Programació La 2

Diumenge, 9 maig de 2021
06.00
Comprar, tirar, comprar
Documental que analitza la possible programació dels objectes perquè tinguin un temps mitjà de vida.
Documentals
Durada: 50'
06.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
07.00
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
CNDM, La Ritirata. Temporada 2020-2021 (I). El flautista i director suís Maurice Steger debuta amb l'Orquesta y Coro RTVE interpretant el concert per a flauta de bec en sol major d'Anton Heberle. A més, dirigeix l'Orquesta y Coro RTVE en la missa en honor a la Santíssima Trinitat.
Altres
Durada: 45'
08.45
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
09.15
Shalom
Jerusalén y la Universidad Hebrea
La Universitat Hebrea de Jerusalem és un dels centres de recerca i desenvolupament que fan que Israel sigui conegut com Start Up Nation. En el programa d'avui, el professor Daniel Cohn comparteix alguns dels aspectes que fan d'aquesta universitat una de les capdavanteres del món.
Altres
Durada: 15'
09.30
Medina en TVE
El broche de oro al Ramadán
El programa mostra com la festa de la fi del dejuni del Ramadà és la recompensa de Déu per a aquells que dejunen durant aquest sagrat mes.
Altres
Durada: 15'
09.45
Buenas noticias TV
Cambios y desafíos para la Federación Protestante
L'advocada Carolina Bueno ha estat elegida com a adjunta a la secretaria executiva de la Federació Protestant FEREDE i previsiblement serà la substituta del secretari actual, Mariano Blázquez.
Altres
Durada: 15'
10.00
Últimas preguntas
Las armas de la luz
L'espai conversa amb el sacerdot i escriptor Jesús Sánchez Adalid, que presenta la seva nova novel·la, Las armas de la luz.
Altres
Durada: 25'
10.25
Testimonio
Stuff, una conversación abierta
El programa ofereix avui Staff, un projecte en el qual es presenta una conversa amb set matrimonis, provinents de diferents països i de realitats diverses.
Altres
Durada: 5'
10.30
El día del Señor
Des de la Parrròquia de San Juan de Ávila, Móstoles.
Altres
Durada: 60'
11.30
Pueblo de Dios
Hermanos sin refugio fijo
El programa mostra com a Síria i el Líban hi viuen milers de refugiats en unes condicions molt precàries.
Altres
Durada: 25'
11.55
Saber vivir
Espai divulgatiu que aborda diàriament consultes referents a la salut i a la medicina.
Altres
Durada: 55'
12.50
Zoom tendencias
Reportatges d'actualitat que recullen les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
13.20
Paseos históricos
Filadelfia, los padres fundadores
El programa celebra el 4 de juliol, Dia de la Independència, a Filadèldia, el veritable bressol dels Estats Units. Va ser-ne la primera capital i on es van redactar la Declaració d'Independència i la Constitució. A més, es coneixen els edificis i institucions històriques que van participar en la invenció del país.
Documentals
Durada: 30'
13.50
Nacido explorador
Inclou Islandia: fuego y hielo i África: el show del elefante: Richard Wiese es dirigeix a l'Àfrica per trobar-hi elefants, el mamífer terrestre més gran del món. A Botswana, coneix tres elefants orfes i la parella que els ha criat durant 20 anys. A més, a Namíbia, recorre el desert de Namib a la recerca d'elefants adaptats al desert.
Documentals
Durada: 50'
14.40
El Chef del Mar
Puerto de Santa María-Puerto Real
El xef viatja al Puerto de Santa María i a Puerto Real, a la província de Cadis, per assistir amb l'Ángel al procés de recollida de plàncton marí, les microalgues de les quals es nodreixen gran quantitat d'éssers del mar. A més, es mostra el seu tractament per fer-lo comestible.
