Programació La 2

Divendres, 2 juny de 2023
06.00
Para todos La 2
Montse Elías entrevista el filòsof Nacho Bañeras i coneix una iniciativa de museu en forma de camins a l'aire lliure. A més, l'investigador i col·laborador Fernando Valladares reflexiona sobre un model econòmic més sostenible, i la psicòloga Patricia Ramírez proposa alguns plans per gaudir del temps en parella.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
07.40
Una matemática viene a verte
Matemática Royale
El programa s'endinsa en els jocs d'atzar i descobreix una combinació perillosa. D'una banda, el cervell obté plaer amb els jocs d'atzar i, de l'altra, els humans no estan dissenyats per avaluar probabilitats.
Altres
Durada: 25'
08.05
El aire de los tiempos
Países Bajos
L'Antoine es desplaça a Holanda per conèixer els holandesos i descobrir els experiments o invents que els acosten a la naturalesa, alhora que milloren el seu benestar diari.
Documentals
Durada: 50'
08.55
Turismo rural en el mundo
Portugal: La joya del Algarve
El viatge comença a Faro, la capital de l'Algarve, i recorre el Parc Natural de Ria Formosa. A continuació se segueix el camí fins al Parc Natural del Sud-oest de l'Alentejo.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
11.00
Druidas: el misterio de la casta sacerdotal de los
Els druides, els misteriosos mags dels celtes, sempre han fascinat el món. La seva herència ha estat esquiva durant molt de temps, ja que només han transmès el seu coneixement secret de forma oral. Noves troballes arqueològiques pinten una imatge detallada de les seves vides i obres.
Documentals
Durada: 55'
11.55
El planeta verde
Mundos desérticos
Al desert de Taklamakan, al nord de la Xina, el programa mostra un paisatge de sorra en transformació constant. Aquí les temperatures oscil·len entre -20 ºC i més de 40 ºC. I, el que és més important, amb una absència de pluges gairebé total.
Documentals
Durada: 50'
12.45
Mañanas de cine: Fuego verde
Rian Mitchell ha trobat, a l'Amèrica del Sud, una zona rica en maragdes. A prop d'aquesta beta es troba la hisenda de la Catherine, en la qual es conrea cafè. Un dia, les fortes pluges provoquen que el riu es desbordi, i l'única manera de salvar els conreus de la Catherine és dinamitar la zona per modificar la llera del riu. No obstant això, el Rian no està disposat a perdre les seves pedres precioses.
Pel·lícules
Durada: 95'
14.20
Rincones de Australia
Nullarbor (II)
Capítol en què es viatja pel Nullarbor fins a Esperance. És un recorregut icònic, una connexió directa entre l'Est i l'Oest.
Documentals
Durada: 30'
14.50
Ruralitas
Lafuente y El Salado
L'Hilario és un dels últims albarquers de Cantàbria. De nen va aprendre a tallar, buidar i decorar aquest calçat tradicional. A més, a El Salado, la Pilar ha muntat una clínica veterinària ambulant per atendre els animals que habiten l'espai rural murcià.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Familias animales asombrosas i La gran estación de tránsito de las aves: el marja
Documentals
Durada: 100'
18.10
El escarabajo verde
Muslo o pechuga
Lliurament dedicat a la carn conreada en un laboratori. Es tracta de carn elaborada a partir de la reproducció de les cèl·lules que provenen de la biòpsia d'un animal viu. Alimentar una població de gairebé 9 mil milions d'habitants és insostenible, i la necessitat d'un canvi en el sistema alimentari mundial planteja si la carn conreada és una solució realista i efectiva.
Altres
Durada: 30'
18.40
El aire de los tiempos
Japón
El Japó és essencial, i culturalment és un país que estima i respecta la naturalesa. És omnipresent en l'art, i fins i tot en el manga, que sovint té un fort contingut ecològic. Així mateix, per a l'any 2030, el Japó vol reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle en un 26 %. L'Antoine vol trobar aquests japonesos que treballen cada dia per reduir el seu impacte en el medi ambient.
Documentals
Durada: 50'
19.30
Rincones de Australia
Girgarre
El programa viatja a la petita ciutat de Girgarre, a la vall Colburn de Victòria.
Documentals
Durada: 30'
20.00
Un país para leerlo
Huelva
El programa viatja aquesta setmana a Huelva per descobrir racons literaris i conversar amb autors com Elvira Navarro i Estela Rengel. A través de llibres, lectors i llibreries, recorre la ciutat des de la qual Juan Ramón Jiménez es va llançar a la resta del món.
