Programació La 2

Dijous, 2 desembre de 2021
06.00
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
08.10
El panda rojo, el animal más bonito del mundo
Passar un any amb un panda vermell anomenat Tashi i experimentar la seva vida als boscos de l'Himàlaia, alhora que conèixer altres habitants, com aus, insectes i animals d'aquesta zona exuberant del nord de l'Índia, fins i tot el lleopard, i conèixer la cria del Tashi, és tota una experiència.
Documentals
Durada: 50'
09.00
Pueblo de Dios
Chincha, África en Perú
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
11.05
Documenta2
Inclou Constructores de imperios: Japón: Episodi que explora la notable història d'una de les cultures antigues més singulars i diverses del món, el Japó. Viatjant en el temps, el programa s'endinsa en els últims 1.500 anys de la seva història a través de 10 dels seus edificis més famosos i espectaculars.
Documentals
Durada: 55'
12.00
Las casas más extraordinarias del mundo
India
Piers Taylor, guardonat arquitecte, i Caroline Quentin, apassionada de les cases, viatgen al voltant del món visitant les cases més innovadores mai construïdes.
Documentals
Durada: 60'
13.00
Mañanas de cine: Frente a frente con la muerte
Una família es dirigeix a Wyoming per començar un negoci de bestiar. Els seus membres aviat comproven les dificultats que hauran d'afrontar en la seva nova vida quan una banda els roba els cavalls. Amb l'ajuda d'un pistoler, dur, solitari i misteriós, podran fer front als lladres de bestiar i aprendre a defensar-se.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.25
El viaje de Gino en el expreso
Ruta en tren por el Renacimiento. Pisa-Florencia
Recorrent la Toscana, el Gino fa tres parades per visitar Pisa, bressol de la Vespa; Lucca, la ciutat dels compositors, i Florència, bressol de l'art del Renaixement. Durant el seu viatge prepara espàrrecs amb mantega i pecorino a l'ou escalfat, a més de cuixes de pollastre en salsa de cervesa.
Documentals
Durada: 25'
14.50
Magnífico Magreb
El sur de Túnez
Un viatge pel sud de Tunísia, calorós i irreal, gairebé un miratge, recorrent els seus paisatges, per conèixer la seva gent, els seus desitjos i els seus somnis. A més, es visita l'extensió salina més gran del Sàhara amb una superfície de més de 7000 quilòmetres quadrats.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Primates: Asuntos de familia i Maravillas de África. Cada día es una aventura
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Constructores de imperios: Imperios Islámicos: Otomano, Mogoles y Omeyas: L'islam va néixer al desert d'Aràbia al segle VII. En 200 anys, la religió s'havia estès per tot l'Orient Mitjà, el nord d'Àfrica i gairebé tota la península Ibèrica. El programa explora deu llocs que van fer història mentre traça l'ascens i la caiguda d'aquests grans imperis.
Documentals
Durada: 55'
19.05
Viaje al pasado de las ciudades
Inclou Calcuta: el legado de la India británica i Amritsar: la tierra de los sijes: El Jason visita Amritsar, el centre espiritual del sikhisme a l'estat de Punyab, al nord-oest de l'Índia. Allà visita el lloc de culte més sagrat de la ciutat, el Temple Daurat, i aprèn sobre la vida del fundador del sikhisme, Guru Nanak, a través dels frescos de les parets i l'arquitectura.
Documentals
Durada: 45'
19.50
Atención obras
El programa rep la cantant Diana Navarro, que conversa amb Cayetana Guillén Cuervo sobre el seu debut en el teatre interpretant Concha Piquer en l'espectacle En tierra extraña.
Altres
Durada: 30'
20.20
Nipalensis, cuando la naturaleza se equivoca
Documental sobre un cas d'hibridació viscut per l'àguila d'estepa, aquila nipalensis, amb una altra espècie d'àguila, la magnífica imperial ibèrica.
Documentals
Durada: 25'
20.45
El viaje de Gino en el expreso
Los lagos en locomotora. Bérgamo-Lago Iseo
En l'última etapa del recorregut pel nord d'Itàlia, el Gino arriba a la diminuta ciutat d'Iseo, a prop de Bèrgam, on prepara peix a la graella. Després, en un poble del mont Isola, l'illa enmig del llac Isola, cuina peres al vi amb vainilla i celebra la fi del seu viatge.
Documentals
Durada: 25'
21.10
Construcciones imposibles
La casa del lago en el acantilado
Charlie Luxton i Aidan Keane coneixen famílies ambicioses que estan construint cases innovadores a mesura en alguns dels llocs més remots i desafiadors del Regne Unit.
Documentals
Durada: 50'
22.00
¡Cómo nos reímos!
