Programació La 2

Diumenge, 5 desembre de 2021
06.00
Ruta 17
Murcia
Documentals
Durada: 25'
06.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
06.35
El viaje de Gino en el expreso
Ruta en tren por el Renacimiento. Pisa-Florencia
En el seu recorregut per la Toscana, el Gino fa tres parades per visitar Pisa, bressol de la Vespa; Lucca, la ciutat dels compositors, i Florència, bressol de l'art del Renaixement. Durant el viatge prepara espàrrecs amb mantega i pecorino a l'ou escalfat, a més de cuixes de pollastre amb salsa de cervesa.
Documentals
Durada: 25'
07.00
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
JJMM n1 (I). Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 45'
08.45
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 35'
09.20
Buenas noticias TV
Generación Z: salvar el planeta
Programa que pretén compartir el missatge que Jesucrist va anunciar de manera actual i rellevant, utilitzant correctament el llenguatge audiovisual, a través de les vides de cristians que experimenten la presència i el poder de Déu. Gent corrent que porta la llum de l'Evangeli, transforma el seu entorn i crea un món millor.
Altres
Durada: 15'
09.35
Shalom
Celebramos Januka en familia
Programa que intenta reflectir el pensament i la identitat del poble jueu, alhora que contribueix a una difusió més gran de les diferents cultures.
Altres
Durada: 15'
09.50
Medina en TVE
Hablar a los niños de las diferencias
Espai setmanal de la comunitat islàmica, que s'ocupa dels temes d'actualitat del col·lectiu islàmic a Espanya i de la recuperació de l'Islam històric hispà.
Altres
Durada: 15'
10.05
Últimas preguntas
Tengamos la fiesta en paz
El programa tracta de respondre a aquestes grans qüestions que totes les persones ens plantegem, des de la perspectiva de l'humanisme cristià.
Altres
Durada: 20'
10.25
Testimonio
Diáconos permanentes, al servicio de la Iglesia
Espai catòlic en el qual una persona dona testimoni públic de la seva fe.
Altres
Durada: 5'
10.30
El día del Señor
Espai en el qual cada diumenge s'emet en directe una cerimònia religiosa.
Altres
Durada: 60'
11.30
Pueblo de Dios
A orillas de Dios
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 25'
11.55
Saber vivir
Espai divulgatiu que aborda diàriament consultes referents a la salut i a la medicina.
Altres
Durada: 55'
12.50
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 35'
13.25
Lo mejor de evasión campestre
Dorset
El principal atractiu de Dorset és el seu espectacular litoral de 150 quilòmetres. Als britànics els agrada tant el mar, que estan disposats a pagar una mica més per qualsevol casa des de la qual es vegi, encara que només sigui una mica, el mar. A més, en aquest comtat cada any se celebra la setmana del llegat cultural.
Documentals
Durada: 25'
13.50
A mi yo adolescente
Relaciones de pareja
Capítol que mostra com les relacions personals al segle XXI tenen els seus propis codis, noves formes de seducció i lleialtat, així com límits i llibertats que encara no han resolt preguntes com quina influència tenen les xarxes socials o si ha mort l'amor romàntic.
Documentals
Durada: 55'
14.45
Secretos de las catedrales
La Basílica de Saint-Denis, consagrada com a catedral el 1966, és el primer manifest del que més tard es coneix com l'art gòtic. És una obra mestra arquitectònica que no triga a ser copiada, transformada i magnificada per tot Europa.
Documentals
Durada: 55'
15.40
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.25
Grandes documentales
Inclou Lémures legendarios de Madagascar i El salvaje Yellowstone
Documentals
Durada: 105'
18.10
Planeta selva
Bosque caducifolio
A l'hemisferi nord del planeta es desenvolupa un bosc canviant adaptat a l'estacionalitat. És el bosc caducifoli que canvia el color de les fulles al llarg de l'any fins a perdre-les a l'hivern. A més, és la llar del bisó europeu, el linx, l'astor, el liró gris i la diversitat d'aus i mamífers.
Documentals
Durada: 30'
18.40
Diario de un nómada. La ruta del ámbar por Europa
Austria, destino los Alpes
Miquel Silvestre és a Eslovàquia i viatja fins a Bratislava, la capital, per veure un dels monuments més coneguts, l'Església blava. Tot seguit, es dirigeix cap a Àustria i a la frontera explica el sistema de les vinyetes per poder circular per les autovies del país.
Documentals
Durada: 30'
19.10
Un país mágico
Aguilar de Campoo
Miguel de Lucas es desplaça a Aguilar de Campoo, al nord de Palència. A la seva destinació, descobreix per què és un dels enclavaments destacats del romànic espanyol, sobrevola una de les fortaleses més impressionants de Castella i contempla la magnitud de la Muntanya Palentina.
Altres
Durada: 60'
20.10
De seda y hierro
Cambio de rumbo
L'espai aborda les particularitats de la Síndrome de Williams, una malaltia genètica que afecta moltes parts del cos.
Altres
Durada: 30'
20.40
El documental de La 2
Inclou El rey de la sabana: 3.000 noches con leones: Escipió, el rei lleó destronat, forma una coalició per recuperar el seu regne. En els dies de la batalla, Jorge rememora les seves més de 3.000 nits amb lleons, que el van portar a ser acceptat per bandada. Però la vida del naturalista i la dels lleons és a punt de fer un gir inesperat.
Documentals
Durada: 45'
21.25
Imprescindibles
Inclou Concha Velasco, memoria viva
Documentals
Durada: 65'
22.30
Versión española: Buñuel en el laberinto de las to
París, 1930. Salvador Dalí i Luis Buñuel són les principals figures del moviment surrealista, però Buñuel veu com se li tanquen totes les portes després de l'escandalosa estrena de La edad de oro, la seva primera pel·lícula. No obstant això, un bon amic, l'escultor Ramón Acín, compra un bitllet de loteria amb la boja promesa que, si guanya, pagarà el documental que el seu amic vol rodar sobre Las Hurdes, una de les regions més pobres i oblidades d'Espanya. Increïblement, la sort és al seu costat, el bitllet guanya la Loteria de Nadal i el seu amic manté la promesa.
Pel·lícules
Durada: 115'
00.25
Versión española. Última sesión: Un mundo para Jul
A la Lima dels anys 50, el Julius és un nen de classe alta. Viu en un palau amb la seva aristocràtica família i una extensa servitud. A mesura que passen els anys, el Julius va perdent a poc a poc la innocència en descobrir, i no comprendre, un món adult ple de desigualtats i injustícies.
Pel·lícules
Durada: 90'
01.55
Documaster
Inclou Pearl Harbor, el mundo en llamas i Memphis Belle en color
Documentals
Durada: 145'
04.20
El apocalipsis de la moda
La indústria de la moda viu una etapa embolicada en temes polítics que remodelen aquest sector: el medi ambient i el desenvolupament sostenible, la representació i l'apropiació cultural i la igualtat. Les marques i els creadors estan subjectes a un escrutini públic cada vegada més rigorós. A la indústria tèxtil se li recrimina, entre altres coses, ser responsable del 20% de les aigües residuals del món i del 10% de les emissions de carboni, especialment pel transport. El perjudici no s'acaba aquí, ja que una vegada produïda la roba, quan no es ven, és destruïda o cremada per les mateixes marques, incloses les cases de luxe.
Documentals
Durada: 60'
05.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'