Programació La 2

Dimecres, 31 maig de 2023
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 20'
07.45
Flash moda
Flash moda porta el glamur del món de les passarel·les als caps de setmana. En aquest programa s'expliquen les tendències, les claus de la temporada, i s'obre la porta dels tallers de dissenyadors consagrats i dels joves valors.
Altres
Durada: 25'
08.10
Espacios increíbles
Camión de caballos y tipi
L'arquitecte George Clark descobreix a Israel la casa de la modernitat definitiva. Tot seguit, mentre continua el disseny de la seva pròpia caravana, coneix dos projectes enginyosos: la reconversió d'un camió de cavalls en casa de vacances, i el redisseny d'un tipi amb dos pisos i jacuzzi per a un càmping.
Documentals
Durada: 45'
08.55
Jardines con historia
Gipuzkoa: Miramar y Cristina Enea
La Belle Époque donostiarra va deixar una empremta important a la ciutat, i també als seus jardins. En aquest capítol, el programa passeja pels jardins de Miramar i el parc de Cristina Enea, dos exemples representatius de les finques de la noblesa i l'alta burgesia de finals del segle XIX.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
11.05
Documenta2
Inclou Los planetas: Júpiter: Júpiter, el planeta més antic i més gran de tots, és el padrí del sistema solar. De jove ho destruïa tot al seu pas; per a alguns planetes, va ser sinònim de desastre, però per a altres, com la Terra, va facilitar la seva formació.
Documentals
Durada: 50'
11.55
Leones: la lucha por la supervivencia
El lleó és el depredador més temut i icònic de l'Àfrica, però cada un és molt diferent de l'altre. Diferents indrets de l'Àfrica exigeixen coses específiques als lleons per sobreviure. El secret és ser molt adaptable, sobretot les femelles, sobre les quals recau el pes del ramat.
Documentals
Durada: 50'
12.45
Mañanas de cine: Buen funeral, amigos, paga Sartan
El Sartana presencia la matança d'una família de miners. Després de matar els assassins, els porta fins a Indian Creek, una ciutat propera, on, a més de cobrar les recompenses per ells, els paga el funeral. És llavors quan el Sartana s'adona que alguns habitants importants de la ciutat desitgen quedar-se amb la terra de la família minera assassinada: el banquer i cacic local Hoffman i l'amo del casino local, Lee-tse Tung. Tots dos s'entesten a pagar a l'hereva del terreny sumes de diners enormes, mentre miren de convèncer-la que aquestes terres són estèrils i que no li poden reportar cap benefici. Però el Sartana decideix ajudar l'hereva avisant-la de l'engany i descobrint qui va ordenar matar els miners.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.15
Rincones de Australia
Nullarbor (I)
Heather Ewart s'enfronta una de les rutes més famoses d'Austràlia, creuar el Nullarbor.
Documentals
Durada: 30'
14.45
El reino de los pastores
Al peu dels alts cims del Parc Nacional dels Pics d'Europa, un petit grup de pastors de muntanya manté intacte un estil de vida ancestral. La rutina a les cabanes, el maneig del bestiar i l'elaboració del formatge Gamonéu a les coves es plasmen en una feina en vies d'extinció.
Documentals
Durada: 25'
15.10
Expedición culinaria: alimentos del mar
Ocasiones especiales
En aquest episodi es mostra com es prepara el Yusheng de l'Any Nou Xinès, que representa l'abundància, la bona sort i la prosperitat.
Documentals
Durada: 35'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Familias animales asombrosas i El aliento del guepardo
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Extinción
Documentals
Durada: 50'
19.00
El aire de los tiempos
Argentina
L'Argentina és un gegant de l'Amèrica Llatina, amb una superfície de 2.800.000 quilòmetres quadrats. El país té més de quatre vegades la mida de França per a només 43 milions d'habitants. A més, és el tercer productor mundial de carn de boví, per la qual cosa la ramaderia és un tema ecològic de primer ordre.
Documentals
Durada: 55'
19.55
Una matemática viene a verte
El ala oeste de las matemáticas
El programa es pregunta si el vot individual es pot traduir a través de les matemàtiques en una representació de les preferències de la societat com a conjunt. Per trobar una resposta, compta amb el politòleg Pablo Simón.
