Programació La 2

Dilluns, 30 gener de 2023
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Página 2
José Carlos Ruiz
El programa parla de filosofia de la mà de José Carlos Ruiz, que al seu assaig Incompletos ofereix solucions per combatre la hipermodernitat. Alhora, la coach Laura Ribas defensa els llibres d'autoajuda per superar les crisis. A més, es coneix els progressos intrigants de la intel·ligència artificial en literatura.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
08.10
Versalles, los desafíos del Rey Sol
El 1661, Lluís XIV va decidir construir un palau gegantesc a Versalles que es convertiria en símbol del seu poder. Això requeria mobilitzar una gran quantitat de recursos i fer front a problemes de construcció, proveïment de materials i aigua per a les fonts en un lloc sense rius pròxims.
Documentals
Durada: 45'
08.55
El escarabajo verde
Mujeres rurales: reinventadas
Lliurament que mostra que a Espanya ja hi ha diverses dones amb alta formació acadèmica que han canviat d'ofici, de paisatge i de context social en un projecte d'emprenedoria rural. Són dones reinventades que exigeixen un tracte d'igualtat per a un projecte vital a llarg termini.
Altres
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
11.00
Documenta2
Inclou La ciencia de las emociones: Sanar las emociones: Gràcies al progrés científic, ara és possible desenvolupar noves teràpies per calmar i controlar els trastorns i les emocions. El programa explora els efectes fisiològics lligats a les emocions i entén els mecanismes cognitius que hi estan lligats, per poder desenvolupar les teràpies del futur.
Documentals
Durada: 55'
11.55
Sobrevivir en la naturaleza
Las reglas del reino
Per tenir un avantatge que els permeti sobreviure en els seus hàbitats, alguns animals han desenvolupat tècniques que els permeten compartir informació. La comunicació és una de les estratègies més versàtils i utilitzades al món animal, tant en les espècies socials com en les solitàries.
Documentals
Durada: 50'
12.45
Mañanas de cine: Trinidad y Bambino: tal para cual
El Bambino ha estat acusat d'assassinar uns homes i de robar uns cavalls. El Trinidad, el seu germà, substitueix el botxí que l'ha de penjar i aconsegueix salvar-lo de la mort.
Pel·lícules
Durada: 95'
14.20
Las recetas de Julie
La Saintonge
La Julie visita el cor del Charente Marítim, la zona més romànica de França i on, en gastronomia, destaca el porc.
Altres
Durada: 50'
15.10
Red Natura 2000
La Xarxa Natura 2000 fa 21 anys que salvaguarda el medi natural d'Europa, i Espanya és el país que més territori aporta a la xarxa. A través de Mara Torres, col·laboradora altruista a Seo/BirdLife, i altres persones que viuen i treballen per a la xarxa, es coneix aquesta labor que permet conservar l'autèntica riquesa d'Espanya.
Documentals
Durada: 35'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Ríos de Croacia i Sobrevivir en la naturaleza: Maniobras defensivas: Els animals poden emprar una sèrie de defenses diferents per resistir un atac. Alguns busquen la seguretat en bandades, altres s'amaguen perquè no els vegin, altres responen a l'agressió amb una agressió encara més forta, i uns altres construeixen fortaleses.
Documentals
Durada: 95'
18.05
Documenta2
Inclou Microbiota: los fabulosos poderes del intestino
Documentals
Durada: 60'
19.05
La costa británica de Kate Humble
La Isla de Wight
La naturalista Kate Humble explora a peu algunes de les boniques destinacions costaneres de la Gran Bretanya. Durant el viatge, visita llocs d'interès i coneix algunes de les persones que hi viuen i hi treballen.
Documentals
Durada: 45'
19.50
This is philosophy
Spinoza
Format que aporta les claus per entendre i gaudir de tota la història de la filosofia, des del seu naixement fins a l'actualitat. Un viatge apassionant cap al saber que dona resposta a les preguntes que l'ésser humà ha buscat des de sempre.
Altres
Durada: 30'
20.20
Culturas 2
Espai que explica l'agenda cultural i l'enfoca com una manera de conèixer, entendre i emocionar-se amb el món. El programa engloba tot l'art de crear i conèixer mentre presta una atenció especial a la ciència, les tendències, tant locals com universals, i les novetats, tant de les ciutats com dels pobles. A més, s'hi inclouen entrevistes, debats, cròniques, recomanacions, clubs de lectura i cultura digital.
Altres
Durada: 30'
20.50
Mi lugar de retiro
Regreso al pasado
En els diferents episodis d'aquesta sèrie documental, el programa viatja a enclavaments que són un bon lloc de retir per viure en connexió amb la natura.
Documentals
Durada: 20'
21.10
Ciudades bajo amenaza
Salvar Nueva York
Algunes de les ciutats més icòniques del món estan en perill. Historiadors, arquitectes i enginyers revelen els ambiciosos projectes tecnològics que s'estan desenvolupant per salvar aquestes ciutats úniques.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Días de cine clásico: Un tranvía llamado deseo
La Blanche DuBois, una dona madura ancorada en el passat, arriba a Nova Orleans per visitar la seva germana, l'Stella, i el seu marit, l'Stanley. La seva actitud arrogant, que amaga un passat escabrós, crea conflictes entre l'Stella i l'Stanley, i a ella la porta a la bogeria.
Pel·lícules
Durada: 125'
00.05
Apocalipsis: el ascenso de Hitler
Inclou La amenaza i El Führer: 1929. Alemanya, durament afectada per la crisi econòmica mundial, s'enfonsa en la desesperació, i la dictadura nazi estén la seva ombra maligna sobre Alemanya. Així mateix, Hitler, mentre diu que vol la pau, es prepara per a la guerra.
Documentals
Durada: 110'
01.55
Conciertos de Radio 3
Sandré. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 35'
02.30
Edén: paraísos remotos
Galápagos: las islas encantadas
A 1000 quilòmetres de la costa de l'Amèrica del Sud, en un lloc remot de l'oceà Pacífic, es troba l'arxipèlag de les Galápagos. Aquí van arribar, arrossegades per les tempestes i corrents, criatures que van sobreviure contra tot pronòstic i van evolucionar d'una manera extraordinària.
Documentals
Durada: 50'
03.20
1944: ¿Deberíamos bombardear Auschwitz?
L'abril del 1944, Rudolf Vrba i Alfred Wetzler, dos presoners jueus, van aconseguir escapar miraculosament d'Auschwitz. A la ciutat eslovaca de Zilina van establir contacte amb el moviment clandestí de resistència jueu. L'esgarrifós testimoni de Vrba i Wetzler es va convertir en un informe detallat: el Protocol d'Auschwitz, que va revelar al món per primera vegada el veritable horror de l'Holocaust. Hi van descriure amb detall les cambres de gas i l'abast del programa d'extermini. Mentrestant, els aliats deliberaven a Londres i a Washington sobre què havien de fer amb el camp d'extermini, encara que la màquina de matar continuava amb el seu genocidi.
Documentals
Durada: 60'
04.20
Leones y hienas. Dueños de la muerte, guardianes d
Durant mil·lennis, lleons i hienes han competit durament per la carn. Els amos de la mort són els veritables guardians de la vida, però les seves estratègies de supervivència són antagòniques. Els lleons són una explosió de força, mentre que les hienes aconsegueixen el que volen a través de l'assetjament.
Documentals
Durada: 50'
05.10
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 20'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'