Programació La 2

Divendres, 5 juny de 2020
06.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.05
Atrevidos con Nate
La Estatua de la Libertad y el arte político
L'art i la creativitat estan al nostre voltant i, de vegades, just davant de les nostres cares. Aprèn amb el Nate els secrets darrere de la creació de l'Estàtua de la Llibertat, descobreix la història de la medalla olímpica per l'escultura i desxifra el món manipulador de l'art polític.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Japón desde el cielo
La isla de los tesoros
A l'episodi d'avui es descobreix l'illa de Kyushu i l'arxipèlag d'Okinawa. Kyushu és la tercera illa més gran del Japó, i es caracteritza per tenir una gran activitat volcànica i geotèrmica, cosa que explica la gran quantitat d'estacions termals amb què compta.
Documentals
Durada: 55'
08.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
09.00
Muévete en casa
L'espai anima tots els ciutadans a cuidar la seva forma física des dels seus domicilis durant el temps d'aïllament pel coronavirus.
Altres
Durada: 30'
09.30
Costas de la España mediterránea
Costa Dorada
Sèrie documental que recorre les costes de la geografia espanyola des de la Costa Brava fins a Ceuta i Melilla.
Documentals
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.55
Extrañas maravillas del mundo
La naturalesa està plena de fenòmens inesperats, inexplicables i difícils de capturar amb càmeres. Aquesta sèrie documental tracta de donar explicació als successos més sorprenents que tenen lloc a la Terra.
Documentals
Durada: 55'
11.50
Caminando sobre las olas
Etapa desde Unquera a Poo de Llanes
El surfista Kepa Acer recorre el Camí de Santiago de la costa i voreja, amb bicicleta i amb la seva taula, tota la cornisa cantàbrica, des d'Irun fins a Finisterre.
Documentals
Durada: 25'
12.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
12.25
Mañanas de cine: Héroes corrientes
Durant la Segona Guerra Mundial, un implacable sergent és posat al càrrec d'un grup de joves reclutes amb l'objectiu d'entrenar per a una missió contra els alemanys.
Pel·lícules
Durada: 90'
13.55
Las recetas de Julie
Cocinar la ternera
Avui es dedica el dia a la vedella, molt arrelada a la nostra civilització durant segles. S'analitza la seva història i les diferents maneres de preparar-la. A Thierry li semblen interessants les vísceres de la vedella, concretament el ronyó.
Altres
Durada: 55'
14.50
Las rutas de...
Cádiz, Gadir y Gades
El xef Gonzalo D'Ambrosio es trasllada fins a Cadis per realitzar un viatge en el temps a través de la gastronomia i conèixer què deu la província a l'herència fenícia i romana. Aquest viatge per la història finalitza amb Gonzalo cuinant per a uns convidats molt especials: una legió romana.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Mi odisea griega: Cefalonia, Baviera, entre cumbres y lagos i Nacido explorador: Escocia: vikingos, frailecillos y ponis: Avui Richard Wiese viatja a les illes Shetland, al nord d'Escòcia, on coneix la Carole, un criadora dels famosos ponis de Shetland. Passeja per penya-segats alts i escarpats on totes les primaveres els petits frarets tornen per procrear, i viatja a bord d'un vaixell víking.
Documentals
Durada: 120'
18.30
El escarabajo verde
Volver a conectar
Reportatge realitzat per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient i produït durant el confinament i les seves primeres fases de desescalada. L'equip del programa s'ha posat en contacte amb ecoepidemiòlegs, veterinaris i experts en salut planetària per analitzar l'origen del virus. Tots ells coincideixen que l'extracció de recursos de forma massiva i el desequilibri en els ecosistemes són a l'arrel del problema.
Altres
Durada: 35'
19.05
Tenedor y mochila
Destino Andalucía
La reputació de la cuina andalusa està ben establerta, així com la càlida benvinguda dels seus habitants. Els andalusos viuen de tapes, del seu fabulós pernil de Jabugo i especialment de la famosa Fira de Sevilla.
