Franja La 2

Divendres, 22 setembre de 2023
06.20
Planeta selva
Las junglas de la sed. Bosque americano
En algunes regions del centre i el sud d'Amèrica, hi creix un bosc adaptat a una gran sequedat que combina amb una humitat intermitent. Els arbres són de dimensions colossals.
Documentals
Durada: 30'
06.50
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
Paisajes del castellano
Burgos, El Cantar del Mio Cid
Castella i Lleó és un àmbit extens de la geografia espanyola amb un immens patrimoni històric i cultural que es fa palès a les seves ciutats, pobles i llogarets, als seus paisatges i camins, als seus monuments i a les seves tradicions.
Documentals
Durada: 25'
07.50
Pel·lícula: 100 días de soledad
José Díaz es roda a si mateix reclòs a la seva cabana al Parc Natural de Redes, a Astúries, durant un llarg període de cent dies, en què és autosuficient i desconnecta absolutament del món real i els seus avenços. No té electricitat, ni mòbil, ni televisió, ni ordinador, ni rellotge; es troba ell sol amb la natura.
Pel·lícules
Durada: 100'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
11.10
Lugares con encanto de Canarias
Arrecife y Yaiza
El programa visita Arrecife i Yaiza per conèixer-ne part de la història i les zones mes turístiques i emblemàtiques.
Documentals
Durada: 30'
11.40
La divina política de Dante
Dante Alighieri va ser poeta, filòsof i polític a la Florència del 1300. Autor visionari d'Infern, el primer llibre de la Divina Comèdia, va ser testimoni directe i alhora narrador de la seva època, i el seu poema és una crònica geopolítica extraordinària d'un tumultuós període de l'edat mitjana.
Documentals
Durada: 55'
12.35
Siete mundos, un planeta
Sudamérica
L'Amèrica del Sud és el continent més ric en espècies de la Terra: des dels secs deserts d'Atacama, on els pingüins s'obren camí a través d'un camp minat de lleons marins, fins als frondosos boscos nuvolosos dels Andes, on els ossos andins escalen arbres de 30 metres.
Documentals
Durada: 55'
13.30
Mañanas de cine: Hércules contra Roma
Felip l'Àrab ha assassinat l'emperador Gordià i ha agafat les regnes del poder. Hèrcules ha aconseguit salvar la filla de Gordià i, juntament amb Quint Trajà, governador de Pannònia, intenta tornar el tron a l'hereva legítima.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.55
El gran tour de Bettany Hughes. De París a Roma
Venecia, Bolonia y la Bahía de los Poetas
La Bettany descobreix la impressionant bellesa dels canals de Venècia, així com Bolonya i la Badia dels Poetes, mentre cerca les coses bones de la vida.
Documentals
Durada: 50'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Noruega. Entre fiordos y páramos i Las islas Shetland: la frontera vikinga de Escocia
Documentals
Durada: 105'
18.15
El escarabajo verde
Sed de turismo
El programa parla del turisme i el consum d'aigua. Per començar, l'espai ha analitzat quines són les zones d'Espanya que reben més pressió turística cada any i s'hi ha desplaçat per comprovar de primera mà com es gestiona el consum de l'aigua per part del sector turístic. Més tard, es visita el Consorci d'Aigües de la Costa Brava per conèixer les campanyes que duen a terme per estalviar aigua. (Estrena de la nova temporada.)
Altres
Durada: 30'
18.45
Arkeo
El delirio de Nerón
A la capital d'Itàlia, els arqueòlegs de l'Escola Francesa de Roma hi han descobert un edifici excepcional que s'havia buscat durant segles. A les terrasses del turó del Palatino hi han descobert una peça d'arquitectura extravagant i sorprenent que es remunta a l'època de Neró: un menjador giratori.
Documentals
Durada: 25'
19.10
En busca de secretos
Singapur
Un grup d'experts proposa explorar alguns dels espais més notables de Singapur i revelar secrets sorprenents.
Documentals
Durada: 50'
20.00
Días de cine
El programa comença amb el repàs dels llargmetratges que arriben a les sales espanyoles, com ara el drama dominicà Carajita, d'Ulises Porra i Silvina Schnicery; i la canadenca Falcon Lake, drama adolescent de Charlotte Le Bon. Després, quatre cintes espanyoles: Tregua(s), Desmadre incluido, Érase una vez en Canarias i La voz del sol.
Altres
Durada: 30'
20.30
Gala de inauguración del Festival de Cine de San S
Espai que emet, des de l'Auditori Kursaal, la gala d'inauguració del Festival de Cinema de Sant Sebastià.
Altres
Durada: 60'
21.30
Plano general
El poeta, filòleg, assagista, traductor, lletrista musical i humanista Luis Alberto de Cuenca és el convidat d'aquest programa. De Cuenca parla de sentiments, de poesia, de música, de cinema i de l'existència de l'ésser humà en una entrevista feta a l'Instituto Cervantes de Madrid. A més, el poeta recita alguns dels seus poemes més notables, i dedica uns versos a l'espai. Finalment, De Cuenca parla també de la seva faceta com a lletrista musical de Javier Gurruchaga i Loquillo, i reflexiona sobre la vida i la mort, entre moltes altres coses.
Altres
Durada: 30'
22.00
Historia de nuestro cine: La buena estrella
El Rafael és un carnisser que viu automarginat des que un accident a la feina el va deixar sense testicles. No obstant això, la seva decisió de viure sol canvia quan coneix la Marina.
Pel·lícules
Durada: 103'
23.43
Historia de nuestro cine: 27 horas
Tres joves, dos d'ells enganxats a l'heroïna, passen la major part del temps buscant droga.
Pel·lícules
Durada: 107'
01.30
Miguel Hernández
Pastor, poeta, ideòleg, combatent i víctima. Són tants els perfils de Miguel Hernández que la seva veritable personalitat ha quedat amagada. El documental sacseja els tòpics per abordar la seva figura: la seva relació amb Josefina Manresa, els flirtejos amb altres dones, l'amistat amb Ramón Sijé, la seva relació d'amor-odi amb Lorca, els viatges a Madrid, la mort del seu primer fill, la seva estada a la presó i la malaltia que va acabar amb la seva vida.
Documentals
Durada: 115'
03.25
Documenta2
Inclou Grandes misterios de la ciencia: La daga espacial del Tutankamón: Quan es va descobrir la tomba del faraó més famós de tots, es va trobar un objecte misteriós: una daga de ferro. La seva presència és un misteri, ja que Tutankamon el van enterrar molt abans del començament de l'edat del ferro.
Documentals
Durada: 50'
04.15
Superestructuras antiguas
Santa Sofía de Estambul
A Turquia hi ha un dels monuments més majestuosos del planeta: Santa Sofia, a Istanbul. Va ser construïda fa més de 1.500 anys com a basílica, i ara és una mesquita.
Documentals
Durada: 50'
05.05
En busca de secretos
Berlín
En aquest episodi, set experts exploren Berlín, tant a la superfície com al subsol, per revelar-ne els secrets més notables i sorprenents.
Documentals
Durada: 45'
05.50
Los osos de las montañas Karavanke
Els ossos, aquests silenciosos gegants, després de desaparèixer, pràcticament, al segle XX, reapareixen al segle XXI. En concret, recorren de nou els boscos de muntanya de l'Europa central, on conflueixen Itàlia, Àustria i Eslovènia.
Documentals
Durada: 50'