Programació La 2

Dissabte, 7 agost de 2021
06.00
Pel·lícula: 100 días de soledad
José Díaz es roda a si mateix reclòs a la seva cabana al Parc Natural de Redes, Astúries, durant un llarg període de 100 dies, sent autosuficient i desconnectant absolutament del món real i els seus avenços. No tindrà electricitat, ni mòbil, ni televisió, ni ordinador, ni rellotge... Només l'home amb la natura.
Pel·lícules
Durada: 80'
07.20
¡Qué animal!
Sierra de Guadarrama
El Parque Nacional de la Sierra de Guadarrama està repartit entre Madrid i Segòvia. Es parla de la guineu, el visó americà, el llangardaix verdinegre, el voltor negre i el paó nocturn, entre altres. També s'entrevista el campió mundial de vol en formació vertical Raphaël Coudray.
Documentals
Durada: 25'
07.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
08.00
Los conciertos de La 2
Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
Habaneras 2021
Programa especial amb el resum del 67è Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia de Torrevella, Alacant.
Altres
Durada: 60'
10.30
Planeta selva
El último bosque. Epílogo
Els boscos i selves del món són el refugi de molta de la bellesa i riquesa natural del planeta. A més, el coneixement, comprensió i defensa d'aquests ecosistemes són l'única garantia que tenen les generacions futures de poder gaudir d'aquest preciós tresor.
Documentals
Durada: 25'
10.55
Historias naturales
Comunicarse para vivir
La naturalesa ha dotat els animals de mètodes complexos i variats per poder comunicar-se d'una manera efectiva i sobreviure. Si bé el llenguatge sonor és el més utilitzat, tots els sentits són emprats d'una manera excepcional per emetre o rebre missatges clars i sense errors.
Documentals
Durada: 55'
11.50
Micro monstruos
Conflicto
Els artròpodes, que inclouen aranyes, escorpins i insectes, constitueixen un fascinant món de criatures que roman ocult a la vista humana. A través de cambres d'avançada tecnologia, aquest capítol descobreix el seu sorprenent comportament i varietat.
Documentals
Durada: 55'
12.45
Turismo rural en Europa
Sierras de Cádiz: un paraíso oculto
En aquest episodi, el programa recorre els paratges naturals de Cadis, des de les portes de l'Atlàntic fins a les Serres que s'alcen en el cor d'aquesta província. A més, camina pels carrers i pobles insignes, replets d'història i abrigallats per paisatges de majestuosa bellesa.
Documentals
Durada: 35'
13.20
¡Qué animal!
Inclou Bardenas Reales, Navarra i Mallorca: L'illa de Mallorca té una gran diversitat d'hàbitats que la converteix en refugi d'una fauna extraordinària. En aquest capítol es descobreixen moltes curiositats d'aquesta fauna i també s'entrevista Quico Taronjí, reporter d'aventura i presentador de Televisión Española que navega com una pardela.
Documentals
Durada: 60'
14.20
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 45'
15.05
Destinos clásicos
De Salzburgo a Passau
Aled recorre la captivadora ciutat de Salzburg, amb els seus grans palaus i el seu famós festival de música. Així mateix, explora la vida del nen prodigi, Mozart, la música que va crear i el seu final prematur. A més, navega de nou pel Danubi, cap a la ciutat alemanya de Nassau.
Documentals
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Planeta azul: El océano, Planeta azul: Las profundidades i Planeta azul: Barreras de coral: En un llunyà racó del sud-est asiàtic es troba El triangle de coral, una agrupació dels esculls de coral més rics del món. Es tracta de ciutats submarines, abarrotades de vida i una gran rivalitat per l'espai, pel menjar i per trobar parella, però també és un lloc ple d'oportunitats.
Documentals
Durada: 150'
18.50
Carlos V. Los caminos del emperador
El último viaje
Carles V penetra en l'actual Extremadura tres mesos després de la seva partida. Durant un temps, resideix al Palau del Comte d'Oropesa, a Jarandilla de la Vera, abans de marxar al Monestir de Yuste. La gota li provoca febres i al·lucinacions que el persegueixen fins als seus últims dies.
Documentals
Durada: 35'
19.25
El fin del imperio
Carlomagno, el padre de Europa
A l'Europa del segle VIII un rei conqueridor crea un imperi en la seva lluita contra el paganisme. Personatge enèrgic i carismàtic, Carlemany va forjar un regne cristià conquistant vastos territoris. Va ser el monarca més temut en la seva època i a la seva mort, l'any 814, governava un imperi cristià.
Documentals
Durada: 50'
20.15
Ciudades españolas Patrimonio de la Humanidad
Inclou Cáceres i Toledo: Totes les civilitzacions que van ocupar Espanya van deixar les seves petjades a Toledo. El riu Tajo, que pateix la Síndrome de Toledo, ja que sense ella no pot viure, es converteix en apassionat narrador de la història d'una ciutat històrica: Toledo.
Documentals
Durada: 105'
22.00
El cine de La 2: Heartstone (Corazones de piedra)
En un remot poble de pescadors islandès, els adolescents Thor i Christian experimenten un estiu turbulent. A mesura que un intenta guanyar-se l'interès d'una noia, l'altre descobreix nous sentiments cap al seu millor amic. Quan acaba l'estiu i la duresa de la naturalesa islandesa es fa més present, s'acaba l'hora del joc i toca enfrontar-se a la dura realitat adulta.
Pel·lícules
Durada: 125'
00.05
La noche temática
Inclou Amor en China i La ciudad bazar
Documentals
Durada: 120'
02.05
Míster Retrete
L'Índia i la Xina concentren al 40% de la població mundial que manca de sanejaments, la qual cosa provoca múltiples malalties infeccioses i tantes morts a l'any com les que es cobren els accidents de trànsit. Jack Sim, també conegut com a Míster Excusat, és un carismàtic exempresari, que va abandonar la seva còmoda vida per llançar una croada contra un dels problemes més greus de bona part de la humanitat, i del qual ningú s'atreveix a parlar. Obsessionat per remeiar semblants situacions i preocupat per la salut de tantes persones, utilitza l'excentricitat per conscienciar el món d'aquesta deficiència de salut pública. L'humor sempre és present en les seves actuacions i ell mateix es passeja disfressat de vàter, que fa una sessió de fotos imitant James Bond amb una cisterna com a arma. El seu objectiu és cridar l'atenció a les autoritats i comunitats locals i que el vàter prengui rellevància, tant en les rígides mentalitats tradicionals, com en les agendes polítiques d'avui dia.
Altres
Durada: 65'
03.10
Apocalipsis: la Primera Guerra Mundial
Inclou La furia i El miedo: Milions d'homes van viure atrapats per la maquinària d'una guerra que segons els seus dirigents seria breu i gloriosa, però que es va convertir en una guerra de desgast i por. L'enfrontament dels exèrcits rus i alemany a Tannenberg va ser el més decisiu de tota la guerra.
Documentals
Durada: 100'
04.50
Micro monstruos
Inclou El cortejo i La familia: Encara que la majoria dels artròpodes abandonen les seves cries perquè es valguin per si mateixes, una petita minoria forma famílies. A més, el desenvolupament de sistemes per transmetre instruccions i informació els ha permès construir enormes colònies i dominar el seu entorn.
Documentals
Durada: 100'