Programació La 2

Dimecres, 1 febrer de 2023
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
07.05
Flash moda
Flash moda porta el glamur del món de les passarel·les als caps de setmana. En aquest programa s'expliquen les tendències, les claus de la temporada, i s'obre la porta dels tallers de dissenyadors consagrats i dels joves valors.
Altres
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
08.10
Ciudades bajo amenaza
Salvar Venecia
Venècia sembla que suri sobre l'aigua. Des de la seva existència, s'ha dit que està condemnada a desaparèixer. Tot i això, durant més de 1.500 anys, ha resistit els perills de l'aigua que l'envolta.
Documentals
Durada: 45'
08.55
Pipper en ruta
Ribeira Sacra
El Pipper viatja a la Ribeira Sacra amb el Pablo i amb un repte: navegar pel Miño o el Sil. Allà visiten un celler accessible, l'Ecomuseu Pazo de Arxeriz i l'entorn de San Pedro de Rocas, el monestir més antic de Galícia.
Altres
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
11.00
Documenta2
Inclou El Congo, el corazón de África
Documentals
Durada: 55'
11.55
Sobrevivir en la naturaleza
Cópula vital
Des dels organismes unicel·lulars microscòpics fins als animals més grans del planeta, tots els éssers vius comparteixen un objectiu: reproduir-se. Trobar una parella adequada per transmetre gens forts i criar les cries que sobrevisquin fins a l'edat adulta es converteix en un repte.
Documentals
Durada: 55'
12.50
Mañanas de cine: Flecha rota
El 1870, Arizona és escenari d'una infinitat de batalles entre blancs i indis. És per aquest motiu que el Tom Jeffords decideix entrevistar-se amb el Cochise, líder dels apatxes. La seva intenció és proposar-li un tractat de pau.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.15
Las recetas de Julie
El valle de Les Baux
A la vall dels Baus, als Alpilles, la Julie comença aquest nou viatge i prepara tres receptes amb productes típics de la zona.
Altres
Durada: 55'
15.10
Red Natura 2000
La Xarxa Natura 2000 fa 21 anys que salvaguarda el medi natural d'Europa, i Espanya és el país que més territori aporta a la xarxa. A través de Mara Torres, col·laboradora altruista a Seo/BirdLife, i altres persones que viuen i treballen per a la xarxa, es coneix aquesta labor que permet conservar l'autèntica riquesa d'Espanya.
Documentals
Durada: 35'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Islas en movimiento i Into the blue: Las islas Forgotten: Al centre del Triangle de corall hi ha les illes Forgotten, els esculls més verges d'Indonèsia i un dels últims paradisos marins. Aquestes illes són especialment apropiades per veure i observar com es relacionen tots els elements de la cadena alimentària del món submarí.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou ¿Cómo lo haríamos hoy?: El edificio Empire State: L'edifici Empire State va ser al seu dia el súmmum de l'enginyeria nord-americana i avui és el símbol de l'orgull de Nova York. No només va ser l'edifici més alt del món durant més de 40 anys, sinó que, a més, no s'ha aixecat cap altre gratacel tan ràpid com aquest.
Documentals
Durada: 50'
19.00
La costa británica de Kate Humble
Kent
Kate Humble seguirà els icònics penya-segats blancs de Dover, a banda de passar per la ruta de navegació més transitada del món.
Documentals
Durada: 45'
19.45
Arqueomanía
La balsa de piedra
La irrupció al paisatge peninsular de grans megàlits es remunta al cinquè mil·lenni abans de Crist. En aquest capítol, el programa s'aproxima a la seva gènesi peninsular i a les darreres investigacions sobre aquest tema.
Documentals
Durada: 25'
20.10
Culturas 2
Espai que explica l'agenda cultural i l'enfoca com una manera de conèixer, entendre i emocionar-se amb el món. El programa engloba tot l'art de crear i conèixer mentre presta una atenció especial a la ciència, les tendències, tant locals com universals, i les novetats, tant de les ciutats com dels pobles. A més, s'hi inclouen entrevistes, debats, cròniques, recomanacions, clubs de lectura i cultura digital.
Altres
Durada: 25'
20.35
Mi lugar de retiro
Refugios familiares
Des d'allò exòtic fins a allò artístic, passant per la simple diversió, aquest episodi és un viatge als refugis de tres famílies molt diferents: una casa davant d'un llac, un refugi per a artistes i un espai d'alt nivell i baix manteniment.
