Franja La 2

Dijous, 9 febrer de 2023
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
07.00
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
08.10
Supertúneles
Per superar els oceans i les muntanyes que separen diversos països, els enginyers han superat els límits de la construcció subterrània i han excavat túnels que es creien impossibles d'aconseguir. Aquest treball segueix les seves gestes en tres projectes de túnels a través de muntanyes i sota el mar.
Documentals
Durada: 50'
09.00
Pueblo de Dios
Los impropios de Loeches
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou ¿Cómo lo haríamos hoy?: La Atlántida: Capítol que es pregunta què passaria si l'antiga llegenda de l'Atlàntida, la ciutat perduda, s'enfrontés a l'enginyeria moderna i a la tecnologia.
Documentals
Durada: 50'
11.45
Into the blue
Raja Ampat
Al cor mateix del Triangle de corall batega amb intensitat l'arxipèlag de Raja Ampat. Les 1.500 illes d'aquest lloc indòmit amaguen històries mitològiques d'acord amb el seu aspecte sobrenatural i oníric.
Documentals
Durada: 55'
12.40
Mañanas de cine: Los profesionales del oro
Quatre homes molt diferents han de travessar junts el desert per recollir una quantitat d'or important, amagada en una mina que únicament coneix un d'ells.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.05
Las recetas de Julie
La tierra Mentonasca
La Julie és a Villa Maria Serena, a Menton, a la frontera amb Itàlia. Es tracta d'una ciutat plena de llimones i de diversos productes duts de diferents llocs del món, on la Julie cuina tres receptes típiques.
Altres
Durada: 50'
14.55
La costa británica de Kate Humble
St. Abbs
La Kate comença la seva caminada a St Abbs Head, anomenat així per una princesa i santa de Northumbria, l'Ebba, que va naufragar i va fundar un monestir proper al segle VII.
Documentals
Durada: 50'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Peces increíbles i Into the blue: Ambon: Les illes Moluques, també conegudes com les illes de les Espècies, són un arxipèlag d'Indonèsia. A l'illa d'Ambon, el programa descobreix un pop d'anells blaus, molt verinós, una serp del mar de la Xina el verí de la qual és deu vegades més potent que el d'una cobra, peixos ratpenat i peixos piràmide.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Irán, los últimos grandes nómadas
Documentals
Durada: 50'
19.00
Un poco más lejos
Tailandia. Bangkok (I)
El programa visita Tailàndia, principalment la ciutat de Bangkok, coneguda com la ciutat dels molts rostres. L'espai ho aprèn tot sobre l'autèntic massatge tailandès, coneix un dels corredors més dotats del món i contempla el Gran Palau Reial.
Documentals
Durada: 50'
19.50
Atención obras
Alauda Ruiz de Azúa
El programa entrevista Alauda Ruiz de Azúa, una directora novella que ha trencat tots els esquemes amb la seva primera pel·lícula, Cinco lobitos, una de les favorites dels Premis Goya. A més, l'espai descobreix Voces de la Lengua, un centre de creació artística que gira al voltant de l'idioma espanyol. Un ecosistema creatiu, divers i viu que s'alimenta i creix amb el patrimoni material i immaterial de l'idioma. Finalment, es conversa amb Kevin Johansen, un músic argentí que, després de 20 anys de carrera, s'atreveix amb el seu primer disc de versions.
Altres
Durada: 30'
20.20
Culturas 2
Espai que explica l'agenda cultural i l'enfoca com una manera de conèixer, entendre i emocionar-se amb el món. El programa engloba tot l'art de crear i conèixer mentre presta una atenció especial a la ciència, les tendències, tant locals com universals, i les novetats, tant de les ciutats com dels pobles. A més, s'hi inclouen entrevistes, debats, cròniques, recomanacions, clubs de lectura i cultura digital.
Altres
Durada: 30'
20.50
Mi lugar de retiro
Escapadas aventureras
Aquest episodi explora dos mons inspirats en el sentit de l'aventura: una granja àmplia d'aficionats situada entre turons i una cabana rústica en una illa privada anomenada La Granja del Búfal que s'ha reformat per donar cabuda a l'amor d'una parella pels animals.
