Programació La 2

Dissabte, 27 febrer de 2021
06.00
La Patagonia. La costa de las orcas. Los últimos
A la costa salvatge de la Patagònia, arriba la data de la visita d'animals fascinants, com balenes australs, orques, elefants marins i pingüins.
Documentals
Durada: 35'
06.35
Turismo rural en el mundo
Islas Canarias: El Hierro, La Gomera y La Palma
L'arxipèlag canari compta en les seves set illes amb un quaranta per cent d'espai protegit, tres reserves marines, quatre parcs nacionals i set reserves de la biosfera. En aquest viatge es visiten tres d'aquestes illes sorprenents: El Hierro, La Gomera i La Palma.
Documentals
Durada: 35'
07.10
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
Planeta selva
La selva de los espíritus. Magadascar
La selva tropical de Madagascar és una de les més estranyes del món. Hi habiten lèmurs que udolen a cor a l'alba i al capvespre. Es tracta d'un ecosistema extraordinari i exclusiu on sobreviuen més de catorze espècies de lemurs, trenta de camaleons, estranys ocells i insectes.
Documentals
Durada: 30'
10.00
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 35'
10.35
Para todos La 2
La salud mental
El programa posa el focus en la salut mental. Com està afectant la pandèmia provocada per la COVID-19 els sanitaris i com es pot saber si ens afecta, són algunes de les preguntes que es pretén respondre. Marta Càceres entrevista el doctor Jordi Alonso, director del programa de recerca en epidemiologia i salut pública de l'Hospital del Mar de Barcelona. A més, es parla sobre solidaritat. A Espanya, la pobresa severa arriba a la xifra dels 5 milions de persones. D'elles, prop d'unes 40.000 no tenen llar. La xifra, ja de per si contundent, va a més amb la pandèmia, malgrat que iniciatives socials intenten pal·liar diàriament aquesta situació. És el cas dels voluntaris de la parròquia de Santa Ana, a Barcelona. Més tard, en la secció sobre innovació social, el programa mostra la iniciativa de la jove Llaura Kusuma, un exemple d'emprenedora social. Quan era petita va posar en marxa a Indonèsia una iniciativa perquè les granges de vaques fossin espais nets i saludables. Finalment, la psicòloga Patricia Ramírez mostra alguns predictors de la salut mental en temps de pandèmia. Segons ella, els més freqüents són l'ansietat i la depressió.
Altres
Durada: 30'
11.05
La nueva escapada de Gino
Inclou , i : En el seu viatge per la costa est d'Itàlia, el Gino visita el Parc Nacional de Gargano i la Vila de Polignano a Mare, famosa localitat turística on va néixer Doménico Modugno i lloc amb tradició en salts de penya-segat. Allà, cuina albergínia al forn i stracotto de xai.
Documentals
Durada: 70'
12.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
12.30
Los Image Catchers
Inclou El murmullo de los estorninos i El murmullo de los estorninos (II): Gravar el murmuri dels estornells en un entorn urbà és més senzill que fer-ho en un entorn silvestre, però després d'anys de seguiment i de frustracions per fi s'aconsegueix filmar aquests balls que fan les bandades quan els ataquen els falcons i fan dibuixos a l'aire.
Documentals
Durada: 50'
13.20
El hombre y la tierra: fauna ibérica
Inclou Al borde de la extinción (I) i Al borde de la extinción (II): En algunes muntanyes perviuen animals que es troben a la vora de l'extinció, concretament el trencalòs, l'os bru i el gall salvatge. Aquests troben els seus refugis en els cims dels Pirineus i en els boscos de muntanyes pirinenques.
Documentals
Durada: 60'
14.20
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 45'
15.05
Senderos de gran recorrido
GR-229 Vizcaya
Un nou recorregut senderista ha nascut al cor de Biscaia: el GR-229 Mikeldi que discorre pel Duranguesat, travessant tots els pobles que configuren la comarca. Aquest itinerari és circular i, per tant, es pot iniciar en qualsevol punt dels 86 quilòmetres.
Documentals
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Rebelión en el reino salvaje: Un enemigo entre nosotros i Rebelión en el reino salvaje: El primer ataque: En el ramat del nord, la Satan, la reina bandejada, i les seves dues germanes veuen com el pare dels cadells les comença a seguir i assetjar, amb males intencions. Mentrestant, el rei Sekekama decideix que és el moment de presentar la seva nova família a la resta de familiars.