Documentals
Durada: 50'
19.55
La felicidad está en el plato
Canadá
A Mont-real, el xef Charles Antoine Crête convida l'espectador a conèixer la seva cuina basada en el màxim aprofitament dels productes naturals. L'Antoine defensa una cuina amb la qual la gent gaudeixi del menjar i se senti feliç.
Documentals
Durada: 25'
20.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
20.35
Días de cine
La convidada d'aquesta setmana és l'actriu Julieta Serrano. A més, el documental McKellen: tomando partido, al voltant de la vida i l'obra de l'actor britànic Ian McKellen; la comèdia romàntica The half of it, d'Alice Wu; el thriller espanyol Rocambola, amb Juan Diego Botto, Jan Cornet i Ana Álvarez; i la sueca Britt-Marie was here centren l'interès d'una edició que s'acosta també a la 28a Mostra Internacional de Films de Dones.
Altres
Durada: 60'
21.35
Ciencia líquida
Océano azul
Conèixer com afecten els oceans en el comportament de la Terra podria canviar els nostres hàbits i evitar una catàstrofe irreversible. Tan desconeguts com l'espai exterior, la ciència i la tecnologia permeten explorar les seves profunditats mitjançant submergibles d'alta tecnologia.
Documentals
Durada: 25'
22.00
Historia de nuestro cine: Las huellas borradas
Els habitants de Figueres, un petit poble de Lleó, viuen angoixats, ja que tot el que els envolta serà inundat per un pantà, fins i tot les seves cases. Llavors arriba Manuel Perea, un escriptor exiliat que ara torna per compartir la tragèdia amb els seus compatriotes, i, alhora, recuperar el seu amor de joventut.
Pel·lícules
Durada: 90'
23.30
Historia de nuestro cine: Brumal
Història de la relació entre una mare i la seva filla des del moment en què abandonen Brumal, sent la filla encara una nena, fins al moment en què aquesta, amb trenta-cinc anys, hi torna. La vida a la ciutat transcorre sense cap canvi fins a la mort de la mare, i a partir d'aquest instant, que coincideix amb la llicenciatura de la filla, la vida d'aquesta es desenvolupa dins de l'ambient normal de la classe mitjana, tot i que sempre marcat per els records, cada vegada més intensos, del poble que va abandonar quan era petita.
Pel·lícules
Durada: 120'
01.30
Siempre conectados
Aconseguir l'últim model dels nous dispositius connectats s'ha convertit en una prioritat i fins i tot en un estil de vida per a moltes persones. Qualificats com a dispositius intel·ligents, aquests aparells es comuniquen entre si a través d'antenes, en un núvol electromagnètica que emet radiacions constantment.
Documentals
Durada: 50'
02.20
Documenta2
Inclou Los secretos de la música de agua de Vanuatu
Documentals
Durada: 50'
03.10
Las casas más extraordinarias del mundo
Costa
Piers Taylor, guardonat arquitecte, i Caroline Quentin, apassionada de les cases, viatgen al voltant del món visitant les cases més innovadores mai construïdes.
Documentals
Durada: 55'
04.05
Tenedor y mochila
Destino vietnam
Julie Andrieu viatja al Vietnam, on la cuina es distingeix per la seva finor, lleugeresa, l'abundància de verdures, herbes i espècies. A Hanoi coneix la importància del menjar de carrer: les voreres són grans restaurants a l'aire lliure, on de vegades es descobreixen algunes especialitats inusuals.
Documentals
Durada: 55'
05.00
Un día en la vida de la Tierra
El día comienza
Els canvis geològics de la terra es mesuren en mil·lennis, però en tan sols dotze hores el món es converteix en un lloc diferent. L'activitat de volcans i terratrèmols és un signe clar del desplaçament de les plaques tectòniques, que estan sempre en moviment i modelen el nostre món.
Documentals
Durada: 45'
05.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'