Programació La 2

Diumenge, 13 juny de 2021
06.20
La navaja de Ockham
Vampiros
La creença en els vampirs es remunta a l'Antiguitat i va estar molt estesa entre els eslaus, encara que hi hagi a Espanya casos com el de l'Enriqueta Martí, l'anomenada vampira del Raval de Barcelona, o del Comte Estruch a Llers, Girona, que van aconseguir gran fama.
Documentals
Durada: 25'
06.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
07.00
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
ORTVE Jóvenes Músicos IV (I). Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 45'
08.45
En lengua de signos
En aquest lliurament, el programa mostra com l'Associació de Sords de Madrid imparteix anualment un curs de lectura labial. A continuació, acudeix a la presentació del llibre Historia de la audiología y sordos ilustres, els beneficis de la venda del qual aniran a parar a APANDA, l'Associació de Pares de Nens amb Discapacitat Auditiva de Cartagena.
Informatius
Durada: 30'
09.15
Shalom
El Colegio IBN Gabirol hoy
L'educació és per als jueus un dels seus principals valors, fins a tal punt, que una de les seves màximes més importants és la de deixar a les generacions futures un món millor: el que en hebreu es coneix com tikún olam, millorar el món.
Altres
Durada: 15'
09.30
Medina en TVE
Inmigración Libia: ¿en qué punto estamos?
Al febrer de 2021, s'han complert 10 anys de la revolució a Líbia que va posar fi al règim de Gadafi. L'espai aborda com la situació del país, que continua sent convulsa, està definida actualment: el desgovern regnant, la pugna pel petroli i la crisi migratòria.
Altres
Durada: 15'
09.45
Buenas noticias TV
Evangélicos en la prensa escrita
El programa mostra com la Fundació Pluralismo y Convivencia ha impulsat un estudi, en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Madrid, sobre el tractament que la premsa escrita dona als evangèlics a Espanya.
Altres
Durada: 15'
10.00
Últimas preguntas
Proyecto Repara
L'espai conversa amb Miguel García-Baró, coordinador del Projecte Repara, que ha posat en marxa l'Arxidiòcesi de Madrid per atendre i prevenir els abusos en el si de l'Església.
Altres
Durada: 25'
10.25
Testimonio
Familia escolapia
El programa mostra el testimoniatge de la família Casanova Morales, una família dins de la família gran escolàpia, que viu a Salamanca, en comunitat amb un grup de sacerdots.
Altres
Durada: 5'
10.30
El día del Señor
Des de Nuestra Señora de la Victoria de Villarejo de Salvanés.
Altres
Durada: 60'
11.30
Pueblo de Dios
Cáritas Córdoba: dignificando vidas
Lliurament que mostra com Cáritas Diocesana de Còrdova té la persona en el centre de tots els seus projectes perquè no li falti feina, dignitat i un salari just.
Altres
Durada: 25'
11.55
Saber vivir
Espai divulgatiu que aborda diàriament consultes referents a la salut i a la medicina.
Altres
Durada: 55'
12.50
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 35'
13.25
La Italia oculta
Inclou La ciudad imperial libre de Trieste i La Isla de San Giulio y La Riviera de Orta: Al centre del llac d'Orta, al Piemont, s'alça l'illa de sant Giulio. Des del segle XIII fins al XIX, aquestes terres van albergar el principat episcopal de San Giulio, una regió autònoma que depenia del Sacre Imperi i va exercir un paper fonamental en la història italiana.
Documentals
Durada: 55'
14.20
Qué es la belleza
Oriente Medio-Líbano
En aquest viatge a la recerca de la bellesa, Julia Held es trasllada al Líban i assisteix a una liposucció. Al quiròfan, descobreix el perquè totes les dones àrabs volen assemblar-se a les libaneses. A més, coneix diversos aspectes de la bellesa al Líban.
