Programació La 2

Dissabte, 23 octubre de 2021
06.00
Pel·lícula: Traidores
Quan amb prou feines era un nen, el Jon va descobrir el passat del seu pare, l'Iñaki Viar, vinculat a ETA. Fill, net i besnet de nacionalistes bascos, l'Iñaki va ser detingut el 1969 per la brigada políticsocial i va ser jutjat juntament amb el Teo Uriarte i el Mario Onaindia en el Procés de Burgos. Anys després va organitzar la fugida de Segòvia i, finalment, el 1977, va recuperar la llibertat. L'Iñaki, com molts altres presos, renega del nacionalisme i condemna la violència terrorista. El Jon, aficionat al cinema, tracta d'entendre el passat del seu pare.
Pel·lícules
Durada: 20'
06.20
Marte, Venus y Baco al descubierto
Baco al descubierto. El antiguo dios del éxtasis
Bettany Hughes investiga la història de Bacus, el déu més transgressor en tots els sentits. A més, visitant Geòrgia, Jordània, Grècia i la Gran Bretanya, el programa descobreix els seus orígens i la presència de l'esperit dionisíac en el món contemporani per comprendre el seu paper vital en el desenvolupament de la civilització.
Documentals
Durada: 60'
07.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
III Concurso Internacional de Violín de Cullera. Des de l'Auditori de Cullera, l'espai emet la final de la tercera edició del Concurs Internacional de Violí amb l'Orquestra de València sota la direcció de Carlos Garcés.
Altres
Durada: 90'
09.30
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
09.35
Senderos de gran recorrido
GR 229 Vizcaya
Un nou recorregut senderista ha nascut al cor de Bizkaia: el GR 229 Mikeldi, que discorre pel Duranguesado travessant tots els pobles que configuren la comarca.
Documentals
Durada: 25'
10.00
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 40'
10.40
Para todos La 2
El programa analitza la tasca que realitza l'Institut d'Educació Secundària Las Musas, situat al barri de Sant Blas de Madrid, que ha aconseguit l'excel·lència educativa a base d'innovació a les seves classes de Batxillerat i Cicles Formatius d'alt nivell. Posteriorment, Montse Elías entrevista l'autor i filòsof Alejandro Moreno Lax que acaba de publicar el llibre Filosofía Viva amb la voluntat que sigui una iniciació a la vida filosòfica. Més tard, l'espai coneix Sophie Andrews, una jove nord-americana que ha creat Mgoma Kenya. Finalment, prenent com a exemple l'actual situació de l'illa de La Palma, la psicòloga Patricia Ramírez ofereix alguns consells a l'hora de prestar ajuda en casos d'emergència.
Altres
Durada: 30'
11.10
Objetivo igualdad
Espai que pretén impulsar la igualtat real entre dones i homes. Per això, a través de reportatges i entrevistes s'exposen els problemes que generen la desigualtat i els estereotips sexistes i les seves possibles solucions.
Altres
Durada: 30'
11.40
La nueva escapada de Gino
Inclou i : El Gino prepara el seu plat de peix favorit, peix espasa amb patates saltejades, a Santa María di Levca, la ciutat entre dos mars. Així celebra el final del seu viatge per la costa est d'Itàlia.
Documentals
Durada: 50'
12.30
El viaje de Gino en el expreso
Inclou El expreso alpino. Niza-Turín, La Toscana en vapor. Siena-Asciano, La Riviera en tren. Monterosso-Vernazza, Dos ciudades y un tren. Bolonia-Verona i Expreso a los Dolomitas. Verona-Bolzano: En aquesta etapa del viatge, de camí de Torí, el Gino visita el Llac de Garda i un dels seus pobles més interessants, Sirmione. Després, en un tren d'alta velocitat, arriba fins a la ciutat de Bozen, als peus dels Dolomies. A més, prepara estofat de salsitxes amb mongetes i crumble de poma invertit.
Documentals
Durada: 110'
14.20
Tendido cero
El programa parla sobre la fira de Sant Lluc de Jaén, una de les últimes de l'any.
Altres
Durada: 45'
15.05
Grandes viajes en tren por Europa
De Budapest a Varsovia
Des de Budapest, Hongria, fins a Varsòvia, Polònia, i passant per Cracòvia, el Julian descobreix la influència turca de la seva capital i mostra el camí que molts jueus van fer fins al camp d'extermini de Treblinka.
