Programació La 2

Dijous, 23 març de 2023
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
08.10
Grandes diseños por el mundo
El dissenyador i escriptor Kevin McCloud segueix la trajectòria del somni de la Denise i el Doug: reconstruir una casa del segle XIX de quatre pisos, sense escala, al cor de França per convertir-la en un hostal.
Documentals
Durada: 45'
08.55
Pueblo de Dios
África, en el corazón del Papa
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Diario de un nómada. Carreteras extremas
El Miquel comença el seu viatge cap a Marràqueix, on fa nit a casa del seu amic Carlos Sanz. Després de descansar, recorre les carreteres extremes de l'Alt Atles. A continuació, a Demnat, agafa l'R307, una carretera que li ofereix alguna sorpresa.
Documentals
Durada: 30'
11.25
Documenta2
Inclou Serengueti: Renacimiento: El foc ha arrasat el Serengueti i, tot i que molts han aconseguit salvar-se, s'han quedat sense casa seva. El Kali ha aconseguit fugir, però ha perdut un dels seus cadells. Mentrestant, la Kike, la gueparda, ha tornat, i ha d'entrenar els seus cadells, ara ja adults, per sobreviure pel seu compte.
Documentals
Durada: 55'
12.20
Supervivencia extrema
Mundos de hielo
Els animals han evolucionat per viure a tots els racons del planeta, però cap és tan resistent com els que viuen en els climes més freds. Les temperatures sota zero, la manca d'aliments i la reducció de les hores de llum fan que prosperar enmig del gel i la neu sigui molt dur.
Documentals
Durada: 55'
13.15
Mañanas de cine: Llega Sartana
El Sartana, un vaquer justicier de l'Oest americà, provoca expressament un incident per ingressar a la presó i parlar amb el Grand Full. Ell és l'únic que el pot ajudar a trobar 500.000 dòlars amagats pel seu soci, el Johnson, que va ser assassinat.
Pel·lícules
Durada: 95'
14.50
Expedición culinaria: alimentos de la tierra
Inclou Conservas y fermentos i Invierno: Les verdures d'arrel cobren vida durant l'hivern, i la Maeve tasta un pastís de pastanaga fet amb rave; unes exquisides migas de col arrissada preparades per un xef portuguès; un deliciós pudding de cereals, fruita i fruita seca, i un deliciós api-rave en el seu suc amb tòfona.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Supervivencia extrema: Animales de sangre fría i Luchadores salvajes: La lucha por el amor: Tots els animals del planeta lluiten, competeixen i arrisquen la vida per cinc grans motius. L'amor i la rivalitat sexual en diferents espècies al llarg del planeta mostren la dificultat per superar aquest repte en la lluita per la vida.
Documentals
Durada: 95'
18.05
Documenta2
Inclou ¿Cómo lo haríamos hoy?: Carnegie Hall. Salas de conciertos: Les sales de concerts són un dels èxits més grans de l'arquitectura, des del Carnegie Hall de Nova York fins al Musikverein de Viena o el Concertgebouw d'Amsterdam. Aquests famosos edificis no poden ser només estètics, també han de sonar a la perfecció.
Documentals
Durada: 45'
18.50
Misteriosa Arabia Saudí
El paisatge de l'Aràbia Saudita es caracteritza principalment per volcans i deserts. En èpoques anteriors, l'inhòspit territori estava governat per clans que sovint lluitaven entre si perquè la terra fèrtil era i continua sent escassa.
Documentals
Durada: 55'
19.45
Atención obras
Antonio Resines
Cayetana Guillén Cuervo entrevista l'actor Antonio Resines. Després d'haver superat la covid-19 i d'haver deixat enrere una de les èpoques més difícils de la seva vida, Resines torna al cinema i a la televisió, i per això l'Acadèmia d'Arts Escèniques d'Espanya li atorgarà el pròxim 27 de març el Premi Talía Extraordinari Vuelta a la vida.
