Programació La 2

Dijous, 5 octubre de 2023
06.30
Mi familia en la mochila
Ruta España: Aventura por los Monegros y Huesca
El desert de Los Monegros rep tota la família amb activitats a l'aeròdrom de Tardienta. A continuació, l'Antonio, la Sonia i els seus fills descobreixen el que se sent en dormir en un hotel cova. Més tard, a Panillo, Osca, visiten el temple budista Dag Shang Kagyü, i després pugen a dalt de tot de la Vall d'Ordesa i Monte Perdido.
Documentals
Durada: 30'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
07.35
Zoom tendencias
Reportatges d'actualitat que recullen les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
08.05
El Orient Express. Un tren que escribe la historia
Posar l'Orient Express, també anomenat el tren de trens, a les seves vies va requerir una resistència considerable. A més, diverses vegades, aquest ambiciós projecte de Georges Nagelmackers va estar a punt de fracassar quan l'empresari belga s'enfrontava a la fallida de la seva empresa de cotxes llit.
Documentals
Durada: 55'
09.00
Pueblo de Dios
Mi mundo imaginario
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
11.05
Documenta2
Inclou Normas de etiqueta de la naturaleza: quién viste qué y porqué
Documentals
Durada: 55'
12.00
Alfa
A través de diferents famílies de llops, cérvols i lleons es descobreix que l'alfa és el que domina el grup i que és el primer d'alimentar-se i reproduir-se. Ser un alfa implica responsabilitat, lideratge i transmissió cultural. Un líder és responsable de l'èxit de la bandada o de la seva extinció.
Documentals
Durada: 50'
12.50
Mañanas de cine: Repóker de bribones
Per poder alliberar el seu germà, el Sam, condemnat a la forca després d'un atracament, el Deam contacta amb dos murris, un francès i la seva neboda, experts en explosius, que ara es dediquen a estafar incauts, aprofitant la bellesa de la dona.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.20
Arkeo
Troya, muy cerca del mito
Durant segles, la pregunta sobre si la llegendària ciutat de Troia que Homer va descriure a la Ilíada ha existit alguna vegada ha generat molta controvèrsia. Avui, les tècniques arqueològiques modernes proporcionen respostes i donen veu a les restes descobertes al lloc de Hissarlik, a Turquia.
Documentals
Durada: 25'
14.45
Las recetas de Julie
La región Messin
La Julie és a la regió de Messin, a Metz, on hi ha paisatges industrials i molt diferents. Allà descobreix el patrimoni de la ciutat i prepara l'empanada de Lorena, entre altres receptes.
Altres
Durada: 60'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Cazadores de África: La princesa que tuvo que crecer i El mar de Frisia: El gran desafío: Acaba l'estiu i algunes aus emigren per deixar pas a les que venen a passar l'hivern al mar de Wadden. La marea baixa descobreix els grans tresors del llit marí, i el fred siberià torna a donar la benvinguda a la foca comuna, que en aquesta època inicia el seu nou cicle de vida.
Documentals
Durada: 90'
18.00
Documenta2
Inclou Huellas de la civilización: Agricultura: Les grans innovacions agrícoles es van desenvolupar a partir de la necessitat d'alimentar les societats en creixement. Aquest episodi se centra en la necessitat de cuidar milions de persones i fer-los la vida més fàcil.
Documentals
Durada: 45'
18.45
Sin equipaje
Etiopía: tribus y tradiciones
El parc nacional d'Omo, a Etiòpia, és la llar de tribus de pagesos i pastors seminòmades, com els mursi, els hamar, els suri i els nyangatom, que comparteixen aquesta terra amb una fauna salvatge excepcional.
Documentals
Durada: 25'
19.10
Un país para leerlo
Burgos
El programa viatja a Burgos per descobrir racons literaris i conversar amb autors com Álex Grijelmo i Mercedes Rodrigo. A través de llibres, lectors i llibreries, recorre la ciutat on s'uneixen els orígens de la humanitat i de la literatura castellana.
Altres
Durada: 30'
19.40
Culturas 2
Espai que explica l'agenda cultural i l'enfoca com una manera de conèixer, entendre i emocionar-se amb el món. El programa engloba tot l'art de crear i conèixer mentre para una atenció especial a la ciència, les tendències, tant locals com universals, i les novetats, tant de les ciutats com dels pobles. A més, s'hi inclouen entrevistes, debats, cròniques, recomanacions, clubs de lectura i cultura digital.
