Programació La 2

Dissabte, 2 juliol de 2022
06.00
Los cinco increíbles. El cuento del guepardo
Els guepards són els caçadors veloços de la sabana, i pocs s'atreveixen a atacar preses més grans que ells. No obstant això, al Serengeti del Nord, un grup de guepards mascles ha sorgit i ha posat potes enlaire tot allò establert.
Documentals
Durada: 55'
06.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
07.00
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
07.30
RTVE responde
El defensor de l'espectador obre una finestra a l'emissió per respondre els dubtes i les queixes dels espectadors.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Día de la Música: Orquesta Sinfónica de Castilla y León. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
80 cm
Valle del Gévalo. Naturaleza recóndita
A la Vall del Gévalo, a Toledo, el programa s'endinsa en la Garganta de Las Lanchas, un sender amb nombroses cascades. A prop de Pedraescrita, una altra ruta permet a Juanjo Pardo pujar a Las Moradas i tocar amb les mans el rastre que va deixar un ésser viu que va existir fa més de 400 milions d'anys.
Documentals
Durada: 30'
10.00
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 35'
10.35
Planeta selva
El paraíso austral. Australia
A l'illa immensa d'Austràlia, s'hi estén una franja prima de bosc tropical al costat de les costes orientals. Una selva única i una jungla acariciada per les pluges i la humitat.
Documentals
Durada: 30'
11.05
Objetivo igualdad
Espai que vol impulsar la igualtat real entre dones i homes. Per això, a través de reportatges i entrevistes s'exposen els problemes que generen la desigualtat i els estereotips sexistes i les seves possibles solucions.
Altres
Durada: 35'
11.40
350.000 paladas
Una noche larga
El Ramón i el Chema segueixen el seu camí a través dels canyons de les sorprenents Arribes del Duero. El pla és salvar l'espectacular presa d'Aldeadávila a Salamanca i finalitzar la jornada a la presa de Saucelle, parant a descansar al bonic embarcador de Vilvestre.
Documentals
Durada: 30'
12.10
Pel·lícula: Mi gran pequeña granja
Un dia, quan el lladruc del seu gos Todd els porta a ser desnonats del seu minúscul apartament de Los Ángeles, el John i la Molly Chester decideixen deixar enrere la ciutat per a anar-se'n a 200 hectàrees prop del comtat de Ventura, on intentaran per tots els mitjans construir una de les granges més diverses, i que al seu torn estigui en completa harmonia amb la naturalesa. No obstant això, les terres que han triat estan completament minvades de nutrients i han estat assotades per una brutal sequera. La història mostra els vuit anys de treball dur, així com l'idealisme desmesurat dels protagonistes mentre proven de crear la utopia que anhelen. Per a això planten 10.000 arbres fruiters i més de 200 tipus diferents de cultius, i porten animals de totes les espècies, com la truja Emma i el seu millor amic Greasy, el gall. Quan per fi l'ecosistema de la granja comença a despertar de nou, també ho fa l'esperança dels Chester, però el seu pla de crear una harmonia perfecta es veu impedit per uns girs dramàtics en els esdeveniments que els fa comprendre que la complexitat i saviesa de la naturalesa, així com de la pròpia vida, van més enllà del que coneixien.
Pel·lícules
Durada: 85'
13.35
Plano general
Jenaro Castro conversa amb el cantautor Amancio Prada, que parla de l'actualitat alhora que obre la seva ànima amb una sinceritat i una autenticitat pròpies d'un poeta de la música que canta als sentiments des del cor.
Altres
Durada: 35'
14.10
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 55'
15.05
Espacios naturales: huellas trashumantes
La cañada de las Merinas. De las montañas cantábricas
Amb gran mestratge i sacrifici, els pastors Longinos Álvarez i María Eugenia fan una transhumància des de les pastures de les muntanyes cantàbriques, on passen els estius, fins a les càlides deveses d'Extremadura.
Documentals
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Ciudades salvajes: Transeúntes i Ciudades salvajes: Marginados: Capítol que mostra la competència entre els elefants de Sri Lanka i els humans per la terra i els recursos. A més, s'analitza com afecta el comportament dels humans als micos caputxins de Costa Rica.