Documentals
Durada: 25'
21.00
Superascensores, el límite es el cielo
L'ascensor és un mitjà de transport la mecànica del qual no es veu quan es fa servir. És el mitjà més utilitzat del món: cada dia, més de mil milions d'éssers humans pugen a algun ascensor. A més, des que es va crear el 1853, ha seguit l'evolució industrial i ha acompanyat les noves tecnologies.
Documentals
Durada: 50'
21.50
Las tres puertas
El programa d'aquesta setmana compta amb tres persones que han sabut agafar les regnes de la seva vida en moments inesperats per superar les dificultats i triar el camí que volien. En primer lloc, Esther Cañadas s'asseu per exposar el seu costat més personal i revelar els secrets d'una carrera plena d'èxits, però també d'incertesa i d'un ritme frenètic. La model es va convertir, als anys 90, en una de les cares més cotitzades del planeta. Esther va conèixer el somni americà, però va ser capaç de frenar en sec just al cim de la seva carrera per dedicar la seva vida al que volia i necessitava en aquell moment. Tampoc no és corrent la història d'èxit d'Omar Montes, un dels artistes més escoltats dels darrers tres anys. Sota la imatge de triomfador i dels seus elegants models d'estrella musical al segle XXI, guarda la història d'un nen que va patir maltractament a l'escola i que va acabar refugiant-se en la boxa i en la música per evitar agafar mals camins a la vida. A més de la conversa, canta en directe La llama del amor, èxit del seu últim disc Quejíos de un maleante. Per acabar, la coneguda psicòloga Silvia Congost exposa les eines més eficaces per detectar quan es viu una relació de dependència emocional, com afrontar-la i com superar-la. Durant la conversa, no només repassa els punts clau de la seva vida en què va viure aquests problemes en primera persona, també aprofundeix en les relacions tòxiques i com identificar-les i gestionar-les. A banda d'això, l'experta ofereix als espectadors una sèrie de claus per mantenir relacions de parella sanes i instruments per aprendre a triar adequadament la persona amb qui compartir la vida.
Altres
Durada: 60'
22.50
Documaster
Inclou La confesión del diablo: las cintas perdidas de Eichmann (II)
Documentals
Durada: 75'
00.05
Operación mobiliario. El saqueo de los pisos judío
Entre arxius fotogràfics inèdits, testimonis de supervivents i recreacions, aquest treball es basa en les memòries de Maurice Wolf, un jove jueu polonès de 20 anys que va conèixer tot l'engranatge de l'Operació Mobiliari, que va tenir lloc el 1943 a París.
Documentals
Durada: 55'
01.00
Pel·lícula: Juego de espías
El 1940, Espanya patia una duríssima postguerra i Europa estava en plena Segona Guerra Mundial. El Servei d'Intel·ligència Britànic va escollir el pas fronterer de l'estació internacional de Canfranc, a Osca, per recopilar i intercanviar informacions crucials per a la contesa bèl·lica. Així va ser com va muntar una xarxa d'espies formada per bascos, aragonesos i francesos.
Pel·lícules
Durada: 60'
02.00
Conciertos de Radio 3
Impacto vudú. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
02.30
Documenta2
Inclou Descubrir el mundo: Laos: Ubicat entre Tailàndia, el Vietnam i la Xina, Laos ha estat durant molt de temps un país envoltat de misteri, aïllat del món exterior. Avui dia, és una destinació de somni gràcies a una població formada per 130 ètnies que conviuen en harmonia, l'esplendor de les seves pagodes i els seus paisatges impressionants.
Documentals
Durada: 55'
03.25
Ciudades bajo amenaza
Salvar Ámsterdam
Durant més de 1.000 anys, el destí d'Amsterdam ha estat en mans dels enginyers. Davant la fúria del mar del Nord i les crescudes dels rius, hi han construït dunes, dics, pòlders i preses faraòniques per conservar aquesta ciutat.
Documentals
Durada: 55'
04.20
Lobo contra oso
En fondre's la neu en un remot pantà de Finlàndia, hi apareixen una gran quantitat de cadàvers congelats. És el territori dels ossos bruns, i cada primavera s'atipen de restes. Però ara, en una batalla per la supervivència, una mare lloba grisa s'endinsa en el territori dels ossos.
Documentals
Durada: 50'
05.10
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 20'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'