Documentals
Durada: 25'
14.45
El Chef del Mar
Isla Cristina
El xef del mar viatja a Illa Cristina, a Huelva, per conèixer de prop la indústria conservera de la zona. L'Ángel surt a pescar aladroc amb cèrcol i cuina un esmorzar per a la tripulació amb la pesca de la nit. Després de la pesca, assisteix al procés d'enllaunat en una fàbrica de conserva.
Documentals
Durada: 50'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Animales al natural: Hipopótamos y rinocerontes, Animales al natural: Osos i Los leones del Kalahari
Documentals
Durada: 145'
18.45
80 cm
Acantilados de Cádiz
Senderisme a la costa de Cadis. La ruta de Los Acantilados porta el Juanjo Pardo per la Pineda de la Breña, des de Barbate al Cap de Trafalgar. A continuació, l'altra ruta, també al costat del ar, enllaça dues dunes, Bolonya i Valdevaqueros, passant per unes ruïnes romanes.
Documentals
Durada: 30'
19.15
Vía de la Plata: diario de un ciclista
Etapa 10: de Villanueva de Campeán a La Bañeza
Peio comença el dia a Villanueva de Campeán i emprèn la seva següent etapa pedalant fins a Zamora, on descobreix les Aceñas Olivares. Més tard, coneix les vinyes de la D.O. Toro i segueix cap a Benavente per conèixer l'ase autòcton zamorà-lleonès. A continuació, finalitza l'etapa a la Bañeza, on descansa.
Documentals
Durada: 30'
19.45
Ruralitas
En aquest lliurament es coneix Adelaide, professora de folklore i artesana d'instruments tradicionals a Villasevil, Cantàbria. La jove fa classes en diferents pobles de los Valles Pasiegos i a cada llogaret té alumnes de diferents edats, des de nenes fins a dones.
Documentals
Durada: 55'
20.40
El documental de La 2
Inclou Montañas: Las Rocosas: Els 5.000 quilòmetres de la cadena muntanyenca de les Rocalloses són l'espina dorsal d'Amèrica del Nord i santuari dels seus animals més emblemàtics, com els ossos Grizzly, bisons, pumes i llops.
Documentals
Durada: 50'
21.30
Imprescindibles
Inclou Luis García Berlanga, el sentimiento austrohúngaro de la vida
Documentals
Durada: 60'
22.30
Versión española: Los días que vendrán
La Vir i el Lluís fa només un any que surten junts quan descobreixen que estan embarassats. Durant nou mesos, se segueix l'aventura d'aquesta jove parella barcelonina, el gir enorme que fa la seva vida, les seves pors i alegries, les seves expectatives i les realitats que, durant l'embaràs, creixen davant seu.
Pel·lícules
Durada: 140'
00.50
Versión española. Última sesión: Barcelona, noche
La nit del 18 d'agost del 2012 el cometa Rose va creuar el cel de la ciutat de Barcelona i va oferir un espectacle únic que no es tornarà a repetir fins d'aquí a uns quants segles. Sota murmuris o a ple pulmó, començant a florir o donant els últims cops de cua, la mateixa nit hi va haver 346 històries d'amor.
Pel·lícules
Durada: 90'
02.20
Serengueti
Inclou Éxodo i Renacimiento: La Kali ha aconseguit fugir, però ha perdut un dels seus cadells. Així mateix, Kike, la gueparda, ha tornat i ha d'entrenar els seus cadells, ara ja adults, per sobreviure pel seu compte.
Documentals
Durada: 105'
04.05
El Dorado hundido
El finançament de les operacions que permeten recuperar carregaments de metalls preciosos submergits és un veritable dilema. Milions de dòlars és el preu que cal pagar per participar en la caça del tresor, un preu que només grans companyies privades poden permetre.
Documentals
Durada: 50'
04.55
Descubrir
Karnataka
Des de Bangalore, famosa per ser seu de la indústria cinematogràfica més gran de l'Índia, l'espai arriba a Hassan per a visitar tres magnífics temples tallats en pedra. A continuació, en safari pel Parc Nacional de Nagarhole, es busca el tigre de Bengala i s'acaba a la llegendària Mysore.
Documentals
Durada: 25'
05.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'