Altres
Durada: 25'
20.05
Las recetas de Julie
La cocina corsa con Pauline Juillard
La Julie viatja a l'Alta Còrsega, on viu una reconeguda xef de l'illa: Pauline Juillard. Al sud de Bastia, al poble de Murato, enclavat a les muntanyes, és on la Pauline proposa una cuina corsa, senzilla i autèntica al si de la seva granja i el seu alberg.
Altres
Durada: 50'
20.55
Diseños fabulosos
Lliurament que convida a descobrir un extraordinari allotjament ecològic de luxe a Tailàndia. Tot seguit, a França, el programa descobreix la iurta moderna d'una família amb seu a la regió francesa de la Corresa.
Documentals
Durada: 55'
21.50
En portada
¿Qué pasó en el Pitanxo?
Reportatge sobre el naufragi del pesquer gallec Villa de Pitanxo, en què van morir 21 tripulants i només hi va haver tres supervivents, a les aigües de Terranova, al Canadà. Un equip ha gravat a Galícia i ha viatjat a Terranova per parlar amb els pilots dels helicòpters i les patrulleres que van participar en les tasques d'un rescat en condicions extremes. El protagonista destacat és l'arrossegador Playa Menduiña Dos, que va ser el primer vaixell que va arribar a la zona del naufragi i els seus tripulants van rescatar els tres supervivents. (Estrena de la nova temporada.)
Altres
Durada: 40'
22.30
Pel·lícula: Náufragos de los Andes
Un grup de joves va aconseguir sobreviure durant 72 dies a una altitud de 4.000 metres, al cor de la serralada dels Andes, després que el seu avió s'hi estavellés l'octubre del 1972. Ara, el director d'aquest documental, amic d'uns quants supervivents, ha aconseguit que, 35 anys després, els 16 supervivents d'aquella terrible experiència parlin per primera vegada davant d'una càmera. Han acceptat explicar com va anar, i tornar als records i a les vivències d'aquells dies a la muntanya. L'accident, les morts, l'espera eterna i la decisió d'alimentar-se dels cossos dels seus amics.
Pel·lícules
Durada: 115'
00.25
Pel·lícula: El disidente
El 2 d'octubre del 2018, el periodista del Washington Post Jamal Khashoggi, molt crític amb la política del seu país, Aràbia Saudita, va entrar al consolat saudí d'Istanbul. Després de 17 dies sense notícies seves, se'n va confirmar la mort: el van matar tallant-li el coll, i el seu cos va ser esquarterat amb una serra mecànica. En aquest documental, la seva promesa i dissidents de tots els racons del món intenten unir els caps sense lligar del seu brutal assassinat.
Pel·lícules
Durada: 110'
02.15
Conciertos de Radio 3
Muro María. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
02.45
Documenta2
Inclou Huellas de la civilización: Sociedad: Aquest episodi analitza el costat clarobscur del món antic: societats que, com Jano, el déu romà, tenien dues cares molt diferents. Perquè, tot i que va haver-hi esclaus a Egipte, Grècia i Roma, també va haver-hi casos de mobilitat social.
Documentals
Durada: 50'
03.35
Diseños fabulosos
El programa arriba a Bali, a Indonèsia, per descobrir una escola increïble, construïda íntegrament amb bambú. A continuació, vola a Espanya per visitar un hotel que ha aconseguit l'impossible amb cases prefabricades de luxe.
Documentals
Durada: 45'
04.20
Las recetas de Julie
Con Armand Arnal
La Julie presenta el cuiner establert a la Camarga Armand Arnal, en un viatge per la naturalesa que es troba entre la confluència del Gard, el Roine i el Mediterrani, envoltats de flamencs i toros.
Altres
Durada: 55'
05.15
Cazadores de África
El rechazado alcanza la mayoría de edad
Misfit és un cadell carismàtic que no ho ha tingut fàcil. Aquest jove lleó va començar sent una bola de pèl que els seus germans grans van assetjar i que la seva mare va rebutjar, però ja s'ha convertit en un adolescent. No obstant això, ell i la seva família passen per mals moments: han perdut els seus líders adults i la bandada s'ha dividit.
Documentals
Durada: 45'