Altres
Durada: 25'
20.20
Culturas 2
Espai que explica l'agenda cultural i l'enfoca com una manera de conèixer, entendre i emocionar-se amb el món. El programa engloba tot l'art de crear i conèixer mentre para una atenció especial a la ciència, les tendències, tant locals com universals, i les novetats, tant de les ciutats com dels pobles. A més, s'hi inclouen entrevistes, debats, cròniques, recomanacions, clubs de lectura i cultura digital.
Altres
Durada: 20'
20.40
Rincones de Australia
Biloela
El programa viatja a Biloela, al centre de Queensland. El nom Biloela ve de la paraula aborigen que significa cacatua blanca i els habitants en diuen Bilo. Abans, la ciutat depenia del cotó i de les granges lleteres, ara, les grans indústries i els treballadors estrangers sostenen aquest lloc.
Documentals
Durada: 30'
21.10
Nunca es demasiado pequeño
Inclou Reutilización adaptable i Escondites: Dissenyat per ser com un apartament de Nova York en un entorn regional impressionant, The Brook és una petita casa transportable i completament aïllada de la xarxa amb un sostre expansible que s'adapta a un dormitori i una oficina a casa en 27 metres quadrats.
Documentals
Durada: 50'
22.00
La matemática del espejo
Ricardo Gómez només tenia 7 anys quan va començar a interpretar Carlitos a la sèrie Cuéntame cómo pasó. L'actor és el convidat d'aquesta setmana i parla amb Carlos del Amor del pes de la fama, de la dificultat de desprendre's d'alguns personatges, d'inseguretats i de somnis. El petit dels Alcántara va decidir emprendre un nou vol fa 5 anys i dir adeu a la sèrie que el va veure créixer. Ho va fer emocionant espectadors i companys de repartiment amb un guió escrit per ell. No volia encasellar-se i havia arribat l'hora d'enfrontar-se a reptes, personatges i projectes nous. Aquell salt al buit ara té les seves recompenses, una de les quals és tornar a treballar amb Juan Echanove. Mestre i amic, no podia faltar en aquest lliurament.
Altres
Durada: 50'
22.50
A este paso (no) estrenamos
Bodas de sangre
Aquesta setmana, l'atleta, paleontòleg i instagramer Francesc Gascó, més conegut entre els seus seguidors com a Pakozoic; la cantautora Annie B. Sweet i la tiktoker Esperansa Grasia viuen una nova experiència teatral única. Cadascú representa una escena de Bodas de sangre, de Federico García Lorca, al Teatro Corral de Comedias d'Alcalá de Henares. Cristina Castaño, Inma Cuevas i Ángel Ruiz, per la seva banda, guien el seu treball teatral: dividits en tres parelles de mentor-aprenent, cadascun representa una escena diferent de l'obra. Durant l'experiència, s'enfronten a les seves inseguretats, intenten treure la veu i ser més expressius. I després de la vivència, arriben a la conclusió que el teatre té una màgia especial.
Altres
Durada: 60'
23.50
Documentos TV
Inclou La Mocro Maffia
Altres
Durada: 60'
00.50
Metrópolis
Los nuevos 90
Espai de cultura que s'ha convertit en un punt de referència obligat per a totes aquelles persones inquietes per seguir les últimes tendències en el camp de la creació artística.
Altres
Durada: 30'
01.20
Conciertos de Radio 3
Stafas. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
01.50
Documenta2
Inclou Bayas, la atlantis de Roma
Documentals
Durada: 55'
02.45
Espacios increíbles
Avión y caravana Arts and Crafts
George Clark mostra la caravana construïda amb materials naturals i decorada a l'estil Arts and Crafts. A més, es coneixen nous projectes de constructors enginyosos que, des de les primeres temporades, han continuat posant en pràctica el seu talent.
Documentals
Durada: 50'
03.35
El aire de los tiempos
Ruanda
Ruanda és el país més densament poblat de l'Àfrica: té 13 milions d'habitants per a només 23.000 quilòmetres quadrats. Així mateix, és un dels països més petits del continent, però amb un gran compromís amb la seva natura.
Documentals
Durada: 55'
04.30
Familias animales asombrosas
L'episodi mostra els bisons europeus, que es reuneixen en enormes ramats una vegada a l'any durant l'època d'aparellament. A més, també s'observen algunes famílies d'animals que se centren en la funcionalitat per construir les seves llars, mentre que altres construeixen obres d'art intricades.
Documentals
Durada: 50'
05.20
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'