Programació La 2

Divendres, 7 octubre de 2022
06.05
Para todos La 2
100 ciutadans amb residència a Espanya, de tota mena d'ideologies, edats i capacitats, s'han posat d'acord en la redacció de 172 propostes per cuidar el clima i, així, cuidar el lloc on viuen. El programa ha parlat amb alguns d'aquests ciutadans que han format part de l'Assemblea Ciutadana per al Clima perquè expliquin quins acords han aconseguit. Més tard, Montse Elías entrevista Isra Bravo per descobrir què és un copywriter. A més, l'espai viatja fins a Sud-àfrica per fixar-se en la lliga de futbol de dones entre 55 i 85 anys. Juguen assíduament a futbol per fer esport i per evadir-se durant unes hores dels seus problemes socials, familiars i econòmics. Finalment, el professor de filosofia Carlos J. González Serrano relaciona filosofia i societat.
Altres
Durada: 25'
06.30
Mi familia en la mochila
De las Cataratas Victoria a Stone Town en Tanzania
L'Antonio, la Sonia i els seus fills, la Candela, el Mateo i la Jimena, demostren com es pot, amb poc pressupost i moltes ganes, iniciar una aventura en família.
Documentals
Durada: 30'
07.00
De seda y hierro
Cuenta conmigo
El programa aborda la importància de les cures al llarg de la vida i explica dues històries de cuidadors de persones amb discapacitat que decideixen ampliar les cures fora de l'entorn familiar. Una d'aquestes vides és la de la Mariví, voluntària de Creu Roja amb una malaltia rara i cuidadora de la seva mare. L'altre protagonista és l'Israel, pare d'un nen de nou anys amb atròfia muscular espinal de naixement. Feines invisibles, no remunerades i de gran importància per a la societat, que requereixen dosis enormes de paciència i generositat.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
08.05
Los reinos de los depredadores de África
El Kalahari
Al desert de Kalahari, interminables miratges de sorra vermella i groga es fusionen amb un horitzó resplendent. Les pluges d'estiu pinten el paisatge amb colors vibrants i tots els que viuen en aquest lloc estan dotats d'adaptacions úniques per sobreviure.
Documentals
Durada: 50'
08.55
Cuaderno de campo
Cabra montés
L'espai explica la relació entre el món de l'escalada i la vida de les cabres munteses a la muntanya. Elles estan molt més ben dotades de manera natural, a través de les peülles, que qualsevol escalador amb el material tècnic més sofisticat. El programa pretén desgranar les característiques singulars que fan d'aquest animal un hàbil escalador: la seva vista, el disseny dels seus cossos i fins i tot l'alimentació col·laboren en la seva adaptació a un medi hostil. Però el més important són les seves peülles. Tots aquests elements permeten entendre la relació entre les seves característiques morfològiques i les seves habilitats físiques per sobreviure en un ambient complex.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.50
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 20'
11.10
Casos abiertos de la historia
Asesinato en la catedral de Florencia
El 1478, Itàlia es veu sacsejada pel transcendental assassinat del fill del banquer Giuliano de Mèdici. Els Mèdici són la família més poderosa de la Florència renaixentista i dominen la política i l'economia. Florence Kasumba i el seu equip investiguen els motius i els responsables de l'assassinat.
Documentals
Durada: 55'
12.05
Serengueti
Renacimiento
El foc ha arrasat el Serengueti i, tot i que molts han aconseguit salvar-se, s'han quedat sense la seva llar. La Kali ha aconseguit fugir, però ha perdut un dels seus cadells. La Kike, la gueparda, ha tornat i ha d'entrenar els seus cadells, ara ja adults, per sobreviure pel seu compte.
Documentals
Durada: 55'
13.00
Mañanas de cine: Una pistola en manos del diablo
Quan surt de la presó, el pistoler Roy Koster decideix complir la promesa que va fer al difunt Jeremy Scott, l'home que li va salvar la vida a la presó i que va ser acusat injustament. Per netejar el seu honor, el Koster es dirigeix a Silvertown, una ciutat governada per una banda de pistolers despietats.
