Franja La 2

Dijous, 21 octubre de 2021
06.00
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
08.05
Madagascar salvaje: leyendas de la isla de los lem
Situada a uns 400 quilòmetres de la costa sud-est de l'Àfrica, Madagascar és la quarta illa més gran del món, poblada de criatures estranyes. Gairebé un quart de milió d'espècies trobades a l'illa són úniques i tenen un gran impacte en els primers colons humans.
Documentals
Durada: 50'
08.55
Pueblo de Dios
Beirut, un nuevo comienzo
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
11.05
Documenta2
Inclou El cambio climático. Los hechos
Documentals
Durada: 55'
12.00
La nueva escapada de Gino
En el seu viatge per la costa est d'Itàlia, el xef Gino D'Acampo visita el Parc Nacional de Gargano i la vila de Polignano a Mare, una localitat turística famosa on va néixer Doménico Modugno i un lloc amb tradició en salts de penya-segat. A més, cuina albergínia al forn i stracotto de xai.
Documentals
Durada: 25'
12.25
Mañanas de cine: El Álamo, 13 días para la gloria
Narra la batalla d'El Álamo, fet històric de la Revolució Texana. Un grup reduït de soldats nord-americans, compost entre d'altres per figures llegendàries com Jim Bowie, Davy Crockett, el coronel William Barrett Travis o Sam Houston, van intentar resistir sense èxit l'avanç de les tropes del general Santa Ana al fort d'El Álamo.
Pel·lícules
Durada: 145'
14.50
Ideas que revolucionaron el mundo
El telescopio
Un sorprenent viatge guiat per la ciència a través de la història humana, que revela com la ciència, la invenció i el descobriment es van construir els uns sobre els altres per crear el món modern. A més, el primer telescopi apareix a Portugal i és de fa 6.000 anys.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou El reino salvaje: Ascendiente i Indonesia salvaje: Tierra de dragones: Indonèsia central és un món salvatge i volcànic. Atrapats en el cor del monsó, les pluges han creat un paradís i han impulsat l'evolució d'una vida rica i abundant. A més, aïllada de l'est i de l'oest, hi ha una mescla única de criatures i una terra on governen els dracs.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Supernaturaleza: Sensibilidad: L'evolució ha seleccionat les espècies més eficients adaptades al seu entorn i els ha perfeccionat els sentits. Així mateix, la naturalesa pot inspirar noves maneres de prendre consciència d'allò que envolta l'ésser humà per crear nous mitjans amb els quals percebre l'entorn.
Documentals
Durada: 50'
19.00
Expedición con Steve Backshall
Surinam, el río fantasma
En aquest viatge l'Steve s'enfronta a aigües braves i a monstres de riu a Surinam, que es troba en un racó poc conegut de Sud-amèrica. Compta amb tan sols 600 mil habitants, la majoria dels quals viuen al llarg de la costa. A més, el seu interior alberga una de les selves verges més grans.
Documentals
Durada: 50'
19.50
Atención obras
L'espai rep l'actor Ricardo Gómez, que el 29 d'octubre estrena als cinemes la pel·lícula El sustituto. Sobre aquest llargmetratge i sobre la seva trajectòria a la televisió, el cinema i el teatre conversa amb Cayetana Guillén Cuervo a la butaca vermella del programa.
Altres
Durada: 30'
20.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
20.25
El viaje de Gino en el expreso
Inclou Expreso a los Dolomitas. Verona-Bolzano i Ruta en tren por el Renacimiento. Pisa-Florencia: Fent un trajecte per la Toscana, el Gino fa tres parades per visitar Pisa, bressol de la Vespa; Lucca, la ciutat dels compositors, i Florència, bressol de l'art del Renaixement. Durant el viatge, prepara espàrrecs amb mantega i pecorino a l'ou escalfat, i cuixes de pollastre en salsa de cervesa.
Documentals
Durada: 50'
21.15
Grandes diseños
Bletchley
El Kevin coneix l'Andrew i la Margretta, una parella que planeja construir una casa subterrània que s'escalfa sola. L'Andrew és assessor energètic i ecologista i arriscarà tot el que té per construir una casa experimental, la primera al Regne Unit.
Documentals
Durada: 45'
22.00
¡Cómo nos reímos!
Kilómetros de humor
El programa prepara una ruta per Espanya on partir-se de riure amb els millors acudits, esquetxos i paròdies de la geografia nacional, passant per Lepe, Extremadura, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, País Basc, Galícia i Canàries. La riquesa d'Espanya no només és platja i gastronomia, també la gràcia i la desimboltura que hi ha a cada destí. Convertits en hostesses, Els Morancos mostren el seu humor especial, Paca Carmona té la seva aparició estel·lar de la mà de Martes y Trece, així com les anècdotes de Marianico El Corto, els accents del polifacètic Manolo de Vega i de Beatriz Carvajal o els acudits amb denominació d'origen d'Eugenio i Chiquito de la Calzada.
Altres
Durada: 60'
23.00
La matemática del espejo
Teresa Perales
Per a molts, Teresa Perales és la Michael Phelps espanyola, tot i que també l'anomenen la Sirena Somrient. La nedadora espanyola amb més medalles conversa amb Carlos del Amor després dels seus sisens Jocs Paralímpics i a punt de rebre el Premi Princesa d'Astúries dels Esports 2021. Més tard, Teresa li explica la seva infància a Saragossa, els seus inicis com a karateka i el dia en què va començar a notar que alguna cosa fallava a les seves cames.
Altres
Durada: 55'
23.55
Teoría del espiralismo
Documental que analitza la situació de les esportistes paralímpiques a Espanya.
Documentals
Durada: 70'
01.05
Conciertos de Radio 3
Mapache. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 35'
01.40
Documenta2
Inclou Supernaturaleza: Resistencia: Des de fa milions d'anys tots els éssers vius han desenvolupat una especificitat que els ha permès d'adaptar-se i resistir. L'home té a la naturalesa el millor laboratori per plantejar-se el futur, per imaginar noves maneres de protegir-se, de defensar-se i d'immunitzar-se.
Documentals
Durada: 50'
02.30
Grandes diseños
Sur Lincolnshire
El Kevin coneix el Nathan i l'Amye, una parella que vol construir en un solar de Lincolnshire una casa tipus catedral inspirada en les cases peculiars amb forma de graner holandès de la zona.
Documentals
Durada: 50'
03.20
Expedición con Steve Backshall
Bután, agua blanca
Bhutan és un regne de l'Himàlaia petit i aïllat, situat entre les grans potències de l'Índia i la Xina, que conté alguns dels ràpids més impressionants del planeta. La missió de l'Steve és baixar el riu en caiac i travessar el congost més escarpat de Bhutan.
Documentals
Durada: 50'
04.10
El reino salvaje
La caída de la reina
Dues bandades lliuren una batalla mentre la reina s'enfronta a una prova de foc per amor a la seva filla. Mentrestant, les tiranes estan sumides en el caos i és l'oportunitat de Kitso per lluitar per recuperar el regne salvatge. Motsidi, per part seva, està sola i, algun dia, ocuparà el tron de la seva mare.
Documentals
Durada: 45'
04.55
El sol. El infierno en el cielo
Aquest documental presenta els últims desenvolupaments en investigació solar i ofereix idees noves, inesperades i fins i tot controvertides sobre la feina dels científics internacionals a mesura que aprofundeixen en els misteris d'aquesta estrella.
Documentals
Durada: 50'
05.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'