Programació La 2

Diumenge, 2 octubre de 2022
06.00
Pel·lícula: Una esvástica sobre el Bidasoa
En plena Segona Guerra Mundial, mentre se succeïen les victòries del Tercer Reich, un cineasta alemany i el seu equip es van embarcar en un projecte insòlit: el rodatge d'una pel·lícula sobre la vida dels bascos. Acabat el conflicte bèl·lic, el film es va perdre i el director va caure en l'oblit fins que, mig segle més tard, es va descobrir l'única còpia existent d'Im lande der Basken, un documental enigmàtic que mostra aquest poble des de la perspectiva racial dels nazis, i que està lligat al pla per establir una aliança amb el moviment nacionalista basc i amb els representants d'altres ètnies amb la finalitat de construir un nou ordre territorial a Europa.
Pel·lícules
Durada: 25'
06.25
Turismo rural en Europa
Vía Augusta: Itinerario romano al sur de España
En aquest episodi es recorren els passos dels legionaris romans que van recórrer la Via Augusta, la calçada romana més llarga d'Espanya. L'espai observa el llegat dels romans, la seva relació amb la naturalesa i el que va significar el Guadalquivir
Documentals
Durada: 35'
07.00
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
08.00
Los conciertos de La 2
El Torreón (II). Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 45'
08.45
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
09.15
Medina en TVE
Medicina del profeta y bioética
Al llarg dels segles, al món araboislàmic hi han conviscut dos tipus de medicina: una de caràcter científic i una altra anomenada medicina del profeta Muhamad.
Altres
Durada: 15'
09.30
Buenas noticias TV
Twt. Jesús: perdónalos porque no saben lo que hacen
La sèrie El Twitter de Jesús prossegueix repassant algunes de les seves frases més cèlebres.
Altres
Durada: 15'
09.45
Shalom
La clave de Yom Kippur
Yom Kipur són dues paraules en hebreu que signifiquen Dia d'Expiació o Dia del Perdó. El rabí Isaac Sacca descobreix quin és el secret del perdó i com aquest s'acaba convertint en el primer requisit en el nostre anhel de trobar la pau interior i recuperar el diàleg amb el Totpoderós.
Altres
Durada: 15'
10.00
Últimas preguntas
San Francisco en el Museo del Prado
El dia 4 d'octubre se celebra la festa de Sant Francesc d'Assís.
Altres
Durada: 25'
10.25
Testimonio
Soy amado, luego existo
Curtmetratge premiat per la Fundació Cultural Herrera Oria. Es tracta d'un poema visual, obra de Lupe Belmonte, sobre la base d'una conferència impartida pel filòsof Higinio Marín.
Altres
Durada: 5'
10.30
El día del Señor
Catedral de La Almudena, Madrid
Espai en el qual cada diumenge s'emet en directe una cerimònia religiosa.
Altres
Durada: 60'
11.30
Pueblo de Dios
Mis pequeños mayores
Tegucigalpa és el destí de molts joves hondurenys que es preparen per fer-se germans grans gràcies a NPH Hondures. També disposen d'un programa de cures d'atenció iInfantil i d'un centre d'atenció a la discapacitat de nens amb necessitats especials.
Altres
Durada: 20'
11.50
Saber vivir
Espai divulgatiu que aborda diàriament consultes referents a la salut i a la medicina.
Altres
Durada: 60'
12.50
Flash moda
Flash moda porta el glamur del món de les passarel·les als caps de setmana. En aquest programa s'expliquen les tendències, les claus de la temporada, i s'obre la porta dels tallers de dissenyadors consagrats i dels joves valors.
Altres
Durada: 25'
13.15
Turismo rural en el mundo
Marruecos. Las montañas del Rif
El Marroc, situat a la part septentrional de l'Àfrica, compta amb una població de 35 milions de persones i amb una orografia imponent que ha marcat el caràcter dels marroquins al llarg de la història. A més, està formada per cims alts, multitud de rius i diversitat de pobles.
Documentals
Durada: 35'
13.50
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
14.20
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 25'
14.45
Atlántico
Entre el desierto y el mar
Contra tot pronòstic, aconsegueixen entrar a Namíbia per la frontera terrestre, i això els dona pas a un país fascinant, que arrenca al Parc Nacional d'Etosha. Després de més de 300 dies de travessia arriben al destí final: el Cap de les Agulles, a Sud-àfrica.
Documentals
Durada: 55'
15.40
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.25
Grandes documentales
Inclou El mundo perdido de África: el monte Suswa i Babuinos. Una familia muy salvaje
Documentals
Durada: 105'
18.10
El documental de La 2
Inclou Serengueti: Renacimiento: El foc ha arrasat el Serengueti i, tot i que molts han aconseguit salvar-se, s'han quedat sense la seva llar. Kali ha aconseguit fugir, però ha perdut un dels seus cadells. La Kike, la gueparda, ha tornat i ha d'entrenar els seus cadells, ara ja adults, per sobreviure pel seu compte.
Documentals
Durada: 50'
19.00
Cuaderno de campo
Cabra montés
L'espai explica la relació entre el món de l'escalada i la vida de les cabres munteses a la muntanya. Aquestes cabres estan molt més ben dotades de forma natural, a través de les seves peülles, que qualsevol escalador amb el material tècnic més sofisticat. El programa pretén desgranar les característiques singulars que fan d'aquest animal un hàbil escalador: la seva vista, el disseny dels seus cossos, i fins i tot l'alimentació, col·laboren en la seva adaptació a un medi hostil. Però el més important són les peülles. Tots aquests elements permeten entendre la relació entre les seves característiques morfològiques i les seves habilitats físiques per sobreviure en un ambient complex. (Nou en emissió.)