Politicamente incorrecto
El programa mira pel retrovisor de la dreta, pel de l'esquerra i pel del centre per trobar a l'arxiu de Televisió Espanyola els millors moments humorístics amb els polítics, les polítiques i els seus partits com a protagonistes. L'espai fa un recorregut pels mestres de l'humor que s'han aturat a la política per riure-se'n. Des de Tip i Coll fins a José Mota, passant per Gila, Los Morancos, Cruz i Raya, Emilio Aragón, Chiquito, Goyo Jiménez i molts més. Tots ells pugen a l'estrada del Congrés dels Diputats per explicar les contradiccions dels polítics, els seus excessos, els abusos, les mentides, les imitacions i algunes de les situacions còmiques que els humanitzen, els baixen del pedestal públic i els acosten a la gent.
Altres
Durada: 60'
23.00
La matemática del espejo
Rosa María Calaf
El programa entrevista una figura veterana i pionera del periodisme: Rosa María Calaf. Un gratacel de la Gran Via és l'escenari d'una entrevista en què Calaf fa un recorregut sobre la seva trajectòria i el seu llegat. A més, la periodista fa una reflexió lúcida sobre l'impacte de les noves tecnologies en el periodisme amb els múltiples beneficis i perills que comporten.
Altres
Durada: 60'
00.00
Morir para contar
Documental que fa un viatge a la guerra des del Vietnam fins a l'actualitat a través de la feina dels més brillants reporters de guerra. Diversos d'ells recorden les experiències viscudes en els diversos conflictes que van presenciar. Informar en zona de batalla té un alt preu psicològic del qual molt poques vegades es parla. Ells expliquen les raons per les quals van decidir ficar-se a l'ull de l'huracà per transmetre els horrors que hi veuen i parlen de les conseqüències personals de la seva feina. Alhora, es coneix la feina dels qui brinden ajuda als periodistes que pateixen estrès posttraumàtic. Grans professionals recorren aquí els seus records i experiències més durs i la seva manera de bregar amb aquests problemes.
Documentals
Durada: 55'
00.55
Pel·lícula: La maleta mexicana
Història de tres capses perdudes que es van trobar en un armari a Mèxic el 2007. Van desaparèixer durant el caos a Europa a principis de la Segona Guerra Mundial.
Pel·lícules
Durada: 55'
01.50
Conciertos de Radio 3
Tltxt. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
02.20
Documenta2
Inclou Constructores de imperios: Imperios cristianos: Des que Constantí el va adoptar, el Cristianisme va passar de ser una religió perseguida a esdevenir la més estesa a Europa. En aquest episodi, el programa visita deu llocs que van passar a la història mentre se segueix l'auge i la caiguda d'aquests grans imperis cristians.
Documentals
Durada: 55'
03.15
Un gigante en el río
A Montreal, es treballa a contrarellotge per finalitzar, en un temps rècord, la construcció del nou Pont Champlain, un dels més grans i complexos d'Amèrica del Nord. Aquesta nova construcció haurà de satisfer una previsió de trànsit anual de més de cinquanta milions de vehicles.
Documentals
Durada: 50'
04.05
Viaje al pasado de las ciudades
Inclou Manila: el bastión español en Oriente i Kuala Lumpur: la búsqueda de la arquitectura malasia: L'arquitectura és un reflex del context físic i cultural d'una ciutat. Malàisia destil·la la seva identitat en la capital, Kuala Lumpur. Les obres dels arquitectes moderns reflecteixen tant el clima del país com la religió nacional: l'Islam.
Documentals
Durada: 45'
04.50
Primates
Secretos de supervivencia
Els primats han conquerit el món, des de les muntanyes nevades fins als polsosos carrerons de les ciutats, els intransitables boscos inundats i la sabana oberta. En aquest episodi es revelen les extraordinàries estratègies utilitzades per micos, simis, lèmurs i d'altres per sobreviure.
Documentals
Durada: 50'
05.40
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
05.55
Para todos La 2
Durant la pandèmia provocada per la Covid-19 ha crescut l'interès per la lectura. Es nota que la població llegeix més, i amb això han ressorgit les llibreries, que en la seva majoria n'han sortit reforçades. El programa es fixa en aquestes llibreries noves, les visita i els pregunta com els va. Més tard, per conèixer una mica més les reivindicacions i els assoliments d'un col·lectiu conegut per l'acrònim LGTBI+, Montse Elías entrevista Francisco Javier Rebollero, de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i més. Posteriorment, l'espai viatja a l'Índia per descobrir la Foundation for Ecological Security, que treballa per a la restauració ecològica i la conservació dels recursos terrestres i hídrics del país. Finalment, es visita la Fundació CERMI Mujeres per conèixer la seva feina amb dones discapacitades.
Altres
Durada: 5'