Franja La 2

Dilluns, 2 agost de 2021
06.00
¡Qué animal!
Sierra de Guadarrama
El Parque Nacional de la Sierra de Guadarrama està repartit entre Madrid i Segòvia. Es parla de la guineu, el visó americà, el llangardaix verdinegre, el voltor negre i el paó nocturn, entre altres. També s'entrevista el campió mundial de vol en formació vertical Raphaël Coudray.
Documentals
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Mi familia en la mochila
De Ciudad del Cabo, Sudáfrica, a Namibia
La Sonia, l'Antonio, la Candela i el Mateo deixen Sud-àfrica. Enrere queden la Garden Route, amb els seus boscos i la rica vegetació, per arribar al desert vermell de Namib a Namíbia, un lloc sec, àrid, però amb paratges extremament atractius com la Duna 7, on deixar anar adrenalina conduint en quad, o la Costa dels Esquelets.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
08.10
Ciudad salvaje. La vida en la jungla
Les reserves forestals de Singapur i els boscos tropicals contigus acullen una extraordinària fauna salvatge adaptada a la vida urbana. Aquí viu un dels primats menys coneguts del món, el langur llistat, i el tràgul, un dels animals més petits amb peülla.
Documentals
Durada: 45'
08.55
El escarabajo verde
La señorita
Reportatge sobre la història d'Asunción Linares, una de les paleontòlogues de referència d'Espanya. La ciència continua sent un assumpte d'homes, almenys en el perfil més destacable: el dels premis, les mencions i els honors. Si s'analitza el passat, el panorama encara és més descompensat en clau de gènere: l'empremta de les investigadores als llibres d'història és inexistent. Però sí que van existir i, a més, van influir en el desenvolupament de la recerca d'una manera molt més decisiva del que explica el relat oficial. Asunción Linares n'és un exemple.
Altres
Durada: 30'
09.25
Mi familia en la mochila
Tanzania. De Stone Town a Nungwi, isla de Zanzíbar
A Tanzània, la família abandona Stone Town, Zanzíbar, per anar a les paradisíaques platges del nord de l'illa Nungwi. Allà, el Mateo i la Candela viuen el seu baptisme en la pràctica del busseig, una experiència que al Mateo li crea un problema.
Documentals
Durada: 25'
09.50
El fin del imperio
Atila, el huno, el invasor bárbaro
Al segle V, un cabdill bàrbar saqueja Europa. Des del cor de les estepes hongareses, amb el sobrenom d'assot de Déu, va ser un mestre de l'estratègia i va posseir una destresa militar increïble. El seu imperi va abastar des de la mar Negra fins a Alemanya, però 100 anys després el seu regne havia desparegut.
Documentals
Durada: 50'
10.40
Documenta2
Inclou Civilizaciones (Arte): El segundo momento de la creación: Simon Schama explora els orígens remots de la creativitat humana amb les primeres marques conegudes, fetes fa uns 80.000 anys en coves sud-africanes i espanyoles. A mesura que passa el temps, la supervivència de les civilitzacions depèn de la relació de la humanitat amb el medi ambient.
Documentals
Durada: 60'
11.40
Espacios increíbles
L'arquitecte i escriptor anglès George Clarke explora l'extraordinari món de les petites construccions, on les persones fan realitat els seus somnis: transformar espais increïblement petits en llocs únics per viure-hi, treballar o jugar.
Documentals
Durada: 50'
12.30
Mañanas de cine: Duelo en el amazonas
Un pilot desapareix a la selva amazònica. Dos dels seus amics emprenen una expedició per anar a buscar-lo, però a la sortida es troben individus que tenen un altre objectiu.
Pel·lícules
Durada: 85'
13.55
Historias naturales
Comunicarse para vivir
La naturalesa ha dotat els animals de mètodes complexos i variats per poder comunicar-se d'una manera efectiva i sobreviure. Si bé el llenguatge sonor és el més utilitzat, tots els sentits són emprats d'una manera excepcional per emetre o rebre missatges clars i sense errors.
Documentals
Durada: 55'
14.50
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Chuleta de ternera a la forestière
La Julie i els seus companys prepararan un clàssic de la gastronomia francesa: costella de vedella a la forestière. El Thierry fa una interpretació d'aquesta recepta en versió cuina ràpida. La Julie ens porta a la Gironda per descobrir una raça bovina desconeguda i un conreador d'un bolet asiàtic.