Documentals
Durada: 20'
21.10
Espacios increíbles
El George està sorprès pel pla d'una parella de convertir un autocar en una casa mòbil. A més, uns papàs fanàtics dels avions volen construir un espai addicional al jardí des d'un avió petit. Finalment, la construcció de l'observatori del George el porta a descobrir un dels telescopis més grans del món.
Documentals
Durada: 50'
22.00
El condensador de fluzo
Seré breve o el discurso en la historia
El programa fa un recorregut pels discursos i coneix en profunditat les circumstàncies que els van envoltar. Per fer-ho, Carmen Guillén s'apropa a la figura de la sufragista Susan B. Anthony, mentre que Raquel Martos recorda alguns discursos clau, com els de Malala Yousafzai i Adolfo Suárez. Sara Rubayo, per part seva, busseja en els discursos retratats per l'art. A continuació, El Barroquista descobreix cites atribuïdes a personatges famosos, com ara Churchill o Gandhi. Així mateix, Goyo Jiménez mostra un discurs d'Abraham Lincoln clau en la Guerra de Secessió. A més, l'especialista en oratòria Jorge Lucena revela les qualitats que ha de tenir un bon orador. Finalment, Miguel Iríbar va fins al Congrés per recordar els debats que van conduir a la conquesta del vot femení.
Altres
Durada: 60'
23.00
Los repudiados, la odisea del St. Louis
Aquest documental combina un drama impressionant amb imatges de fitxer per examinar una de les històries més fascinants però poc conegudes de la Segona Guerra Mundial. El maig del 1939, 937 passatgers jueus van pujar a bord del creuer St. Louis, amb destinació a l'Havana, Cuba, però no en van desembarcar.
Documentals
Durada: 85'
00.25
Prim, anatomía de un general
Amb l'autòpsia del cos del general Prim com a punt de partida, aquest documental barreja investigació històrica i forense per explicar, per primera vegada en un documental, com i quan va morir realment Joan Prim. A més, posa al descobert totes les claus per entendre la seva vida quan es compleixen 200 anys del seu naixement.
Documentals
Durada: 60'
01.25
Conciertos de Radio 3
Sôber. La banda de rock alternativa Sôber, referent del rock/metal nacional, presenta el seu disc, titulat Elegía.
Altres
Durada: 35'
02.00
Documenta2
Inclou Amazonia, el mundo perdido
Documentals
Durada: 50'
02.50
Espacios increíbles
El George coneix una parella que crea un cau màgic per al seu nen petit amb l'ajuda d'un avi hàbil, mentre que un tècnic d'avions converteix la carcassa d'un motor de reacció en una caravana supersònica.
Documentals
Durada: 50'
03.40
Secretos de los quesos
Inclou Los queseros de Vermont. Vermont, Estados Unidos i Roquefort, revisitando el rey de los azules. Francia: El rocafort és el més important dels formatges blaus, un dels més antics del món i un dels pocs formatges blaus que encara s'elaboren amb llet crua. Per saber què ha canviat des de la seva última visita al poble de Roquefort-sur-Soulzon, el Will i l'Ellie se n'informen amb els fabricants locals.
Documentals
Durada: 50'
04.30
Cefalópodos, el reino de las ventosas
Des de fa més de mig segle, les poblacions de cefalòpodes, com ara sípies, calamars i pops, han anat proliferant per tot el món marí. Des de l'abisme fins als tròpics, aquests animals estranys, amb sorprenents habilitats intel·lectuals, s'adapten de manera molt eficaç als canvis de l'entorn.
Documentals
Durada: 50'
05.20
Mi lugar de retiro
Granjas históricas
Les tres propietats que apareixen en aquest episodi estan plenes de caràcter: Moosepoint, un increïble refugi de luxe de 12.000 peus quadrats; Toanche, una cabana més modesta, i una cabana clàssica i senzilla, sense internet ni televisió.
Documentals
Durada: 20'
05.40
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
05.55
Para todos La 2
Montse Elías s'interessa per l'enginyeria sostenible, parla de les addiccions amb Raül Balam Ruscalleda, mostra la tasca de la Mar Academy i de Cooperació Internacional, i reflexiona sobre la individualitat.
Altres
Durada: 35'