Programació La 2

Dilluns, 8 agost de 2022
06.00
Reportero de la historia
Programa dedicat a Joanot Martorell i la seva obra, Tirant lo Blanc.
Documentals
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Reportero de la historia
El director del programa dona a conèixer el que ha passat a Espanya entre el segle XV i el segle XX.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Mi familia en la mochila
Quito-Otavalo
L'Antonio, la Sonia i els seus fills, la Candela, el Mateo i la Jimena, demostren com es pot, amb poc pressupost i moltes ganes, iniciar una aventura en família.
Documentals
Durada: 25'
08.20
Supervivencia extrema
La vida en miniatura
Alguns dels animals més enginyosos i extraordinaris del món resulten ser també els més petits. Utilitzen la seva mida diminuta per sobreviure contra vent i marea als entorns més mortífers del món.
Documentals
Durada: 50'
09.10
El escarabajo verde
Una sola salud
Quan es pensa en els professionals que cuiden i protegeixen la salut, ve a la ment la imatge dels sanitaris. Però aquesta és una imatge esbiaixada i, per intentar ampliar-la, cal sortir de l'hospital.
Altres
Durada: 25'
09.35
Wild hunters
Águilas y halcones
Els rapinyaires diürns són depredadors perfectes, dotats d'un armament altament especialitzat que els permet caçar a tots els ecosistemes del planeta.
Documentals
Durada: 55'
10.30
Documenta2
Inclou La inmensa Tierra: Tierra firme: L'ésser humà ha utilitzat la terra ferma per crear la seva llar a partir de la terra. Es pot observar a Setenil de las Bodegas, poble de la província de Cadis, amb els seus habitatges construïts en volades enganxades a les roques, i a El Casar Ait Ben Hadu, al Marroc, amb maons de terra, aigua i palla.
Documentals
Durada: 45'
11.15
Las casas más extraordinarias del mundo
Portugal
Piers Taylor, guardonat arquitecte, i Caroline Quentin, apassionada de les cases, viatgen al voltant del món visitant les cases més innovadores mai construïdes.
Documentals
Durada: 65'
12.20
Las recetas de Julie
La cocina especiada
La Julie es desplaça avui per la ruta de les espècies i plantes aromàtiques. Les espècies que requereixen viatges a terres llunyanes i cap al que és desconegut. A través d'aquest viatge per la zona, es descobreixen receptes que són picants i sorprenents i en què les protagonistes són la diversitat d'espècies que hi ha.
Altres
Durada: 50'
13.10
Mañanas de cine: Cimarrón: el juicio
Marshal Crown obliga el cap d'una banda a ajudar el xèrif d'una ciutat propera a condemnar els membres de la seva organització. No obstant això, un jutge venjatiu els treu de la presó perquè causin problemes al seu antic cap.
Pel·lícules
Durada: 70'
14.20
Curro Jiménez
Una larga ausencia
Un home perseguit per la justícia és indultat per haver capturat l'autèntic delinqüent. Després de dos anys d'absència, arriba a casa, on es troba que el seu germanastre s'ha apoderat de la finca i de la seva legítima esposa.
Sèries
Durada: 55'
15.15
Expedición culinaria: cocinar con fuego
Comida callejera
Amb la màgia del foc i el poder de les brases, la vedella, el pollastre, el xai, el marisc i les verdures es troben a les parades de menjar de carrer. En aquest episodi es pot gaudir d'un satay cuinat a l'aire lliure, un souvlaki espectacular, els autèntics tacs de peix i vedella en fulles de betel.
Documentals
Durada: 30'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Supervivencia extrema: Los retos de la vida i El lado salvaje de África: La batalla de los sexos: Toda la vida está condicionada por una poderosa fuerza motriz: la necesidad de reproducirse. Todos los animales de las llanuras africanas participan en el juego del apareamiento. Se necesita determinación, dedicación y engaño para tener éxito en este juego, el último de la vida y la muerte.