Altres
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Planeta azul: El océano i Rebelión en el reino salvaje: Un enemigo entre nosotros: Sekekama, el rei lleó, veu perillar el seu regnat per culpa dels seus tres fills grans, als quals continua mantenint al seu costat. Paral·lelament, la Saba, la guepard, cria sola el seu únic fill, el Neo. A més, les tres femelles desterrades pel Sekekama es preparen per a la venjança amb els seus nous vuit aliats.
Documentals
Durada: 105'
18.15
Documenta2
Inclou Civilizaciones (Arte): El triunfo del arte: Pensar en el Renaixement és pensar en Itàlia. No obstant això, als segles XV i XVI, els grans imperis islàmics van experimentar el seu propi floriment cultural. Des de la Roma Papal, però també a la Istanbul otomana i Mughal Lahore i Agra, sorgeix una rivalitat sobre la creació de les seves cúpules.
Documentals
Durada: 60'
19.15
Las recetas de Julie con Thierry Marx
La cocina vegetariana
En aquest programa, s'analitza una forma d'alimentació, la cuina vegetariana. La recepta és la famosa sopa italiana, la ribollita. A més, en el viatge culinari es coneix un horticultor molt original, un pedagog que ensenya a menjar verdures als nens i el cultiu de l'enciam de mar.
Altres
Durada: 60'
20.15
Verano azul
El encuentro
El Javi, el Tito, el Quique, la Bea, la Desi y el Piraña són una colla de nois que estiuegen amb els pares en un poble de la costa. En diferents circumstàncies coneixen la Julia, una pintora jove, el Pancho, un noi del poble repartidor de llet, i el Chanquete, un vell pescador.
Sèries
Durada: 55'
21.10
Espacios increíbles
Un surfista, per donar acolliment a la seva filla, reconstrueix i amplia la seva autocaravana, amb la qual ha recorregut milers de quilòmetres pel món a la recerca de l'onada perfecta.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Días de cine clásico: El cabo del terror
Max Cady, un delinqüent que acaba de ser posat en llibertat després de 14 anys entre reixes, busca l'advocat Sam Bowden per venjar-se'n, perquè el considera responsable de la seva condemna.
Pel·lícules
Durada: 100'
23.40
Apocalipsis: la Primera Guerra Mundial
Inclou La furia i El miedo: Milions d'homes van viure atrapats per la maquinària d'una guerra que segons els seus dirigents seria breu i gloriosa, però que es va convertir en una guerra de desgast i por. L'enfrontament dels exèrcits rus i alemany a Tannenberg va ser el més decisiu de tota la guerra.
Documentals
Durada: 105'
01.25
Festivales de verano
44º Jazz Vitoria: Pablo M. Caminero Trio. Espai que emet alguns dels festivals més importants que se celebren durant l'estiu a Espanya.
Altres
Durada: 70'
02.35
Los planetas
Marte
Fa 4.500 milions d'anys van néixer dos joves planetes. Al principi, tots dos eren inhòspits i tòxics, però es van anar desenvolupant fins a convertir-se en mons càlids i amb aigia abundant, amb tots els ingredients necessaris per a la vida.
Documentals
Durada: 50'
03.25
Niños en venta
Cada any, milers de nens arribats dels racons més remots del país són víctimes del tràfic de persones a l'Índia. Menors d'edat que són portats a la ciutat per treballar-hi en condicions d'esclavitud. Amb una població tan elevada, aquests casos solen passar desapercebuts. Aquest documental viatja per tot el país per reunir-se amb els nens víctimes d'esclavitud i amb traficants, activistes, experts legals i policies.
Documentals
Durada: 55'
04.20
Las recetas de Julie con Thierry Marx
El roscón de Reyes
En aquest programa, la Julie proposa fer l'autèntic tortell de reis francès casolà, alhora que explica alguns trucs per fer-lo més original. A més, en el viatge culinari, descobreix varietats regionals del tortell, així com un taller que fabrica a mà les seves figuretes.
Altres
Durada: 55'
05.15
El secreto de los depredadores
A la vista de todos
La població pensa que els depredadors ho tenen molt fàcil, però res més lluny de la veritat: s'han d'esforçar per sobreviure, en el món vertical dels boscos o en el dur paisatge dels espais oberts. A més, aquests depredadors han d'especialitzar-se i improvisar per sobreviure.
Documentals
Durada: 45'