Programació La 2

Divendres, 20 maig de 2022
06.00
Para todos La 2
L'espai està dedicat a les teràpies assistides de nens amb animals. Més tard, es conversa amb Miguel Vázquez, president de Pladigmare, la Plataforma per la Dignitat de la Gent Gran en Residències, per conèixer quin és l'estat de les residències per a la gent gran a Espanya. Posteriorment, el programa s'interessa per la contaminació lumínica. Finalment, Patrícia Ramírez explica com gestionar millor el temps.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
El cazador de cerebros
Pinceles y pipetas en el Prado
Als museus d'art s'hi pot trobar molta més ciència de la que s'imagina: per revelar els secrets de les obres artístiques, historiadors i científics fan servir les tecnologies més capdavanteres. En aquest capítol es descobreixen els laboratoris amagats a les entranyes del Museu del Prado.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
08.05
Nutrias. Las dueñas del río en Yellowstone
En regions remotes de les Muntanyes Rocalloses dels Estats Units, la llúdria de riu encara prospera: viu la seva vida alegre als llacs i rius, on els peixos també prosperen. Aquest treball segueix dues famílies de llúdries, dues mares amb les seves cries, que s'enfronten a petits i grans desafiaments.
Documentals
Durada: 50'
08.55
Turismo rural en el mundo
Dinamarca: Islas Vikingas
A les terres gèlides del nord d'Europa, s'inicia un viatge pel Regne de Dinamarca, un país petit format per més de 400 illes. Des de Copenhaguen, es completa un recorregut d'est a oest per arribar a la península de Jutlàndia, a l'enigmàtic mar de Frísia.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 50'
10.45
Cazadores de tumbas
La hegemonía griega
Arqueòlegs egipcis busquen respostes després de trobar una cambra funerària enorme amb més de 100 taüts.
Documentals
Durada: 50'
11.35
Siete mundos, un planeta
Sudamérica
Amèrica del Sud és el continent més ric en espècies de la terra. Des dels deserts secs d'Atacama, en què els pingüins s'obren camí a través d'un camp minat de lleons marins, fins als boscos frondosos i ennuvolats dels Andes, en què els ossos andins escalen arbres de 30 metres.
Documentals
Durada: 50'
12.25
Mañanas de cine: Tuareg
El Gacel Sayah és un guerrer tuareg que viu al desert amb la seva família i el seu ramat. És un caçador i un guerrer famós entre la seva gent. Quan dos homes arriben exhausts al seu oasi, no dubta a rebre'ls cordialment sense saber qui són.
Pel·lícules
Durada: 95'
14.00
Ruralitas
Pontós y Fontanarejo
A Pontós, l'Ernesto capta l'essència dels paisatges que l'envolten en uns perfums únics, i crea fragàncies amb una infinitat de matisos silvestres. A més, a Fontanarejo, el Bernardo continua amb la tradició de fuster iniciada pel seu besavi i compagina artesania i noves tecnologies.
Documentals
Durada: 50'
14.50
Las Azores, un jardín en el corazón del océano
Situat a l'extrem occidental d'Europa, l'arxipèlag portuguès de les Açores està format per nou illes volcàniques situades a l'oceà Atlàntic.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou La loba de las nieves i Las rocas del leopardo
Documentals
Durada: 105'
18.15
El escarabajo verde
Vida en el olivar
Lliurament que se centra en la producció d'oli d'oliva. Espanya és el primer país productor del món amb gairebé 308 milions d'oliveres, un 80% de les quals és a Andalusia. Tot i això, la majoria es cultiven en sòls nus, fet que suposa una pèrdua gradual de biodiversitat.
Altres
Durada: 30'
18.45
Sudán. Entre el Nilo y el desierto
Des de les ribes del mar Roig fins a l'Àfrica Central, el Sudan ofereix una història mil·lenària plena d'esdeveniments, molt interessant i poc coneguda. La seva incomparable riquesa cultural, la infinita amabilitat dels seus habitants i la seva llegendària hospitalitat prometen un viatge de descobriments increïbles.
Documentals
Durada: 55'
19.40
Secretos del museo
El museu rescata dels magatzems un bagul ignorat i sense catalogar perquè sigui exposat en una exposició sobre bosses de mà. A més, la conservadora de llibres té cura d'una relíquia de fa 360 anys: una col·lecció de 150 diorames victorians de paper.
Documentals
Durada: 50'
20.30
Días de cine
El programa compta amb l'actor Fernando Ramallo com a padrí de la setmana, en un lliurament en què es repassen les estrenes cinematogràfiques de la setmana, com Espejo, espejo; Cinco lobitos; El sastre de la mafia; El arma del engaño i la costa-riquenya Clara sola, entre d'altres.
Altres
Durada: 55'
21.25
Plano general
Jenaro Castro conversa amb el cantant Manolo García, que parla del procés creatiu de les seves cançons i les seves pintures, de la invasió d'Ucraïna i de la situació de precarietat laboral i econòmica a Espanya. Així mateix, l'artista presenta el seu nou disc doble i la seva pròxima gira.
Altres
Durada: 35'
22.00
Historia de nuestro cine: La vida de nadie
Emilio Barrero és un home d'èxit: té una bona feina, un xalet luxós, una dona encantadora i un fill que l'admira. No obstant això, la seva vida es basa en la mentida, i un dia la seva família el descobreix.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
Historia de nuestro cine: Los culpables
La dona d'un industrial proposa al seu amant assassinar el seu marit. No obstant això, aquest s'assabenta dels plans de la seva dona i li planteja una alternativa de la qual tots tres en sortirien beneficiats.
Pel·lícules
Durada: 110'
01.35
Las noches del Monumental
Magalí Sare, Esponja
L'Orquestra i Cor de RTVE, juntament amb artistes de reconegut prestigi, omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 75'
02.50
Documenta2
Inclou Civilizaciones (Arte): El culto al progreso: David Olusoga explora la reacció artística a l'imperialisme al segle XIX i mostra la creixent ambivalència amb què els artistes van reaccionar a la idea del progrés.
Documentals
Durada: 55'
03.45
Espacios increíbles
L'arquitecte i escriptor anglès George Clarke explora l'extraordinari món de les petites construccions, on les persones fan realitat els seus somnis: transformar espais increïblement petits en llocs únics per viure-hi, treballar o jugar.
Documentals
Durada: 45'
04.30
Marruecos, una civilización milenaria
El Marroc és un país de múltiples facetes i gran varietat de paisatges que abasten des de grandioses muntanyes fins a vastos deserts. El programa se submergeix en la riquesa, la màgia i la bellesa del Marroc: els palmerars encantadors, els palaus sumptuosos i els bulliciosos i acolorits socs.
Documentals
Durada: 55'
05.25
Comadrejas: enérgicas y temerarias
Les mosteles i altres mustèlids són considerats els dolents del món natural i s'associen a un comportament desagradable. Tot i així, no es mereixen aquesta reputació. Aquest documental descobreix la veritable naturalesa d'aquests extraordinaris depredadors de butxaca.
Documentals
Durada: 35'