Documentals
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou El reino salvaje: El alzamiento de los exiliados i El reino salvaje: Juegos de guerra: El govern de Mmamotse ha posat el regne potes enlaire. El seu llegat ara depèn del fet que una princesa ascendeixi al tron. Mentrestant, a mesura que les aigües de la inundació es retiren, Dikeledi prepara els seus cadells per escapar, però s'ha d'arriscar a creuar territori enemic.
Documentals
Durada: 90'
17.50
¡Qué animal!
Medusas
El programa s'endinsa en el misteriós món de les meduses. Estan formades per un 95% d'aigua, no tenen ni cervell ni cor i no totes són urticants. L'espai visita les illes d'Eivissa i Formentera, on és més fàcil veure a aquests animals ja que la majoria viu en alta mar, per submergir-se i veure-les, encara que l'increment de la temperatura de l'aigua ha afavorit l'arribada de meduses a les platges. A més, l'Evelyn Segura entrevista Macarena Marambio, investigadora de l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona, que explica quines espècies habiten en les costes per així poder identificar-les.
Documentals
Durada: 30'
18.20
Reduce tu huella
Los invasores del Guadiana
L'Adela comença a l'embassament de Proserpina un nou viatge que la porta a conèixer el passat, el present i el futur de l'aigua d'Extremadura. A aquesta terra de pluviometria i als problemes del passat avui s'hi sumen altres problemàtiques com les espècies invasores.
Altres
Durada: 50'
19.10
El caballo de Troya. Tras el rastro de un mito
La caiguda de Troia és una de les històries més misterioses que mai s'hagi explicat. La guerra entre grecs i troians havia durat 10 anys i la ciutat romania inalterable ja que els seus murs semblaven impenetrables. Fins que els troians van rebre un regal fatídic.
Documentals
Durada: 55'
20.05
Atlántico
Entre el desierto y el mar
Contra tot pronòstic, el programa aconsegueix entrar a Namíbia per la frontera terrestre i això els dona pas a un país fascinant que arrenca al Parc Nacional d'Etosha. Finalment, després de més de 300 dies de travessia, arriben al seu destí final: El Cap de les Agulles, a Sud-àfrica.
Documentals
Durada: 50'
20.55
Canarias, tierra de volcanes
Volcanes activos de la Macaronesia
Aquest documental pretén contribuir a una conscienciació pública de les comunitats que habiten en aquesta regió introduint-les al fenomen volcànic d'aquests territoris insulars amb la finalitat de promoure una millor convivència de les seves comunitats amb els volcans actius de la Macaronesia.
Documentals
Durada: 65'
22.00
El cine de La 2: Mimosas
Una caravana travessa les muntanyes de l'Atles marroquí amb la missió de conduir el patriarca moribund al poble on va néixer, on espera trobar a la fi repòs. El viatge es presenta ple d'incògnites, però l'Ahmed i el Said, dos vividors, asseguren conèixer el camí. En un altre lloc, potser en una altra època, el Shakib, bufó entre els taxistes, és reclutat amb l'encàrrec de vigilar la caravana i assegurar que la vídua del patriarca vegi complerta la promesa de la tribu. Desorientats, han de superar la neu, la persecució, l'assalt i el rapte.
Pel·lícules
Durada: 95'
23.35
La noche temática
Inclou Los pechos al descubierto i El boom de la leche materna
Documentals
Durada: 115'
01.30
Agotados
Durant més de segle i mig, els economistes han somiat amb la idea que actualment la societat fos tan productiva que es treballés de 10 o 15 hores a la setmana per adquirir el que és necessari i viure bé. Però no ha estat així. ja que el sentit i la vivència en comunitat s'han perdut. La població s'ha traslladat a les grans ciutats, han abandonat el camp i s'ha tornat consumista. I per consumir, han de treballar cada vegada més i més hores.
Altres
Durada: 55'
02.25
Botero
Botero és un retrat fascinant del gran artista contemporani colombià Fernando Botero. La pel·lícula és una crònica darrere d'escena de la vida i l'art d'aquest pintor i escultor, considerat l'artista viu més reconegut del món.
Documentals
Durada: 80'
03.45
Teoría del espiralismo
Documental que analitza la situació de les esportistes paralímpiques a Espanya.
Documentals
Durada: 65'
04.50
Pel·lícula: Exit Through the Gift Shop
Thierry Guetta és un francès que viu a Los Angeles i l'única obsessió que té és gravar-ho tot amb la seva càmera de vídeo. A poc a poc es va introduint en el món de l'art urbà i arriba a conèixer Banksy, l'artista urbà més famós de la història. En els títols de crèdit oficials no apareix cap director o guionista, tan sols Un film de Banksy.
Pel·lícules
Durada: 80'