Pel·lícules
Durada: 70'
14.10
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Cordero a la carta
En aquest programa, la Julie, el Thierry i el Raphael parlaran d'una carn que es caracteritza per la seva estacionalitat, la de xai. Per això, la Julie visitarà pastures i granges als Alps de l'Alta Provença.
Altres
Durada: 55'
15.05
Turismo rural en Europa
Sierras de Cádiz: un paraíso oculto
El programa recorre els paratges naturals de Cadis, des de les portes de l'Atlàntic fins a les serres que s'alcen al cor d'aquesta província.
Documentals
Durada: 40'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 40'
16.25
Grandes documentales
Inclou El Kalahari, la otra ley de la selva (II) i El reino salvaje: La peña de los leopardos: Saba, l'assassina fantasma, és un dels animals que destaca per sobre dels altres. Viu i caça en solitari, i el sigil és la seva millor arma.
Documentals
Durada: 100'
18.05
El escarabajo verde
Fuerteventura, un desierto habitado
Capítol dedicat a Fuerteventura amb un reportatge sobre el repte que l'illa més salvatge de les Canàries té per davant, després de la seva declaració com a Reserva de la Biosfera i que es pregunta quin tipus de turisme necessita l'illa. A més, davant d'una futura crisi energètica i de transport, aprofundeix sobre quins recursos propis té l'illa. (Estrena de la nova temporada.)
Altres
Durada: 30'
18.35
Republica Dominicana, tesoro del Caribe
Les platges de la República Dominicana atreuen milions de persones de vacances. Aquells que estiguin disposats a extraviar-se descobreixen un país multifacètic i un poble mestís molt acollidor, que es revela a través de trobades, a les seves ciutats històriques, a les portes del desert o a la capital.
Documentals
Durada: 55'
19.30
Los conciertos de La 2
ORTVE A 1. Temporada 2022-2023. Des del Teatre Monumental.
Altres
Durada: 100'
21.10
Días de cine
Lliurament que es fixa en les estrenes més destacades de la setmana, entre les quals destaca la pel·lícula En los márgenes, que suposa el debut en la direcció de Juan Diego Botto.
Altres
Durada: 20'
21.30
Plano general
El torero Cayetano Rivera Ordóñez és el convidat de l'edició d'aquesta setmana, en la qual parla del seu sentiment torero i defensa la tauromàquia com un art i una part important de la cultura espanyola.
Altres
Durada: 35'
22.05
Historia de nuestro cine: Atraco a las tres
Fart dels desaires del nou director del banc en el qual treballa, el Galindo, un dels caixers, convenç els altres empleats per planificar un atracament perfecte a la seva pròpia sucursal.
Pel·lícules
Durada: 95'
23.40
Historia de nuestro cine: El elegido
El Federico treballa com a caixer en una sucursal bancària. La seva vida és força avorrida, rutinària, grisa. El que no sap és que tot això està a punt de canviar quan un dia cau sobre el seu cotxe un presumpte suïcida.
Pel·lícules
Durada: 110'
01.30
Documenta2
Inclou El agujero de ozono: cómo salvamos el planeta
Documentals
Durada: 60'
02.30
Mi casa flotante
Hogar en un carguero histórico
Aart Simons i Nanouk Kropman es van conèixer per la seva afició a la navegació. Per complir el seu somni de viure a l'aigua, han comprat un vaixell de càrrega holandès dels anys 50 en desús. El viatge per transformar aquest tros de metall de 65 anys és una muntanya russa logística, financera i emocional.
Documentals
Durada: 45'
03.15
Rincones de Australia
Inclou Península Dampier i Omeo: Lliurament dedicat a Omeo, a les terres altes de Victòria, un paisatge salvatge i rugós, com algun dels seus habitants.
Documentals
Durada: 55'
04.10
El Kalahari, la otra ley de la selva (I)
El primer episodi d'aquesta aventura explica com és que, al final d'una curta temporada de pluges, la col·laboració és clau per aprofitar al màxim aquest període d'abundància fugaç, i com n'és d'important per a la supervivència dels més joves i vulnerables.
Documentals
Durada: 50'
05.00
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Avui: Cocina con queso y Moluscos a la carta.
Altres
Durada: 50'