar pel Miño o el Sil. Allà, visiten un celler accessible, l'Ecomuseu Pazo de Arxeriz i l'entorn de San Pedro de Rocas, el monestir més antic de Galícia.
Altres
Durada: 30'
19.20
Las rutas D'Ambrosio
Canarias aborigen
El xef visita Gran Canària, Tenerife i La Gomera per descobrir què deu la gastronomia canària a la seva tradició i als seus pobles aborígens, aquells que fa segles van arribar des de l'Àfrica i amb els quals es van trobar els castellans quan van arribar a l'arxipèlag.
Documentals
Durada: 55'
20.15
Fortalezas sitiadas, batallas legendarias
La Rochelle: ciudad fortificada
El 1627, les Guerres de Religió fan estralls a Europa. El rei Lluís XIII decideix atacar La Rochelle, la capital protestant del país. El rei i el cardenal Richelieu van intentar fer morir de gana els habitants de La Rochelle i van ordenar construir un gran dic per tancar la badia.
Documentals
Durada: 50'
21.05
Joan Tarragó. El Bibliotecario de Mauthausen
A Mauthausen, el pres català Joan Tarragó, a poc a poc, i posant en perill la seva vida, va anar sostraient llibres als alemanys, que amagava en un armari del barracó número 13. La petita biblioteca va anar creixent fins a assolir els dos centenars d'obres.
Documentals
Durada: 55'
22.00
El cine de La 2: El Informe Auschwitz
El Freddy i el Walér són dos joves jueus eslovacs que el 1942 van ser deportats a Auschwitz. El 10 d'abril de 1944, al cap d'un any de planificació meticulosa, aconsegueixen escapar amb l'esperança que el seu testimoni sobre el genocidi ajudi a salvar moltes vides. Mentre els companys que han deixat enrere es mantenen valents i ferms contra els oficials nazis, ells inicien un viatge de retorn a Eslovàquia ple de perills i dificultats. Demacrats i ferits, suporten nombrosos obstacles al llarg del seu camí, però cap tan gran com adonar-se que el seu relat sembla massa horrorós per ser cert.
Pel·lícules
Durada: 95'
23.35
La noche temática
Inclou Los niños del caos i 1944: ¿Deberíamos bombardear Auschwitz?
Documentals
Durada: 155'
02.10
Sabotaje
L'Anna Wajcblum tenia només 15 anys quan, juntament amb l'Estusia, la seva germana gran, van ser deportades a Auschwitz-Birkenau. Era el maig del 1943. El tren de bestiar que les havia portat a l'infern anava carregat de jueus polonesos capturats a Varsòvia. El gueto havia caigut en mans nazis. Separades dels seus pares en arribar al camp de la mort, l'Estusia i l'Anna van acabar al Comando Unió, la fàbrica de municions on van fer treballs forçats. Però totes aquestes vicissituds haurien passat desapercebudes si l'Anna no ho hagués deixat tot escrit al seu diari. Gràcies a aquest valuós material d'arxiu, ella, juntament amb altres presos que van sortir amb vida, rememoren les experiències traumàtiques i doloroses que van patir al camp de la mort i que l'Anna va reflectir al seu diari. Entre elles, la de la rebel·lió d'alguns dels presoners del Comando Especial d'Auschwitz fent volar pels aires el crematori 4, per poder escapar de l'infern.
Altres
Durada: 50'
03.00
La laguna de Truk, el Pearl Harbor japonés
La concentració més gran de naufragis de la Segona Guerra Mundial al planeta es troba en una llacuna remota enmig de l'oceà Pacífic. Durant dos dies del 1944, avions estatunidencs van enfonsar-hi al voltant de 40 vaixells japonesos i van destruir centenars d'avions de combat.
Documentals
Durada: 50'
03.50
Monarquías en guerra
Treball que examina quines estratègies utilitzaven les famílies reials d'Europa durant la Segona Guerra Mundial davant dels partits nacionalistes, que cada cop eren més poderosos. Connectats per lligams familiars, van presenciar l'ascens al poder del feixisme i el nazisme.
Documentals
Durada: 105'
05.35
Las recetas de Julie
La Bahía de Saint-Brieuc
La Julie visita la badia de Saint Brieuc, situada a Côtes-d'Armor a la Bretanya, la badia més gran de França. Allà, prepara mongetes de Paimpol als tres peixos, cloïsses a la marinera i Farz bretó.
Altres
Durada: 55'