Altres
Durada: 25'
20.10
Culturas 2
Espai que explica l'agenda cultural i l'enfoca com una manera de conèixer, entendre i emocionar-se amb el món. El programa engloba tot l'art de crear i conèixer mentre para una atenció especial a la ciència, les tendències, tant locals com universals, i les novetats, tant de les ciutats com dels pobles. A més, s'hi inclouen entrevistes, debats, cròniques, recomanacions, clubs de lectura i cultura digital.
Altres
Durada: 30'
20.40
Australia con Julia Bradbury
Territorio del Norte-Darwin
La Julia explora el territori del nord d'Austràlia. Als aiguamolls tropicals del riu Mary s'embarca en un safari de cocodrils per trobar els grans salats que prosperen aquí. A continuació, es relaxa a Darwin abans de viatjar entre bastidors en l'emblemàtic tren Ghan.
Documentals
Durada: 25'
21.05
Grandes diseños por el mundo
El dissenyador i escriptor Kevin McCloud segueix la trajectòria del somni del Jen i la Derek, uns sud-africans residents a Londres, que volen construir la seva definitiva i inusual casa familiar a Oriola.
Documentals
Durada: 55'
22.00
El condensador de fluzo
Más claro que el agua o la importancia de los ríos
La història de la humanitat està íntimament lligada als rius. El programa es deixa endur pel seu corrent per conèixer el seu imprescindible paper històric. Per començar, Néstor Marqués parla del Limes Germanicus, la frontera que separava l'imperi Romà dels territoris bàrbars. Més tard, amb Sara Rubayo es descobreix tot sobre La Font dels Quatre Rius o les pintures surrealistes de Remedios Varo. Posteriorment, amb Javier Traité es coneixen els monstres lacustres més cèlebres. A més, gràcies a Goyo Jiménez es descobreixen més coses sobre les pedres de la fam, unes roques tallades que expliquen una història increïble. Posteriorment, l'espai rep com a convidat l'historiador Manel Ollé, que revela com s'ha adaptat l'ésser humà als rius. Miguel Iríbar, per part seva, es trasllada a Múrcia per explicar-ho tot sobre la riuada de Santa Teresa. Finalment, Ignacio Martín Lerma ensenya a través d'hams i arpons com es pescava fa gairebé 90.000 anys.
Altres
Durada: 55'
22.55
Grandes ríos de la Tierra: El Misisipi
El poderós Mississipí flueix al llarg de milers de quilòmetres alimentant una gran biodiversitat d'espècies aquàtiques i terrestres. L'última tecnologia descobreix aspectes ocults de la vida i la cultura que genera aquest gran riu des del naixement fins a la desembocadura.
Documentals
Durada: 50'
23.45
Documentos TV
Inclou La fábrica del tiempo
Altres
Durada: 55'
00.40
Metrópolis
Kochi Muziris Student's Biennale 2022/23
Espai de cultura que s'ha convertit en un punt de referència obligat per a totes aquelles persones inquietes per seguir les últimes tendències en el camp de la creació artística.
Altres
Durada: 35'
01.15
Conciertos de Radio 3
Resumen Fiesta Radio 3 Extra 2023. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 55'
02.10
Documenta2
Inclou Agua, el líquido más extraño
Documentals
Durada: 55'
03.05
Grandes diseños por el mundo
El dissenyador i escriptor Kevin McCloud segueix la trajectòria del somni dels londinencs Nicky i James: restaurar una granja de 300 anys als Alps francesos i conservar-ne la majoria dels elements originals.
Documentals
Durada: 50'
03.55
El Orient Express. Un tren que escribe la historia
Posar l'Orient Express, també anomenat el tren de trens, a les seves vies va requerir una resistència considerable. A més, diverses vegades, aquest ambiciós projecte de Georges Nagelmackers va estar a punt de fracassar quan l'empresari belga s'enfrontava a la fallida de la seva empresa de cotxes llit.
Documentals
Durada: 55'
04.50
Supervivencia extrema
Defensas animales
Les espècies de preses més intel·ligents de la naturalesa han desenvolupat algunes defenses notables per mantenir-se un pas per endavant en la batalla constant contra els depredadors.
Documentals
Durada: 55'
05.45
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'