Programació La 2

Dimarts, 2 març de 2021
06.00
La aventura del saber
S'emeten els reportatges Exposición Museo Thyssen Expresionismo alemán i Noticiero Científico y Cultural Iberoamericano.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Para todos La 2
La salud mental
El programa posa el focus en la salut mental. Com està afectant la pandèmia provocada per la COVID-19 els sanitaris i com es pot saber si ens afecta, són algunes de les preguntes que es pretén respondre. Marta Càceres entrevista el doctor Jordi Alonso, director del programa de recerca en epidemiologia i salut pública de l'Hospital del Mar de Barcelona. A més, es parla sobre solidaritat. A Espanya, la pobresa severa aconsegueix la xifra dels 5 milions de persones. D'elles, prop d'unes 40.000 no tenen llar. La xifra, per si mateixa contundent, va a més amb la pandèmia, malgrat que iniciatives socials intenten pal·liar diàriament aquesta situació. És el cas dels voluntaris de la parròquia de Santa Ana, a Barcelona. Més tard, en la secció sobre innovació social, el programa mostra la iniciativa de la jove Ara Kusuma, un exemple d'emprenedora social. Quan era petita va posar en marxa a Indonèsia una iniciativa perquè les granges de vaques fossin espais nets i saludables. Finalment, la psicòloga Patricia Ramírez mostra alguns predictors de la salut mental en temps de pandèmia. Segons ella, els més freqüents són l'ansietat i la depressió.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La reina de los babuinos
Es diu que cap animal salvatge mor de vell. No obstant això, aquí hi ha una femella de babuí que contradiu aquesta norma. La reina dels babuins és un retrat íntim i commovedor de la vida d'un grup de babuins des de la perspectiva de la seva matriarca, Mmasadi. Des que va néixer va estar destinada a fer alguna cosa important. Pertany a la família de rang més alt del grup, i algun dia serà la seva reina.
Documentals
Durada: 55'
08.50
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 40'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
S'emeten els reportatges Exposición Alexéi von Jawlensky i Noticiero Científico y Cultural Iberoamericano.
Altres
Durada: 60'
10.55
El misterio de la Mona Lisa
La Mona Lisa sempre ha estat envoltada de misteri. L'espai es pregunta si la del Louvre és la versió original i si pot ser que Leonardo en fes una versió anterior.
Documentals
Durada: 55'
11.50
Documenta2
Inclou Las casas más extraordinarias del mundo: Costa: L'arquitecte Piers Taylor i l'actriu britànica Caroline Quentin viatgen pel món a la recerca de les cases més extraordinàries construïdes en zones de costa. Visiten Kristiandsand, a Noruega; la Costa del Sol, a Espanya; Marlborough Sounds, a l'illa sud de Nova Zelanda i Nova Escòcia al Canadà.
Documentals
Durada: 60'
12.50
Mañanas de cine: En el límite del desierto
El 1842 Oregón és una terra rica i disputada entre els Estats Units i la Gran Bretanya. No existeix cap altra llei que la del més fort. Està representada pel magnat local Gerald Montgomery, però un home arriba al territori de Montgomery disposat a desafiar-lo.
Pel·lícules
Durada: 70'
14.00
América salvaje
Selva lluviosa
Una gran part de la jungla que entapissa Centreamèrica i Sud-amèrica es coneix com a selva plujosa. En aquest ambient humit i càlid la vida floreix a borbollons.
Documentals
Durada: 50'
14.50
Expedición culinaria: alimentos de la tierra
Inclou Conservas y fermentos i Invierno: Les verdures d'arrel cobren vida durant l'hivern i Maeve prova un pastís de pastanaga fet amb rave, així com unes exquisides molles de col arrissada preparades per un xef portuguès.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Corea salvaje: Más allá de las fronteras i Supersentidos: fuerzas especiales: Los Seals de la marina: Per a algunes espècies, l'aigua és el terreny de proves evolutives definitiu que els empeny a traspassar els límits normals per a adaptar-se al seu hàbitat. Usen sofisticats sistemes de navegació, reflexos afinats i mètodes de detecció d'alta precisió que van molt més enllà dels cinc sentits.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou El misterio de la tumba celta
Documentals
Durada: 55'
19.05
Expedición culinaria: cocinar con fuego
Inclou El ahumado i Expedición barbacoa: En l'àmbit culinari, Austràlia és meravellós i es deu a la contribució de molts altres països i a cuiners amb talent que han descobert tot un món d'espècies, tècniques i sabors. En aquest episodi, tota mena de barbacoes de diferents models, grandàries i països.
Documentals
Durada: 50'
19.55
Página 2
Especial novela negra
Óscar López s'endinsa en la novel·la negra i té com a guia a l'escriptor Antonio Lozano, un dels grans especialistes del país, que explica com escriure una novel·la policíaca i, a més, parla del seu llibre Lo leo muy negro, un assaig que fa un recorregut per la història d'aquest gènere literari que està de moda. A més, es xerra amb els escriptors que el conreen, com Sandrine Destombes, Ragnar Jonásson, Alan Parks, Valentin Gendrot i Andreu Martín.
