Programació La 2

Divendres, 24 març de 2023
06.00
Para todos La 2
Montse Elías mostra com actuen els gossos de rescat; parla amb el psicòleg Félix Sánchez López; descobreix al Marroc un projecte innovador per empoderar les adolescents, i una associació en què els pares ajuden els altres a superar la pèrdua dels seus fills. A més, Carlos Javier González Serrano analitza la fragilitat del món i la importància de la cura mútua.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
07.05
Australia con Julia Bradbury
Del arrecife hasta la selva
La Julia explora Queensland, i comença el seu viatge a Cairns, on es troba amb motxillers que viatgen per Austràlia fent-hi anys sabàtics. Tot seguit, es dirigeix a un santuari de tortugues.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Marruecos, una civilización milenaria
El Marroc és un país de múltiples facetes i gran varietat de paisatges que abasten des de grandioses muntanyes fins a vastos deserts. El programa se submergeix en la riquesa, la màgia i la bellesa del Marroc: els palmerars encantadors, els palaus sumptuosos i els bulliciosos i acolorits socs.
Documentals
Durada: 50'
08.50
El Camino del Cid: diario de una ciclista
La defensa del sur: de Alboraya a Xàtiva
L'Ainara surt d'Alboraia en direcció a València i arriba a la plaça de la Verge dels Desemparats, on se celebra cada dijous, i des de fa segles, el Tribunal de les Aigües.
Documentals
Durada: 40'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
11.00
Diario de un nómada. Carreteras extremas
Es fa de nit i el Miquel ha de trobar un lloc on dormir, i un veí del llogaret li ofereix llit i menjar. Després de descansar, li toca dirigir-se cap a la ruta de les Mil Kasbash.
Documentals
Durada: 30'
11.30
Australia con Julia Bradbury
Territorio del Norte-Darwin
La Julia explora el territori del nord d'Austràlia. Als aiguamolls tropicals del riu Mary s'embarca en un safari de cocodrils per trobar els grans salats que prosperen aquí. A continuació, es relaxa a Darwin abans de viatjar entre bastidors en l'emblemàtic tren Ghan.
Documentals
Durada: 25'
11.55
El juego del amor
Contra todo pronostico
Tot i que reproduir-se és el motor de la vida, per a molts animals totes les probabilitats hi estan en contra. Així, les criatures de les profunditats submarines adopten les estratègies més extraordinàries. Per a uns altres, depèn del fet que els humans respectin o recuperin els seus hàbitats.
Documentals
Durada: 55'
12.50
Mañanas de cine: El mayor espectáculo del mundo
L'arribada del famós trapezista Gran Sebastián al circ, amb la intenció de fer reflotar el negoci, ocasiona rivalitats amoroses entre els components de l'espectacle.
Pel·lícules
Durada: 145'
15.15
Australia con Julia Bradbury
Montes azules
La Julia agafa un ferri des de Sidney fins a la platja de Manly, on coneix un campió de surf que s'ha convertit en encantador de gossos. La Julia s'uneix a ell per practicar pàdel amb gossos. A continuació, viatja cap a l'interior, a la falda de les Muntanyes Blaves, a més d'altres llocs i entorns d'interès.
Documentals
Durada: 30'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Supervivencia extrema: Rarezas animales i Luchadores salvajes: La lucha por el territorio: Tots els animals del planeta lluiten, competeixen i arrisquen la vida per cinc grans motius. Defensar el territori n'és un. Hi ha animals molt territorials i el defensen a mort perquè la seva supervivència, la seva descendència o el menjar en depenen.
Documentals
Durada: 95'
18.05
El escarabajo verde
Más allá del glamur
El programa analitza el reciclatge de les càpsules monodosi de cafè, un format revolucionari que va arribar a la fi del segle XX a través d'una coneguda marca, però que malgrat la seva gran versatilitat i neteja, genera molts més residus que les alternatives tradicionals.