Documentals
Durada: 90'
18.00
Documenta2
Inclou Supernaturaleza: Adherencia: A lo largo de su evolución la naturaleza ha desarrollado poderes de adherencia o lo contrario, de hiperdeslizamiento a la que nada, ni siquiera las bacterias, se pueden adeherir. Cada vez más científicos y emprendedores encuentran inspiración en la fauna y la flora para crear materiales de este tipo.
Documentals
Durada: 50'
18.50
Un poco más lejos
Tailandia. Bangkok
El programa visita Tailandia, principalmente la ciudad de Bangkok, conocida como la ciudad de los muchos rostros. El espacio da a conocer todo sobre el auténtico masaje tailandés, a uno de los corredores más dotados del mundo y se contempla el gran palacio real.
Documentals
Durada: 55'
19.45
Viaje al pasado de las ciudades
Pekín: la nueva gran muralla china
El professor Jason Pomeroy, ecoarquitecte, mestre d'obres i acadèmic, estima les diferents imatges i sons d'Àsia, per la qual cosa viatja per tot el continent asiàtic per trobar estructures que han passat la prova del temps i descobrir que, per dissenyar per al futur, s'ha d'aprendre del passat.
Documentals
Durada: 25'
20.10
Expedición con Steve Backshall
Ártico, la frontera helada
El aventurero y naturalista Steve Backshall está en una misión para explorar el Ártico, en la época más volátil y peligrosa del año, el derretimiento de primavera. Es una tarea tan desafiante que nunca antes se había intentado. Con un equipo de expertos, el viaje épico comienza en Groenlandia.
Documentals
Durada: 50'
21.00
Las casas más extraordinarias del mundo
España
Piers Taylor, guardonat arquitecte, i Caroline Quentin, apassionada de les cases, viatgen al voltant del món visitant les cases més innovadores mai construïdes.
Documentals
Durada: 60'
22.00
Días de cine clásico: La tentación vive arriba
Com milers de novaiorquesos, el Richard s'ha quedat treballant a la ciutat durant el mes d'agost mentre la seva dona i els seus fills gaudeixen d'unes vacances a la platja. Seguint les recomanacions de la seva esposa, està disposat a deixar de fumar i de beure, anar a dormir aviat i, sobretot, no tenir una aventura. No obstant això, la temptació apareix quan coneix una veïna espectacular.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
La noche temática
Inclou Marilyn Monroe: la subasta de una vida i Andy Warhol: una vida de arte
Documentals
Durada: 110'
01.35
Festivales de verano
45º edición del Festival de Jazz de Vitoria-Gasteiz: Xavi Torres Trio. Espai que emet alguns dels festivals més importants que se celebren durant l'estiu a Espanya.
Altres
Durada: 70'
02.45
Planeta azul
Litorales marinos
Sèrie documental que és una crònica dels misteris de les profunditats marines i de la fauna que les habita. El documental mostra imatges espectaculars preses pels millors realitzadors del món subaquàtic i que han estat rodades amb les tècniques de filmació més avançades.
Documentals
Durada: 55'
03.40
La vida secreta de Felipe II
Documental sobre la vida secreta de Felip II.
Documentals
Durada: 55'
04.35
Supervivencia extrema
Animales con ingenio
Tot i que el món pot presentar desafiaments extrems que semblen impossibles de superar, alguns animals han desenvolupat unes tècniques enginyoses per fer front als desafiaments més durs, assegurant-se així la seva contínua supervivència.
Documentals
Durada: 45'
05.20
Mi familia en la mochila
Inclou Mompiche-Pintag i Selva de Yasuní-Baños de Agua Santa: Una familia de 4 miembros aborda un viaje por tres países de Sudamérica de más de 500 kilómetros. La aventura dura tres meses. En esta ocasión desde Ecuador, la ruta irá de Yasuní a Baños de Agua Santa.
Documentals
Durada: 45'