Altres
Durada: 30'
20.30
Días de cine
El programa treu el cap aquesta setmana, de la mà de la directora Lucía Alemany, a les estrenes més destacades de la cartellera, com ara la catalana Els Encantats; la belga Rebel; un nou Spiderman d'animació, i The Boogeyman, basada en un relat curt de Stephen King.
Altres
Durada: 60'
21.30
Plano general
Jenaro Castro conversa amb Jeanette, intèrpret de temes com Soy rebelde, Cállate, niña i ¿Por qué te vas?, que protagonitza una conversa a cor obert, plena de sentiment, sinceritat i veritat. La cantant reconeix que hi ha molta menys llibertat que abans, i explica que el dolor més gran de la seva vida és la mort recent del seu marit, després de 50 anys de matrimoni. Així mateix, confessa el seu malestar perquè l'Academia del Cine no va comptar amb ella per cantar el seu gran èxit en l'homenatge al desaparegut Carlos Saura a la gala dels premis Goya. A més, explica que va cantar a la capella del cineasta perquè la vídua de Saura, Eulàlia Ramón, li ho va demanar com a homenatge al director, que va popularitzar ¿Por qué te vas? a la pel·lícula Cría cuervos.
Altres
Durada: 30'
22.00
Historia de nuestro cine: El embrujo de Shanghái
A la Barcelona del 1948, les aparicions i desaparicions dels maquis, que arriben des de l'altre costat de la frontera, i el relat de les seves aventures són l'única cosa que anima l'ambient gris de la postguerra. El relat de l'aventura d'un d'aquests herois mítics, que embarca rumb a Xangai per complir una missió arriscada entre pistolers, nazis i dones boniques, dona sentit a la vida de dos adolescents, el Dani i la Susana, fins que la realitat els faci despertar de l'embruixament.
Pel·lícules
Durada: 119'
23.59
Historia de nuestro cine: coloquio
Trueba y el cine
El programa té com a protagonista un dels cineastes més destacats del cinema espanyol, Fernando Trueba, que aprofundeix en la seva trajectòria i en els seus gustos cinematogràfics. Així mateix, hi participen les actrius Ariadna Gil i Aida Folch, protagonistes d'El embrujo de Shanghai. Tots tres estan acompanyats per la redactora en cap de Cinemanía i col·laboradora habitual del programa Andrea Gutiérrez Bermejo.
Altres
Durada: 30'
00.29
Historia de nuestro cine: El último caballo
El Fernando ha acabat la mili al cos de cavalleria i decideix comprar, amb els seus pocs estalvis, l'animal que ha estat el seu company durant aquest temps. Feliç, el Fernando s'emporta el cavall a Madrid, però la ciutat ja no és la mateixa. No hi troba estables, ni pinso, ni tampoc temps per atendre el seu company. Les seves contínues sortides de la feina comencen a crear-li problemes cada vegada més seriosos.
Pel·lícules
Durada: 71'
01.40
Las noches del Monumental
Pop on fire
L'Orquestra i Cor de RTVE, juntament amb artistes de reconegut prestigi, omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 60'
02.40
Documenta2
Inclou Un mundo sin arena
Documentals
Durada: 55'
03.35
El aire de los tiempos
Francia
França és un país que depèn en gran mesura de l'energia nuclear per a la seva electricitat, i continua afavorint el dièsel per als cotxes. Així mateix, segueix dubtant entre una economia tradicional, que ha permès el seu desenvolupament, i el gran canvi ecològic.
Documentals
Durada: 50'
04.25
Familias animales asombrosas
La majoria de les vegades és el mascle qui indica a la femella que sent atracció per ella. Però a vegades aquests sentiments no són recíprocs. En el cas de les llebres europees, les femelles no interessades sacsegen amb les peülles els seus pretendents.
Documentals
Durada: 50'
05.15
Diario de un nómada
Inclou Destino Dakar. Preparativos i Destino Dakar: de Madrid a Sevilla: Miquel Silvestre s'acomiada a Madrid dels seus amics i comença la seva aventura sota la pluja fins arribar a Granada, on visita una cova flamenca i troba el modest carrer que l'Ajuntament ha dedicat a un dels més il·lustres granadins de la història. Acaba la seva etapa a Sevilla, passejant pel barri de Santa Cruz.
Documentals
Durada: 60'