Franja La 2

Dissabte, 25 març de 2023
06.00
La vida en tiempo de los cromañones
Retrocedint en el temps 22.000 anys es descobreix una època en la qual els continents d'Europa i Àsia formaven una única unitat geogràfica. Tot comença amb una baralla en un poble prehistòric. Tashar, un jove Cro-Magnon de 15 anys, és repudiat del seu llogaret.
Documentals
Durada: 85'
07.25
Diario de un nómada. Carreteras extremas
Cerrando el círculo
Després d'un gran esforç, Miquel Silvestre supera el torb, travessa la frontera amb el Kirguizistan i al capvespre arriba a Sary Tash, on dorm a casa d'uns pastors.
Documentals
Durada: 30'
07.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
08.00
Los conciertos de La 2
ORTVE Nº13. Temporada 2022-2023. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
El señor de los bosques
Valle del Río Lillas
Al Parque Natural de la Sierra Norte de Guadalajara hi ha la vall del riu Lillas. L'actriu basca Bàrbara Goenaga visita aquesta vall de la mà de César Palacios, que li mostra l'incalculable valor ecològic d'aquesta zona de la serra d'Ayllón.
Documentals
Durada: 30'
10.00
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 40'
10.40
Para todos La 2
Montse Elías parla de l'edatisme, dels malentesos en el llenguatge i del Projecte Soar. A més, Fernando Valladares investiga les morts causades pel canvi climàtic, i Patricia Ramírez aconsella com reconèixer la bondat.
Altres
Durada: 30'
11.10
Objetivo igualdad
Espai que vol impulsar la igualtat real entre dones i homes. Per això, a través de reportatges i entrevistes s'exposen els problemes que generen la desigualtat i els estereotips sexistes i les seves possibles solucions.
Altres
Durada: 30'
11.40
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
11.50
La vida en tiempos de los Mosqueteros
Treball que se submergeix en el segle XVII dels mosqueters i segueix la història de François de Marciac, un jove pagès que arriba a París per dur a terme el seu somni de convertir-se en mosqueter. A més, hi intervenen experts i historiadors.
Documentals
Durada: 85'
13.15
Arqueomanía
Los apóstoles de Occidente
Partint de l'arqueologia i les fonts escrites, el programa relata l'arribada dels primers cristians a la península Ibèrica.
Documentals
Durada: 35'
13.50
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 50'
14.40
Grandes ríos de la Tierra: El Misisipi
El poderós Mississipí flueix al llarg de milers de quilòmetres alimentant una gran biodiversitat d'espècies aquàtiques i terrestres. L'última tecnologia descobreix aspectes ocults de la vida i la cultura que genera aquest gran riu des del naixement fins a la desembocadura.
Documentals
Durada: 55'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Luchadores salvajes: La lucha por la vida, Luchadores salvajes: La lucha por la familia i Luchadores salvajes: La lucha por la comida: Tots els animals del planeta lluiten, competeixen i arrisquen la vida per cinc grans motius. El menjar n'és un. Al llarg del planeta, diferents escenaris marquen la dificultat per superar aquest repte en la lluita per la vida.
Documentals
Durada: 140'
18.40
Pipper en ruta
Asturias
El Pipper visita Astúries, on coneix la gran tasca que duen a terme els seus col·legues de la Unitat Canina de Rescat del Principat. Allà rep un homenatge molt especial per ajudar la Comarca de la Sidra a convertir-se en un destí amic de les mascotes.
Altres
Durada: 30'
19.10
Las rutas D'Ambrosio
Las cuencas mineras de Aragón
El xef Gonzalo D'Ambrosio arriba a la comarca de Conques Mineres, a Terol, per conèixer tot el que ha donat i continua donant aquesta terra; el carbó, que va ser el motor econòmic de la regió, i productes gastronòmics tan saborosos com les mongetes, els bolets o les tòfones.
Documentals
Durada: 60'
20.10
Stonehenge. La verdad oculta
Stonehenge és un monument enlluernador i icònic ple de misteris. Tractant de conèixer els costums i la cultura del poble que el va construir, l'equip del prestigiós arqueòleg Vince Gaffney ha fet un descobriment sorprenent gràcies a la nova tecnologia: un enorme anell subterrani.
Documentals
Durada: 45'
20.55
Marte, Venus y Baco al descubierto
Marte al descubierto. El antiguo Dios de la guerra
Mart, l'antic deu de la guerra, acompanya la humanitat des del seu origen. Seguint-ne el rastre s'ha descobert que la violència organitzada és fins i tot anterior a l'existència de la societat. Els humans han arribat a sacralitzar la guerra tot i saber que el sagrat no és la guerra, sinó la vida.
Documentals
Durada: 60'
21.55
El cine de La 2: Hope
L'Anja i el Tomas viuen en família amb els seus fills biològics i els seus fillastres. Tot i això, durant anys, la parella s'ha distanciat. Quan l'Anja rep el diagnòstic de càncer cerebral terminal el dia abans de Nadal, la seva vida es trenca i posa a prova l'amor desatès.
Pel·lícules
Durada: 125'
00.00
La noche temática
Inclou El poder del pintalabios i Kevyn Aucoin, la bella y la bestia en mí
Documentals
Durada: 185'
03.05
La fábrica del tiempo
Amic o enemic, el temps ha marcat sempre el ritme de l'existència. Des de la més remota prehistòria, quan els ancestres observaven els fenòmens naturals i intentaven entendre'ls, fins al rellotge atòmic amb què es fabrica el temps oficial actual, sempre s'ha utilitzat la ciència per explicar-lo i controlar-lo. Tres mil·lennis abans de Crist, els babilonis tenien una astronomia molt elaborada amb la qual podien preveure la posició del Sol, de la Lluna i dels planetes al cel a través del gnòmon, una vara clavada al terra que projectava una ombra amb la qual van traçar els quadrants solars i van observar els solsticis i els equinoccis. Al segle XVII, la ciència comença a buscar la precisió. Però no és fins 100 anys després que el temps es converteix en un objectiu estratègic per a les grans potències del món. Aquest treball revela com els inventors al llarg de la història s'han interessat per mesurar i estudiar el temps amb tota mena d'instruments fins a arribar a l'actual rellotge atòmic, que fabrica el temps oficial universal.
Altres
Durada: 55'
04.00
Volver a Nadia
Els talibans tancaven les dones a casa seva i a la família de la Nadia no hi havia cap home per sortir a treballar. Per poder fer-ho, la Nadia va adoptar la identitat del seu germà assassinat.
Documentals
Durada: 50'
04.50
Diario de un nómada. Carreteras extremas
Inclou Un nuevo hasta la vista, Cruzando las columnas de Hércules i Carretera R307: El Miquel comença el seu viatge cap a Marràqueix, on fa nit a casa del seu amic Carlos Sanz. Després de descansar, recorre les carreteres extremes de l'Alt Atles. A continuació, a Demnat, agafa la R307, una carretera que li ofereix alguna sorpresa.
Documentals
Durada: 90'