Altres
Durada: 25'
20.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
20.40
El viaje de Gino en el expreso
El Expreso Alpino. Niza-Turín
En el seu recorregut amb tren pel nord d'Itàlia, el Gino visita Cuneo, a la regió del Piemont, famosa pel seu vi i la seva crema de xocolata i avellanes. L'última parada és Torí, antiga capital d'Itàlia i bressol del Fiat 500. A més, el Gino prepara en el seu viatge pastís de formatge a la xocolata i fetuccini de porc.
Documentals
Durada: 25'
21.05
Megaciudades magníficas
Kuala Lumpur
Kuala Lumpur és una ciutat aixecada enmig de la jungla de Malàisia amb les torres bessones més altes del món: les torres Petronas. El multiculturalisme forma part de la vida quotidiana.
Documentals
Durada: 55'
22.00
Cachitos de hierro y cromo
Incorrecto
El fons documental d'RTVE conté una infinitat de meravelles, no obstant això, també hi ha coses que avui dia grinyolen al cap de la gent i que difícilment passarien el filtre del que es diu políticament correcte. Aquesta setmana, el programa es posa les ulleres d'historiador per mirar el passat i revisar aquests vídeos i cançons que desperten aquesta neurona de la polèmica. Posades en escenes controvertides com les de t.A.T.u o Sabrina, lletres que parlaven de violència de gènere, xenofòbia o homofòbia sense miraments, i cançons que no van tenir el vistiplau dels censors, com Mi querida España de Cecilia, tot el repertori de Mikis Theodorakis o el Hawaii, Bombay de Mecano.
Documentals
Durada: 55'
22.55
Un país para escucharlo
Castilla y León. Després de visitar Valladolid i Lleó l'última temporada, Ariel Rot recorre aquesta vegada sis províncies de Castella i Lleó. Per això, compta amb dos copresentadors d'excepció: David Ruiz, vocalista de la M.O.D.A., i la cantant Rebeca Jiménez. Al costat d'ells es recorre la comunitat autònoma a la recerca dels millors paisatges i la millor música en directe. El viatge comença a Segòvia amb Rebeca Jiménez i acaba a Burgos amb David Ruiz, on es troben amb l'incombustible Fortu, líder de la banda de rock dur Obús. Continuen la seva travessia cap a Sòria i, a la vora del Duero, són testimonis de la mutació de la model María Reyes en cantant de música electrònica amb el projecte META. A Zamora són testimonis de l'aliança, més natural del que semblava, entre l'indie ruidista d'El Lado Oscuro de la Broca i el folklore de Luis Antonio Pedraza. A la ciutat de Salamanca, es mostra Estrogenuinas en acció, amb el seu punk pop enginyós. Però la seva visita no acaba aquí, sinó que Rot assisteix a la trobada entre Jorge Ruiz, de Maldita Nerea, amb la banda Tu Otra Bonita. Finalment, a Àvila gaudeixen de dues encarnacions molt diferents del pop de nova fornada: Julia de Castro i Vega Almohalla.
Altres
Durada: 65'
00.00
Documentos TV
Inclou Ciberacoso, el infierno en un clic
Altres
Durada: 55'
00.55
Metrópolis
Suzanne Lacy
Aquesta setmana es dedica l'emissió a l'artista estatunidenca Suzanne Lacy, que ha centrat la seva pràctica artística en la performance, l'art col·laboratiu i el feminisme durant cinc dècades.
Altres
Durada: 25'
01.20
Conciertos de Radio 3
Vera Fauna. Cal imaginar-se Doraemon ballant la conga en una festa de la toga. Aquí són aquests sevillans que es mouen entre la neopsicodèlia i el tropicalisme.
Altres
Durada: 35'
01.55
Documenta2
Inclou La Estatua de la Libertad. El gigante francés
Documentals
Durada: 50'
02.45
Megaciudades magníficas
Jakarta
Jakarta és una bogeria. Sis vegades la grandària de París i amb 10 milions d'habitants és l'urbs més gran del sud-est asiàtic, un gresol de gents de diferents orígens i religions; calorosa, caòtica i sorollosa, però sempre somrient.
Documentals
Durada: 55'
03.40
Expedición culinaria: cocinar con fuego
Inclou Ollas y sartenes i La barbacoa asiática: La cuina asiàtica és molt intensa: els wok, els ganivets, els núvols de vapor i la zona de la graella. A vegades dins del restaurant, però també fora, perquè aquí és on els plats cobren vida. En aquest episodi: un plat típic de Hanoi, la planxa coreana i broquetes de Shenyang.
Documentals
Durada: 45'
04.25
Corea salvaje
Voces de la naturaleza
Capítol que segueix un ramat de dofins mulars que bussegen pel Pacífic i una família de gossos viverrins.
Documentals
Durada: 50'
05.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
05.30
La aventura del saber
S'emeten els reportatges El Molón de Camporrobles 1. Las murallas y Agenda natural.
Altres
Durada: 30'