Altres
Durada: 25'
18.30
La Francia secreta de Rick Stein
Normandía, Picardía y Champaña
Rick Stein s'embarca en un nou viatge pels camins de França, des del Canal de la Mànega fins a la Mediterrània.
Documentals
Durada: 60'
19.30
Australia con Julia Bradbury
El centro rojo
La Julia explora el centre vermell d'Austràlia i descobreix una terra de sorpreses. A Alice Springs, es veu obligada a participar en una regata en un riu sec. Tot seguit, viatja pel desert vermell i coneix un pioner de l'ecologia.
Documentals
Durada: 25'
19.55
Un país para leerlo
Huesca
El programa viatja aquesta setmana a Osca per descobrir racons literaris i conversar amb autors com Manuel Vilas i María José Hasta. A través de llibres, lectors i llibreries, recorre una ciutat on George Orwell es va voler prendre un cafè i no ho va aconseguir mai.
Altres
Durada: 30'
20.25
Días de cine
El director de Bajo terapia, Gerardo Herrero, Biznaga de Plata Premi Especial del Jurat al Festival de Màlaga, és el padrí d'aquesta setmana. Així mateix, l'espai es fixa en algunes estrenes com El hotel de los líos, protagonitzada per José Mota i Pepe Viyuela, i Matria, un drama d'Álvaro Gago que arriba a les sales després del seu pas pels festivals de Màlaga i Berlín, entre d'altres.
Altres
Durada: 60'
21.25
Plano general
Jenaro Castro conversa amb l'extorero José Ortega Cano, que va torejar en més de 1.200 corregudes i va ser sobrenomenat com el Frank Sinatra de la tauromàquia per haver torejat a Las Vegas. Durant la conversa, el destre afirma que Rocío Jurado ha estat la dona de la seva vida, l'artista més gran i la millor mare que ha conegut. Així mateix, a punt de començar la Feria de San Isidro de Madrid, defineix Morante de la Puebla com el millor torero actual.
Altres
Durada: 35'
22.00
Historia de nuestro cine: Bienvenido, Míster Marsh
En conèixer la notícia que les autoritats americanes tenen previst passar per la zona, l'alcalde de Villar del Río decideix disfressar els habitants de la localitat per sorprendre i rebre així més ajudes econòmiques.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
Historia de nuestro cine: Total
Paròdia de la vida dels habitants d'un poble anomenat Londres, el suposat any 2598, tres dies després de la fi del món.
Pel·lícules
Durada: 55'
00.40
Proteger bajo el fuego
De la mà del biòleg Luis Arranz, que dirigeix el Parc Nacional de Garamba, es coneix aquesta meravella natural.
Documentals
Durada: 55'
01.35
Las noches del Monumental
Salvador Barberá
L'Orquestra i Cor de RTVE, juntament amb artistes de reconegut prestigi, omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 65'
02.40
Documenta2
Inclou ¿Cómo lo haríamos hoy?: Carnegie Hall. Salas de conciertos: Les sales de concerts són un dels èxits més grans de l'arquitectura, des del Carnegie Hall de Nova York fins al Musikverein de Viena o el Concertgebouw d'Amsterdam. Aquests famosos edificis no poden ser només estètics, també han de sonar a la perfecció.
Documentals
Durada: 50'
03.30
Grandes diseños por el mundo
El dissenyador i escriptor Kevin McCloud segueix la trajectòria del somni del Jen i la Derek, uns sud-africans residents a Londres, que volen construir la seva definitiva i inusual casa familiar a Oriola.
Documentals
Durada: 45'
04.15
Misteriosa Arabia Saudí
El paisatge de l'Aràbia Saudita es caracteritza principalment per volcans i deserts. En èpoques anteriors, l'inhòspit territori estava governat per clans que sovint lluitaven entre si, perquè la terra fèrtil era i continua sent escassa.
Documentals
Durada: 55'
05.10
Supervivencia extrema
Animales de sangre fría
Els rèptils, els amfibis, els insectes i els peixos es troben a tots els racons del món, i per a aquest grup especial d'animals, la vida està absolutament regulada pel sol.
Documentals
Durada: 50'