Documentals
Durada: 30'
19.30
Un país mágico
La Villa Ducal de Lerma
El programa viatja fins a Lerma, a Burgos, i visita el magnífic entorn que l'envolta. L'espai sorprèn explicant les aventures de Cura Merino, el flagell i l'enemic més gran de Napoleó Bonaparte. A més, es gaudeix de la màgia de Miguel de Lucas i de la seva mirada a José Zorrilla i el seu Don Juan Tenorio. Més tard, es recorren tots els racons d'aquesta meravellosa i monumental vila renaixentista des d'on el gran Duc de Lerma va dirigir el món. Posteriorment, el presentador fa pasturar un ramat i recorda els jocs i les joguines màgiques d'aquells que ara ja són avis. Finalment, es viatja en el temps per reviure el paisatge i el paisanatge de la cort de Felip III i l'estrena teatral de Lope de Vega a la vila. (Estrena de la nova temporada.)
Altres
Durada: 55'
20.25
De seda y hierro
Cuenta conmigo
El programa aborda la importància de les cures al llarg de la vida i explica dues històries de cuidadors de persones amb discapacitat que decideixen ampliar les cures fora de l'entorn familiar. Una d'aquestes vides és la de la Mariví, voluntària de Creu Roja amb una malaltia rara i cuidadora de la seva mare. L'altre protagonista és l'Israel, pare d'un nen de nou anys amb atròfia muscular espinal de naixement. Feines invisibles, no remunerades i de gran importància per a la societat, que requereixen dosis enormes de paciència i generositat. (Estrena de la nova temporada.)
Altres
Durada: 35'
21.00
Sudáfrica con Gregg Wallace
Safari en Amakhala
Gregg Wallace, presentador de televisió i apassionat de la gastronomia, inicia un viatge cultural i gastronòmic per Sud-àfrica. Visita la pionera reserva d'animals d'Amakhala, acompanya la Unitat Anticaça Furtiva i assaboreix un Poike de Kudú amb nata, bolets i ceba.
Documentals
Durada: 25'
21.25
Imprescindibles
Inclou Regardez la gilipolluá
Documentals
Durada: 60'
22.25
Versión española: No culpes al karma de lo que te
La Sara vol que tot surti perfecte durant la visita del seu xicot, que fa un any que és fora. Però una setmana abans que arribi, la vida de la Sara i el seu pis es converteixen en un caos. Els seus pares estan a punt de divorciar-se i la seva germana petita està a punt de casar-se amb l'Aaron, un cantant famós que resulta que és l'amor d'institut de la Sara. A partir d'aquí, la jove es veu embolicada en un entorn ple de situacions caòtiques en què sembla que res no pot empitjorar i, en canvi, les coses es compliquen fins a extrems insospitats. La Sara no sap què ha fet de dolent perquè el karma sigui així.
Pel·lícules
Durada: 145'
00.50
Apocalipsis. Hitler ataca Europa Occidental 1940
Inclou La trampa (I) i Últimos combates (II): A Dunkerque, més de 300.000 soldats aliats pugen a centenars de vaixells i naveguen cap a Anglaterra. Mentrestant, França és un caos. En el seu èxode, els francesos es llancen a les carreteres provant d'escapar. Més tard, el 17 de juny, Pétain, ara al capdavant del Govern, demana un alto-el-foc, mentre que De Gaulle reclama resistència.
Documentals
Durada: 105'
02.35
El avión de las novias
Del 1959 al 1964, l'Operació Marta, un programa d'immigració iniciat per l'Església catòlica d'Austràlia, va portar 700 espanyoles a aquell país en un viatge ple d'incerteses del qual era molt difícil tornar. 60 anys després, s'explora aquella aventura singular amb algunes de les seves protagonistes.
Documentals
Durada: 60'
03.35
Elon Musk contra Jeff Bezos: la nueva guerra de la
Jeff Bezos, el fundador d'Amazon, i Elon Musk, el visionari dels vehicles electrònics Tesla, competeixen al cel per la conquesta de l'espai i per veure qui és el més ric a la Terra. El turisme espacial arriba de la mà dels dos emprenedors i revolucionaris tecnològics. Amb la seva empresa, Blue Origin, el multimilionari Jeff Bezos s'ha llançat a la conquesta de l'espai i, amb la seva aposta pel turisme, pretén revolucionar els viatges espacials. Jeff Bezos es considera a ell mateix el pioner d'aquest nou mercat espacial, però té un competidor dur: Elon Musk, l'excèntric cap de SpaceX. Aquest emprenedor ha reinventat l'exploració espacial amb els coets de baix cost i els vestits espacials de disseny futurista.
Documentals
Durada: 60'
04.35
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Chucrut a la carta
Aquest programa està dedicat a una recepta específica d'una regió, Alsàcia, ja que amb els anys s'ha fet molt popular: el xucrut. Actualment s'ha convertit en un emblema de la cuina francesa, perquè es tracta d'un plat generós, reconfortant i per compartir.
Altres
Durada: 50'
05.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'