Franja La 2

Dissabte, 25 setembre de 2021
06.00
El lado salvaje de África
Los mejores arquitectos de la naturaleza
Botswana és una terra de bellesa èpica, on la mateixa vida salvatge dona forma a la terra. Des dels més poderosos fins als més petits, tots els animals construeixen, mantenen i renoven les seves estructures. Però, per seguretat o per trobar menjar, tots estan a la mercè dels elements.
Documentals
Durada: 25'
06.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
06.30
Flysch, el susurro de las rocas
Documental que ajuda a comprendre la història del planeta Terra a través de la lectura de les capes del penya-segat marítim de Zumaia.
Documentals
Durada: 60'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Día de La Música. Joven Orquesta Nacional de España. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
Metrópolis
Barcelona
Ciutat de contrastos sorprenents, moderna i plena d'història, arquitectònicament avantguardista però culturalment tradicional. El gòtic i el modernisme fundacionals imprimeixen a Barcelona un estil propi que representa una ciutat oberta al canvi i l'evolució.
Altres
Durada: 25'
09.55
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 35'
10.30
Para todos La 2
El programa se centra aquesta setmana en l'ecologisme. Es compleixen 20 anys de Riet Vell, un projecte de Seo-Bird Life al Delta de l'Ebre que conjumina el cultiu de l'arròs ecològic amb la recuperació i la conservació de la naturalesa. A més, Montse Elias entrevista la mestra i formadora de mestres María Teresa Feu. Es tracta d'una experta en educació inclusiva l'eix de la qual, en totes dues dedicacions, ha estat científic. Posteriorment, l'espai descobreix la feina de Theo Vaes, un emprenedor social belga que treballa amb persones en pobresa extrema, usant un enfocament científic per reconstruir la seva autoestima. Més tard, Fernando Valladares raona sobre la restauració ecològica o, el que és el mateix, solucions basades en la naturalesa per resoldre problemes ecològics causats per l'ésser humà. Finalment, Patricia Ramírez ofereix tres consells per superar el burnout, la síndrome de desgast professional.
Altres
Durada: 30'
11.00
Objetivo igualdad
Espai que pretén impulsar la igualtat real entre dones i homes. Per això, a través de reportatges i entrevistes s'exposen els problemes que generen la desigualtat i els estereotips sexistes i les seves possibles solucions.
Altres
Durada: 30'
11.30
Espacios naturales: huellas trashumantes
Inclou La vereda de las reses bravas i La cañada de las merinas: Amb gran mestratge i sacrifici, els pastors Longinos Álvarez i María Eugenia trashumen des de les pastures de les muntanyes cantàbriques, on passen els estius, fins a les càlides deveses d'Extremadura; uns 700 quilòmetres a peu, més de trenta jornades de travessia.
Documentals
Durada: 90'
13.00
¡Qué animal!
Inclou Superpoderes i Venenosos: Un viatge als racons més icònics d'Espanya per descobrir els misteris de la fauna i la flora autòctones.
Documentals
Durada: 60'
14.00
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 60'
15.00
Destinos clásicos con Aled Jones
Londres
L'espai es dirigeix a Bradford, a Anglaterra, on va néixer el compositor progressista Frederick Delius. Bradford va estar al cor de la Revolució Industrial. Després, es desplaça a l'Abadia de Westminster, a la tomba del guerrer desconegut i la curta vida del compositor anglès George Butterworth.
Documentals
Durada: 30'
15.30
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.15
Grandes documentales
Inclou Lobo contra oso i Locas por los frutos secos
Documentals
Durada: 150'
18.45
El ejército fantasma de China
Fa més de 2000 anys, el primer emperador de la Xina va ordenar crear 8 mil guerrers de terracota per a la seva tomba, i va evitar així la massacre que els seus antecessors perpetraven com a ritu funerari. Avui, els misteris del seu disseny, composició i tècnica revelats per la tecnologia, són un regal per a la ciència.
Documentals
Durada: 50'
19.35
Ciudades españolas Patrimonio de la Humanidad
Úbeda
Últim capítol de la sèrie Ciutats Espanyoles Patrimoni de la Humanitat. El programa viatja a la ciutat de Jaén d'Úbeda, envoltada d'oliveres i plena d'edificis renaixentistes i activitats culturals
Documentals
Durada: 55'
20.30
Gala de clausura del Festival de Cine de San Sebas
Espai que emet la gala de clausura de la 69a edició del Festival de Sant Sebastià.
Altres
Durada: 90'
22.00
El cine de La 2: La doncella
En la dècada de 1930, durant la colonització japonesa de Corea, la Sookee, una jove carterista, és contractada per un fals comte. Ha de robar l'herència d'una rica dona japonesa que viu reclosa en una gran mansió sota la influència d'un tirà. Per aconseguir-ho, la Sookee es fa passar per la seva donzella.
Pel·lícules
Durada: 145'
00.25
La noche temática
Inclou El poder de una caricia i Piel con piel
Documentals
Durada: 110'
02.15
Canciller Merkel
El 26 de setembre de 2021 se celebren eleccions generals a Alemanya. Per primera vegada en 16 anys, Angela Merkel ja no és candidata a la cancelleria. La que ha estat la primera dona cancellera d'Alemanya es retira de la política. Pragmàtica, camaleónica, austera, reflexiva, estoica, racional, negociadora incansable, gestora de crisi i enigmàtica. Aquests són alguns dels qualificatius amb els quals s'intenta descriure aquesta política que va viure fins als 35 anys sota el règim comunista de l'extinta República Democràtica Alemanya. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen; diversos dels seus biògrafs; el que va ser el seu assessor en Seguretat i Defensa, el general retirat Erich Vad, i altres veus autoritzades, desgranen la personalitat i manera de governar d'una política diferent en l'escena nacional i internacional.
Altres
Durada: 65'
03.20
Pel·lícula: Dream Songs
Collage d'imatges i veus que explica la vida de diversos hippies que viuen a Eivissa des dels anys 60. Aquestes històries s'expliquen al costat de la d'artistes i filòsofs de gran talla internacional, repensant aquell període, però també el present i el futur de les idees que van guiar el moviment hippie.
Pel·lícules
Durada: 65'
04.25
Historias de mujeres
Kenia
Sèrie documental que aborda el càncer de mama. Els documentals, narrats en primera persona per dones que n'han patit, s'han rodat als cinc continents.
Documentals
Durada: 50'
05.15
Espacios naturales: huellas trashumantes
Inclou El cordel de las avileñas i Trahumancia al Mediterráneo: Des dels 14 anys, Lionel Martorell practica els desplaçaments seguint la ruta del Llosar, entre les pastures mediterrànies de Tarragona o Castelló i el Maestrat i la Serra de Gúdar de Terol. És un pastor conscienciat amb la defensa de la transhumància i les vies pecuàries.
Documentals
Durada: 45'