Programació La 2

Divendres, 8 juliol de 2022
06.20
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
El cazador de cerebros
Daniel Kahneman, pensamiento rápido y lento
El programa viatja fins a Nova York per parlar amb Daniel Kahneman, premi Nobel d'Economia pel seu treball sobre el sistema de decisions.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
08.00
Vivir con lobos
Prop de 3.000 llops poblen els boscos dels Carpats, al nord de Romania. Pagesos com Vostinar crien els seus ramats seguint les tradicions ancestrals. Per protegir el seu ramat de més de 300 ovelles només té gossos, els famosos pastors dels Carpats.
Documentals
Durada: 55'
08.55
Turismo rural en el mundo
Alemania: desde Berlín por la Alemania del Este
Un repàs a la història, la gastronomia i les ofertes d'oci en entorns rurals de diferents atractius destins internacionals.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 50'
10.45
Urartu: el reino olvidado
Urartu, a l'altiplà armeni, va ser un dels grans imperis del món antic. Arqueòlegs i historiadors analitzen els nous descobriments sobre aquest misteriós regne que apareix en els textos bíblics, veí d'assiris i babilonis, els quals va combatre durant tres segles.
Documentals
Durada: 50'
11.35
Las recetas de Julie
El país de Lille
Cap al nord es troba la ciutat de Lilla, on es va fundar la capital de Flandes, i que abans de ser francesa, va ser flamenca, borgonyona i espanyola. A través de la seva herència culinària, la Julie prepara tres receptes típiques: el gall amb cervesa, l'estofat de carn i crema brulée de xicoira.
Altres
Durada: 55'
12.30
Mañanas de cine: El forastero
Una jove vídua que pertany a una comunitat amb fortes conviccions religioses recull un pistoler malferit. Alhora que li cura les ferides, la dona s'enamora del pistoler tot i saber que es tracta d'una relació sense futur.
Pel·lícules
Durada: 110'
14.20
Curro Jiménez
La gran batalla de Andalucía
Curro Jiménez es fa passar per indià i intenta apoderar-se dels tributs que una bella marquesa recapta per a un general francès.
Sèries
Durada: 55'
15.15
Atleta gourmet
La Sierra del Rincón, Madrid
L'Íñigo és a La Hiruela, a Madrid, on tasta les migues de pastor i visita el museu etnogràfic. A continuació, es dirigeix a la Fageda de Montejo, on coneix la Nani i les anomenades tapes collonudes. Així mateix, gaudeix dels jueus a Casa Julia i continua la seva ruta fins a Horcajuelo, on tasta un pastís de formatge molt especial.
Documentals
Durada: 30'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Mamá jirafa i Portugal salvaje: De la costa a las islas: La riquesa de les aigües costaneres de Portugal és sorprenent. Milers de criatures viuen aquí, tant a l'aigua com a la terra. A més, la costa portuguesa és l'última frontera abans de l'oceà Atlàntic, les aigües del qual banyen també l'arxipèlag sorprenent de les Açores.
Documentals
Durada: 100'
18.10
El escarabajo verde
El precio de la belleza
Lliurament que aborda l'ús creixent de substàncies contaminants a la indústria cosmètica i les tones de residus plàstics que genera, que han posat en perill aquest sector pel seu impacte mediambiental. A més, s'analitza com s'assisteix a ressorgir la cosmètica natural amb ingredients i envasos més sostenibles.
Altres
Durada: 30'
18.40
Exploradores del sabor
Portugal
El programa visita Lisboa i els seus voltants, on es veu el procés d'elaboració artesanal del formatge açeitao i una cooperativa d'agroforesteria, els productes de la qual són de qualitat i de cultiu responsable.
Documentals
Durada: 55'
19.35
Las recetas de Julie
La ruta de las castañas
La Julie honra el seu fruit preferit, la castanya, i es troba amb diversos productors a Ardèche.
Altres
Durada: 55'
20.30
Días de cine
Lliurament que compta amb la col·laboració del cineasta Manuel Gutiérrez Aragón, padrí de la setmana i director de pel·lícules tan importants de la cinematografia espanyola com Sonámbulos, El corazón del bosque i Todos estamos invitados. A més, l'espai parla de les últimes estrenes de les sales, entre les quals destaquen Moneyboys, la història d'un jove la família del qual no accepta el seu estil de vida ni la seva homosexualitat; i Benediction, un drama biogràfic al voltant de la figura de l'escriptor i poeta britànic Siegfried Sassoon.
Altres
Durada: 55'
21.25
Plano general
Irene Villa, víctima d'un atemptat terrorista d'ETA al costat de la seva mare el 1991, al qual totes dues van sobreviure amb mutilacions i miraculosament, és la convidada aquesta setmana. A l'entrevista parla sobre Miguel Ángel Blanco en el 25è aniversari del seu segrest i assassinat, així com d'Ortega Lara i altres víctimes d'ETA.
Altres
Durada: 35'
22.00
Historia de nuestro cine: Torremolinos 73
Inspirada en un fet real, explica la història d'Alfredo López, un venedor d'enciclopèdies a domicili cansat, i la Carmen, la seva esposa fidel, perruquera de professió.
Pel·lícules
Durada: 95'
23.35
Historia de nuestro cine: Días de viejo color
Durant les vacances de Setmana Santa de 1967, tres joves amics arriben a Torremolinos disposats a lligar i viure experiències fortes.
Pel·lícules
Durada: 95'
01.10
Las noches del Monumental
César Arrieta: Un mismo son
L'Orquestra i Cor de RTVE, juntament amb artistes de reconegut prestigi, omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 85'
02.35
Documenta2
Inclou Los planetas: Saturno: A la regió gèlida situada molt més enllà del sol, hi ha Saturn, un planeta que deu la seva singularitat a l'anell d'aigua congelada de gairebé 300.000 quilòmetres de gruix, format per fragments de gel.
Documentals
Durada: 50'
03.25
Lugares sagrados
El Cañón del Chaco
A la remota vall desèrtica del Canyó del Chaco, a Nou Mèxic, hi ha les restes d'una antiga ciutat i centre de pelegrinatge. Aquest lloc era un dels indrets sagrats més grans d'Amèrica del Nord i el cor d'una civilització nativa americana sofisticada.
Documentals
Durada: 50'
04.15
Las recetas de Julie
La ruta de las setas
França és el segon recol·lector de bolets del món, per la qual cosa és immensa la varietat de receptes que hi ha segons la zona. En aquesta ocasió, la Julie prepara un pastís de boletus, un saltat de múrgoles, un aperitiu amb carbonera i uns apagallums.
Altres
Durada: 50'
05.05
La isla de los monos
Problemas en el paraíso
A l'antiga ciutat-temple de Sri Lanka, la selva n'ha reclamat les muralles. On abans hi havia reis, ara hi manen els micos. Entre ells hi ha la tropa dels flocs, una família de langurs grisos meridionals.
Documentals
Durada: 45'
05.50
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 10'