Documentals
Durada: 105'
18.05
Jardines con historia
Salamanca. El bosque de Béjar
El Bosc de Béjar, a la província de Salamanca, té segles d'història que es reflecteixen a cada racó dels seus jardins. Al terreny que originalment va ser un vedat de caça, els Ducs de Béjar hi van construir l'única vila renaixentista completa que actualment es conserva a Espanya.
Documentals
Durada: 30'
18.35
De parque en parque
Parque Nacional Sierra de Las Nieves
Ubicat a la província de Màlaga, envoltat de poblacions emblemàtiques, aquest parc destaca per la important representació de boscos d'avets i la gran presència de roca calcària.
Documentals
Durada: 50'
19.25
Urartu: el reino olvidado
Urartu, a l'altiplà armeni, va ser un dels grans imperis del món antic. Arqueòlegs i historiadors analitzen els nous descobriments sobre aquest misteriós regne que apareix en els textos bíblics, veí d'assiris i babilonis, els quals va combatre durant tres segles.
Documentals
Durada: 50'
20.15
La roca en el mar. Aragón en el Mediterráneo 1137-
Aquest treball narra l'expansió del regne d'Aragó, després de la seva unió amb el comtat de Barcelona, cap a l'Occitània i el Midi francès, València i Llevant a la península, cap a les illes Balears, Sicília o Sardenya i fins i tot la conquesta dels ducats d'Atenes i Neopàtria.
Documentals
Durada: 45'
21.00
Almirante Cervera, el último gran héroe
L'abril de 1898, l'almirall Pascual Cervera y Topete va partir de Cadis al comandament de l'Escuadra del Atlántico, rumb a Cuba. Ningú no va escoltar les seves protestes: des del primer moment va considerar impossible la missió d'enfrontar-se a la flota estatunidenca, molt més poderosa i moderna que l'espanyola.
Documentals
Durada: 60'
22.00
El cine de La 2: El repostero de Berlín
El Thomas, un talentós pastisser de Berlín, manté una història d'amor amb l'Oren, un jove israelià que visita amb freqüència la ciutat per negocis. Quan l'Oren mor en un accident de trànsit a Israel, el Thomas viatja a Jerusalem a la recerca de respostes. Sota una identitat falsa, es cola a la vida de l'Anat, la vídua del seu amant, que regenta una petita cafeteria kosher al centre de la ciutat. El Thomas comença a treballar per a ella fent pastissos i altres dolços que retornen la vida a l'avorrit local, però aviat es veu involucrat en la vida de l'Anat d'una manera molt diferent a la prevista.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
La noche temática
Inclou Más allá de Stonewall i Hetero tú serás
Documentals
Durada: 115'
01.40
La enfermedad misteriosa
L'encefalomielitis miàlgica/síndrome de fatiga crònica, també coneguda com a EM/SFC, és una de les malalties incurables més desconeguda i invalidant, la gravetat de la qual ha estat ignorada per la majoria dels metges. Al món hi ha entre 17 i 24 milions de persones que pateixen EM/SFC i les dones solen veure's afectades amb més freqüència que els homes. Els avanços científics han estat mínims per falta de finançament, però la COVID-19 ha despertat l'interès en la recerca pels símptomes similars d'EM/SFC que alguns pacients presenten mesos després d'haver-se infectat pel SARS-CoV-2.
Altres
Durada: 60'
02.40
El placer es mío
Treball que presenta el plaer com un indicador del sistema cerebral: el cervell identifica la sensació i l'associa a experiències viscudes o gravades al patrimoni gènic.
Documentals
Durada: 55'
03.35
El Oeste de Robert Redford
Inclou América dividida i Dos frentes de guerra: La guerra contra els indis a l'Oest continua i el sud encara està agitat. Davant d'aquesta situació, el president Grant decideix adoptar una política de pacificació amb els Sioux i crea un sistema de reserves, uns territoris en què els indis hi puguin viure sense intromissió dels colons.
Documentals
Durada: 90'
05.05
Almirante Cervera, el último gran héroe
L'abril de 1898, l'almirall Pascual Cervera y Topete va partir de Cadis al comandament de l'Escuadra del Atlántico, rumb a Cuba. Ningú no va escoltar les seves protestes: des del primer moment va considerar impossible la missió d'enfrontar-se a la flota estatunidenca, molt més poderosa i moderna que l'espanyola.
Documentals
Durada: 55'