Programació La 2

Diumenge, 22 setembre de 2019
06.00
Pequeños universos: el universo escondido
Sèrie documental sobre la flora i fauna de la península Ibèrica, que aprofundeix en el tractament dels microecosistemes més representatius i més propers a l'ésser humà.
Documentals
Durada: 75'
07.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
07.25
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
07.55
Los conciertos de La 2
Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 50'
08.45
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
09.15
Buenas noticias TV
Valores bíblicos y salud mental infantil
Programa que pretén compartir el missatge que Jesucrist va anunciar de manera actual i rellevant, utilitzant correctament el llenguatge audiovisual, a través de les vides de cristians que experimenten la presència i el poder de Déu. Gent corrent que está portant la llum de l'Evangeli, transformant el seu entorn i creant un món millor.
Altres
Durada: 15'
09.30
Shalom
La cábala en Castilla
Programa que intenta reflectir el pensament i la identitat del poble jueu, alhora que contribueix a una difusió més gran de les diferents cultures.
Altres
Durada: 15'
09.45
Medina en TVE
Año nuevo hegiriano
Espai setmanal de la comunitat islàmica, que s'ocupa dels temes d'actualitat del col·lectiu islàmic a Espanya i de la recuperació de l'Islam històric hispà.
Altres
Durada: 15'
10.00
Últimas preguntas
El rey de los mindundis
El programa tracta de respondre a aquestes grans qüestions que totes les persones ens plantegem, des de la perspectiva de l'humanisme cristià, però sempre en diàleg amb els fidels d'altres religions i amb els qui, encara no compartint una creença religiosa, busquen la renovació de la humanitat.
Altres
Durada: 25'
10.25
Testimonio
Cofrades, una joven tradición
Espai catòlic en el qual una persona dóna testimoniatge públic de la seva fe.
Altres
Durada: 5'
10.30
El día del Señor
Parroquia Vírgen Peregrina de Fátima de Madrid
Espai en el qual cada diumenge s'emet en directe una cerimònia religiosa.
Altres
Durada: 60'
11.30
Pueblo de Dios
En la mente de Ranquines-Salamanca
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 25'
11.55
Saber vivir
(Estrena de la nova temporada.)
Altres
Durada: 60'
12.55
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
13.25
Ciudades españolas Patrimonio de la Humanidad
Alcalá de Henares
Àvila, Alcalá de Henares, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda són les ciutats protagonistes dels 15 documentals d'aquesta sèrie, en la qual es mostra la riquesa cultural i històrica que les ha fet mereixedores del distintiu de Ciutats Patrimoni de la Humanitat.
Documentals
Durada: 50'
14.15
Los mejores locales de diseño del mundo
El retorno del ornamento
Documentals
Durada: 25'
14.40
Mercados, en el vientre de la ciudad
Munich, Viktualienmarkt
Una mostra de la diversitat de persones i productes que es poden trobar en alguns dels mercats més importants d'Europa.
Documentals
Durada: 55'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Nueva Zelanda salvaje: A la deriva, Nueva Zelanda salvaje: Extremos salvajes i Grandes parques naturales de África: Parque Nacional Montaña de la Mesa: El parc nacional Table Mountain a Sud-àfrica acull una extraordinària diversitat de plantes i animals que pertanyen a dos mons completament diferents.
Documentals
Durada: 145'
18.45
Vuelta a casa
La gasela de Cuvier és una espècie que està en greu risc d'extinció. D'aquí la necessitat de posar en marxa un projecte de reintroducció de gaseles de Cuvier al Parc Natural de Jebel Serj, a Tunísia, que lidera Eulalia Moreno, investigadora del CSIC.
Documentals
Durada: 25'
19.10
España, la tierra prometida
Cuna de estirpes
Capítol dedicat a les diferents tècniques de festeig de les aus, i l'intens i sacrificat procés de cria.
Documentals
Durada: 30'
19.40
Pel·lícula: La joya, los guerreros de la niebla
Documental que investiga la cultura dels chachapoyas, una de les últimes civilitzacions que van habitar al territori del Perú preincaic, a més de 3.000 metres d'altitud.
Pel·lícules
Durada: 55'
20.35
El documental de La 2
Inclou Grandes momentos de la evolución: Secretos de la supervivencia: Es mostra com les aus han anat perfeccionant i modificant les seves característiques de vol.
Documentals
Durada: 55'
21.30
Imprescindibles
Inclou Un país en Labordeta
Documentals
Durada: 60'
22.30
Versión española: Handia
País Basc, 1843. El Martín, un jove esguerrat i derrotat, torna al seu poble després d'anys de guerra. El seu estimat germà Joaquín és ara un gegant de més de 2 metres i 25 centímetres, tan inútil com ell per treballar al ruïnós mas familiar. Amb l'objectiu de tirar la família endavant, els dos germans emprenen un viatge per places i teatres, convertint al Gegant d'Altzo en tot un fenomen de circ. Aviat aprenen que el món de l'espectacle està ple de desafiaments, mentides i traïcions.
Pel·lícules
Durada: 140'
00.50
Pel·lícula: Entre naranjos
Després d'un llarg període a Itàlia per acabar els estudis, Rafael Brull torna a la localitat valenciana d'Alzira per fer-se càrrec de l'empresa familiar, dedicada al cultiu i comercialització de taronges. Durant el camí de tornada, el Rafael es creua amb una dona enigmàtica de qui s'enamora a l'instant. Mesos després, la mort del pare, que havia estat alcalde d'Alzira, obliga el Rafael a emprendre la seva carrera política.
Pel·lícules
Durada: 95'
02.25
Siempre fuerte, la historia de Pablo Ráez
El 2015, al marbellí Pablo Ráez li van diagnosticat leucèmia i va llançar el repte d'aconseguir un milió de donants de medul·la. El documental narra cronològicament la seva croada a favor de la donació de medul·la, que es va convertir en un fenomen viral i va multiplicar per 1.000 el nombre de donants a la província de Màlaga. Encara que el Pablo va morir el febrer de 2017, el seu llegat segueix viu, perquè les eines que va fer servir van ser missatges plens de vida i esperança que van aconseguir canviar consciències.
Documentals
Durada: 95'
04.00
Flúor, amigo o enemigo
Des de nens, el fluor es fa servir com a prevenció per a les càries dentals, però científics de tot el món consideren que la seva toxicitat és preocupant, fins i tot a una dosi molt baixa.
Documentals
Durada: 55'
04.55
Tenedor y mochila
Destino: Andalucia
La reputació de la cuina andalusa està ben establerta. Igual que la càlida benvinguda dels seus habitants.
Documentals
Durada: 55'
05.50
Senderos de gran recorrido
GR 229-Sendero Mikeldi
Hi ha a Europa una gran xarxa de senders, coneguda com el gran recorregut, que ofereix als excursionistes la possibilitat de recórrer a peu bonics paratges naturals. Aquest espai documental visita aquests camins al seu pas per Espanya, seguint les rutes més emblemàtiques.
Documentals
Durada: 30'