Programació La 2

Dissabte, 8 octubre de 2022
07.35
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 25'
08.00
Los conciertos de La 2
Concurso Violín Cullera. CullerArts (I). Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
09.40
Los Image Catchers
El murmullo de los estorninos
L'equip del programa es proposa gravar les gegantesques bandades de centenars de milers d'estornells que volen junts a l'hivern. Per fer-ho, el primer moviment és anar al desert més gran d'Europa, les Bárdenas Reales de Navarra.
Documentals
Durada: 20'
10.00
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 40'
10.40
Para todos La 2
Montse Elías entrevista Paola Espinoza, doctora en Psicologia. La seva experiència professional en el camp de la psicologia clínica i de la salut li ha permès desenvolupar una visió holística sobre el benestar psicològic i els problemes de salut. Espinoza parla, entre altres qüestions, del terme HAES, traduït com a salut en qualsevol talla, que cada vegada és de més actualitat. Més tard, el filòsof de la Universitat de Còrdova José Carlos Ruiz reflexiona sobre la pandèmia, el pensament crític i l'actualitat. Posteriorment es mostra el projecte innovador Prosperity City, una iniciativa d'un barri de Londres per compartir. Finalment, la psicòloga Patricia Ramírez planteja algunes observacions i curiositats sobre la presa de decisions.
Altres
Durada: 30'
11.10
El Camino interior
Sarria-Portomarín con Cristian Sáinz de Marles
Des de Sarria, Miguel Ángel Tobías surt amb el caminant més valent, Cristian Sainz de Marles. Tot un exemple de superació: informàtic, cuiner i exesquiador paralímpic, que va tenir un accident de cotxe als 18 anys que el va deixar cec.
Documentals
Durada: 55'
12.05
Tesoros de la tele
El loco de la colina
Amb motiu de la defunció del periodista Jesús Quintero, el programa recupera aquest lliurament, dedicat a El loco de la colina, el mític format que es va emetre a Televisió Espanyola entre els anys 2006 i 2007.
Altres
Durada: 110'
13.55
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 45'
14.40
España entre el cielo y la tierra
Entre olivos
Sèrie documental que recorre la geografia peninsular des de l'aire amb la finalitat de ressaltar aspectes geogràfics, històrics i culturals.
Documentals
Durada: 55'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Los cuentos africanos de Maleika, Supersentidos: fuerzas especiales: Los especialistas i Supersentidos: fuerzas especiales: Fuerzas aéreas: Des dels voltors cobejosos fins als magnífics colibrís, néixer per volar requereix més que estar a l'aire. Aquests voladors fenomenals necessiten un equip avançat per complir les seves missions diàries.
Documentals
Durada: 145'
18.45
¡Qué animal!
Voladores
L'equip del programa viatja fins a Oyambre, a Cantàbria, per veure amb quina facilitat volen els insectes i les aus, o saber com aconsegueixen mantenir-se a l'aire.
Documentals
Durada: 30'
19.15
Reduce tu huella
Cádiz, el tesoro azul
Adela Úcar arriba a Cadis per conèixer els projectes relacionats amb l'economia blava i comprendre que sense mar no hi ha futur.
Altres
Durada: 60'
20.15
Casos abiertos de la historia
Conspiración en el harén. El caso de Ramsés III
És el crim més espantós de l'antic Egipte. Noves tomografies computades ho demostren: el faraó Ramsés III va ser assassinat insidiosament. Florence Kasumba i el seu equip investiguen els sospitosos i els motius.
Documentals
Durada: 50'
21.05
El submarino Peral, una conspiración...
Isaac Peral va crear el submarí modern amb propulsió elèctrica, tub llançatorpedes i control total de la profunditat. El Govern espanyol, immers en la Guerra de Cuba, va paralitzar la construcció del submarí inventat per Peral. El documental explica que hi va haver pressions estrangeres, espionatge industrial i fins i tot corrupció.
Documentals
Durada: 60'
22.05
El cine de La 2: Instinto maternal
Brussel·les, començaments dels anys 60. L'Alice i la Céline, a més de veïnes, són dues bones amigues, i els seus fills s'han criat com germans. Tanmateix, el que sempre ha estat una bonica amistat comença a enfonsar-se quan el Maxime, el fill de la Céline, mor de manera tràgica amb l'Alice com a testimoni del terrible succés.
Pel·lícules
Durada: 95'
23.40
La noche temática
Inclou Enfermedad, no oscuridad i Las nuevas fronteras de la psiquiatría
Documentals
Durada: 120'
01.40
Europa, la cuenta atrás energética
La guerra a Ucraïna ha evidenciat la gran dependència energètica que té Europa. L'energia és el motor de l'estil de vida modern. Sense energia seria impossible produir aliments, treballar, comunicar-se o desplaçar-se. Per aquest motiu, la Unió Europea s'ha compromès a assolir la neutralitat de carboni per al 2050. Això significa emetre la mateixa quantitat de diòxid de carboni a l'atmosfera que la que es retiri per diversos mètodes, cosa que s'anomena empremta zero de carboni. Per aconseguir-ho, el continent necessita canviar radicalment la manera de produir i consumir energia. Però la transició ecològica, a més de ser complexa, té velocitats i sensibilitats diferents. Mentre que Polònia és autònoma en energia gràcies a les seves mines de carbó, que proporcionen el 80% de la seva energia i 80.000 llocs de treball, els danesos ja han arribat a la neutralitat de carboni, i han produït el 50% de la seva electricitat als seus parcs eòlics.
Altres
Durada: 55'
02.35
Pel·lícula: Manda huevos
Documental que retrata com les pel·lícules espanyoles han contemplat l'home espanyol o, almenys, certs prototips d'home.
Pel·lícules
Durada: 90'
04.05
Pel·lícula: Con la pata quebrada
A partir de fragments de 180 pel·lícules espanyoles de ficció i documentals, aquest treball segueix l'evolució de la imatge de la dona al cinema espanyol des dels anys 30 del segle passat fins a l'actualitat.
Pel·lícules
Durada: 80'
05.25
Cómo se hizo Dinastías
Van passar més d'un any de rodatge i investigació amb una manada de lleons liderada per una femella, la Charm. Van empatitzar amb aquesta família quan els mascles van marxar a buscar nous territoris, i van descobrir la gran capacitat de lideratge femení d'aquesta lleona. A més, la investigació els va servir per confirmar que les que cacen són les lleones i que els mascles poques vegades les ajuden.
Documentals
Durada: 50'