Documentals
Durada: 100'
18.00
Jardines con historia
Cambrils: Parc Samà
El 1881, Salvador Samà Torrents, hereu d'una família catalana establerta a Cuba, va encarregar la construcció d'un jardí per homenatjar el seu llegat indià. Parc Samà barreja la nostàlgia pel passat i l'anhel per un moviment que començava a existir: el modernisme.
Documentals
Durada: 30'
18.30
Las rutas d'Ambrosio
El valle encantado
El xef Gonzalo d'Ambrosio comiença una nova ruta a la vall del Baztán, un territori cèlebre per la persecució de bruixes al segle XVII. Seguint el pas de les bruixes i les llegendes navarreses, el Gonzalo va coneixent els aliments i les receptes de la regió.
Documentals
Durada: 60'
19.30
El Nilo: 5000 años de historia
Aigua amunt del Nil, en una embarcació tradicional, la historiadora anglesa Bettany Hughes inicia un viatge de gairebé 1450 km a través de cinc mil anys de la història d'Egipte. Des del Caire fins a Sudan, la sèrie mostra llocs emblemàtics i revela secrets d'aquesta civilització sorprenent.
Documentals
Durada: 45'
20.15
Senderos del mundo
L'Amador inicia una nova aventura al Principat d'Astúries. Paral·lelament, el Cañón del Río Duratón, a la província de Segòvia, és el punt de partida de la nova ruta BTT d'Ana. A més, Juan i Migas creuen el toll per fer una apassionant ruta per l'exuberant selva de Colòmbia.
Documentals
Durada: 55'
21.10
Los ferrocarriles costeros con Julie Walters
Gales
En aquest últim capítol, Julie Walters viatja per la costa de Gal·les, per les línies que van perdurar després de les retallades dels anys 60. Des de Abystwyth fins a Liverpool en l'actualitat són petits trens de rodalia i alguna relíquia de vapor.
Documentals
Durada: 50'
22.00
El cine de La 2: La tercera esposa
Al segle 19, al Vietnam rural, la May, de 14 anys, es converteix en la tercera dona del ric terratinent Hung. Aviat s'adona que únicament pot obtenir l'estatus afirmant-se com una dona capaç de donar a llum un nen. Aquesta esperança de la May esdevé real i prometedora quan es queda embarassada. Enfrontada a l'amor prohibit i les seves conseqüències devastadores, la May comprèn finalment la brutal realitat: les opcions disponibles per a ella són poques i distants.
Pel·lícules
Durada: 90'
23.30
La noche temática
Inclou Las guerras de Coco Chanel i Rebelión en la moda
Documentals
Durada: 115'
01.25
Propaganda
Al llarg de la història, la política, la religió i els demagogs han utilitzat la propaganda per vendre els seus missatges. En moltes ocasions, abocant falses esperances, engany i odi. El documental incideix en el poder irracional de la propaganda sobre la raó i en la seva facilitat per seduir el receptor, fent una crida a desemmascarar-la en aquests temps de la postveritat.
Documentals
Durada: 65'
02.30
Espías de guerra
Los espías de la bomba atómica
El 29 d'agost de 1949 es va llançar a Kazakhstan la primera bomba atòmica soviètica de la història. L'espai analitza les motivacions ocultes de Ted Hall, Klaus Fuchs i David Greenglass, els tres principals espies atòmics que van col·laborar amb l'URSS des de l'interior de Los Álamos.
Documentals
Durada: 50'
03.20
Agente Sicre, el amigo americano
A través de l'experiència vital de Ricardo Sicre Cerdà es revelen les poc conegudes relacions entre Espanya i els Estats Units durant els anys 40 i 50, que han marcat de manera decisiva el passat i el present de la història espanyola.
Documentals
Durada: 55'
04.15
Estereotipos
Inclou Italia i Inglaterra: Kackeboul intenta descobrir si és veritat que els anglesos beuen massa recorrent Manchester un dissabte a la nit. A continuació, indaga en la idea que es té que els anglesos es divideixen en hooligans iracunds del futbol o senyorets estirats.
Documentals
Durada: 50'
05.05
¿Verdadero o falso?
Mentir és una cosa innata en l'ésser humà, però de vegades hi ha gent que construeix la seva vida al voltant d'un engany. Aquest és el cas d'Enric Marco que, durant anys, es va fer passar per un supervivent dels camps de concentració nazis, o d'Alicia Esteve, que va aconseguir convèncer tothom que havia viscut una tragèdia en els atemptats de l'11 de setembre.
Documentals
Durada: 55'