Documentals
Durada: 55'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 40'
16.15
Grandes documentales
Inclou Historias salvajes: Territorio de koalas, Historias salvajes: El poder del pósum i Historias salvajes: Los alquimistas mortales de la naturaleza: El verí és una de les obres mestres de la naturalesa. I els éssers que combinen substàncies químiques innòcues per si soles per formar mescles mortíferes en són els alquimistes mortals. Aquest capítol mostra com a mesura que va evolucionar la vida, el verí també ho va fer.
Documentals
Durada: 160'
18.55
80 cm
Murcia
Juan José Ballesta fa un llarg viatge per la geografia i el paisatge espanyol, aprèn a reconèixer la natura, la vegetació i els animals, i porta a terme activitats relacionades amb la vida rural.
Documentals
Durada: 30'
19.25
Vía de la Plata: diario de un ciclista
Etapa 5: Villafranca de Los Barros a Aldea del Cano
El ciclista Peio Ruiz Cabestany fa un viatge de gairebé 1.000 quilòmetres travessant quatre comunitats autònomes i set províncies per mostrar la gran ruta de comunicació romana que unia nord i sud d'Espanya. Amb l'ajuda de la seva inseparable companya, la bicicleta, Peio recorre camins i senderes amb el propòsit d'endinsar-se en els llocs menys accessibles de la Via de la Plata i conèixer de prop els pobles i llocs més impressionants que troba al seu pas.
Documentals
Durada: 30'
19.55
Ruralitas
Espai que fa un recorregut per l'Espanya rural, per conèixer-la des del relat en primera persona dels seus habitants, persones optimistes que han decidit viure a l'anomenada Espanya buidada.
Documentals
Durada: 50'
20.45
El documental de La 2
Inclou Huellas de la civilización: Comunicación: Desde los jeroglíficos egipcios hasta los emojis, desde el envío de un mensaje de texto hasta el envío de un corredor de maratón en la Grecia clásica, la historia de la comunicación arroja luz sobre muchos paralelismos entre el mundo antiguo y el actual.
Documentals
Durada: 45'
21.30
Imprescindibles
Inclou El gran mercader del Rock and Roll
Documentals
Durada: 60'
22.30
Versión española: De chica en chica
A la Inés la vida li somriu a Miami fins que la xicota, la Becky, descobreix que li ha estat sent infidel amb la Kirsten, una editora americana que està enamorada d'ella i que és membre de l'Associació Nacional del Rifle. Llavors la Inés decideix que ha arribat l'hora de tornar a casa i, per què no, de trobar-se de nou amb la Lola, l'heterosexual de qui estava enamorada a Espanya. No obstant això, la Inés tria el pitjor moment per fer-ho.
Pel·lícules
Durada: 125'
00.35
Versión española. Última sesión: Azul y no tan ros
Diego, un fotógrafo de éxito, decide formalizar su relación con Fabrizio yéndose a vivir con él, pero, de manera inesperada, se ve obligado a hacerse cargo de su hijo Armando, que vive en España y al que no ha visto desde hace años. El chico llega con una maleta cargada de reproches, de modo que a Diego no le resultará fácil restablecer la relación afectiva con él. En tales circunstancias, un grupo de radicales homófobos le propinan a Fabrizio una brutal paliza que lo deja en coma.
Pel·lícules
Durada: 105'
02.20
La España prehistórica
Documental que analitza l'evolució de l'espècie humana des dels seus orígens a l'Àfrica fins al seu desenvolupament a Atapuerca, Espanya. Amb la participació dels més prestigiosos científics i la presentació de Juan Luis Ausaga, codirector de les excavacions a Atapuerca.
Documentals
Durada: 95'
03.55
Marfil, la historia de un crimen
Lluitar contra la caça furtiva d'elefants és arriscat. A la reserva de caça Selous, a Tanzània, on en 10 anys el nombre d'elefants ha baixat de 70.000 a 13.000, nombrosos guardes forestals han estat assassinats pels caçadors furtius.
Documentals
Durada: 80'
05.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'