Programació La 2

Divendres, 13 desembre de 2019
06.00
De seda y hierro
No me hagas reír
Espai que reuneix històries emocionants sobre discapacitat i dependència. Una visió diferent a partir d'una sèrie de retrats íntims i positius de persones que promouen la normalització, la diversitat, la inclusió i la visibilització.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Fábrica de ideas de TVE
Programa que busca persones emprenedores i inquietes, amb un projecte interessant per dur a terme.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Hoteles increíbles. La vida más allá del vestíbulo
Hotel de hielo, Suecia
Documentals
Durada: 50'
08.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
09.00
¡Qué animal!
Inteligentes
Un viatge als racons més icònics d'Espanya per descobrir els misteris de la fauna i la flora autòctones.
Documentals
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.50
¿Verdadero o falso?
Mentir és una cosa innata en l'ésser humà, però de vegades hi ha gent que construeix la seva vida al voltant d'un engany. Aquest és el cas d'Enric Marco que, durant anys, es va fer passar per un supervivent dels camps de concentració nazis, o d'Alicia Esteve, que va aconseguir convèncer tothom que havia viscut una tragèdia en els atemptats de l'11 de setembre.
Documentals
Durada: 60'
11.50
Sobresalientes
La caña de España
Una mirada diferent sobre els aspectes en què destaquen els espanyols. Es tracta d'una injecció d'autoestima que tracta un tema diferent a cada programa i que compta amb la col·laboració de molts personatges destacats de la vida social espanyola.
Documentals
Durada: 25'
12.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
12.25
Mañanas de cine: La dinastía del petróleo
En saber pels metges que li queda poc temps de vida, Bruce Campbell es trasllada al Canadà, per fer-se càrrec de l'herència del seu avi, i és rebut amb recel pels vilatans, que culpaven l'ancià de frenar el desenvolupament de la zona.
Pel·lícules
Durada: 95'
14.00
Ciudades heladas: la vida al límite
Hacia la luz
Després de mesos de foscor, el sol torna a brillar a Longyearby, la ciutat més septentrional del món, i els veïns surten a gaudir de l'exterior i a recordar perquè han triat viure aquí. En tornar la llum i allargar-se els dies, la ciutat es prepara per a la nova temporada turística.
Documentals
Durada: 50'
14.50
Las rutas de...
Ceuta, entre dos mares
Un recorregut per Espanya que mostra el més característic de la gastronomia de cada comarca.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Italia: ciudades ocultas: Nápoles, Japón desde el cielo: La tierra de los dioses i Descubrir: Bali: Bali, l'illa més petita d'Indonèsia, és famosa per les seves platges i festes nocturnes, però en aquest viatge es descobreix el Bali ancestral, místic i exuberant.
Documentals
Durada: 130'
18.40
El escarabajo verde
Una relación simbiótica
El programa viatja fins a Barcelona per reflexionar sobre els efectes de la urbanització en la biodiversitat. La urbanització és una de les amenaces més importants per a la biodiversitat. Així i tot, algunes espècies es beneficien de les ciutats per la seva falta de depredadors i l'aliment que proporcionen. Per la seva banda, les persones també s'aprofiten de la biodiversitat que hi ha en elles pel benestar psicològic que aporten. A la ciutat, persones i biodiversitat creen una simbiosi especial i única. Aquest reportatge investiga fins a quin punt les ciutats estan preparades per potenciar la biodiversitat.
Altres
Durada: 30'
19.10
La escapada italiana de Gino: Italia oculta
Gino D'Acampo se'n va de gira per la seva terra natal, Itàlia. Durant les seves visites mostra les diferents receptes de la zona utilitzant productes locals.
Altres
Durada: 50'
20.00
Jara y sedal
Lince ibérico y águila imperial
Espai que mostra totes les modalitats de caça i pesca que es desenvolupen a Espanya, i que informa l'espectador de tots els campionats, nacionals i internacionals, que fan d'aquests esports.
Altres
Durada: 30'
20.30
Días de cine
Aquesta setmana, el programa treu el cap a les estrenes de la cartellera espanyola de la mà del cineasta Carlos Saura, protagonista en el Cercle de Belles Arts de Madrid d'una exposició en què mostra la seva faceta darrere de la càmera fotogràfica. S'inicia el repàs a les estrenes amb Sesión salvaje, un documental que recorre el cinema espanyol de baix pressupost de la dècada dels 60 als 80; Moira, un drama de Daniel Lovecchio sobre la dictadura argentina; i Fin de siglo, un drama argentí amb el que Lucio Castro debuta en la direcció. A més, l'espai es fixa també en el cinema francès amb tres títols: Curiosa, dirigida per Lou Jeunet; la comèdia dramàtica Las buenas intenciones, de Gilles Legrand; i Próxima, una pel·lícula sobre una dona astronauta interpretada per Eva Green. Completen el programa l'estrena nord-americana de Jumanji: siguiente nivel, La secuencia favorita de Belén Funes, la directora de La hija de un ladrón, i les recomanacions.
Altres
Durada: 60'
21.30
Sobresalientes
Avui es descobreixen històries de mariners com Quico Taronjí o Eduína Rodríguez, campiones del món com la kitesurfista Gisela Pulido, i altres pioneres del mar, com Macarena Gil, primera dona pràctic d'un port espanyol.
Documentals
Durada: 30'
22.00
La suerte en tus manos
Sorteig de la loteria.
Altres
Durada: 15'
22.15
Historia de nuestro cine: Asfalto
La Lucía viu una vida particular al costat de dos lladres, el Chino i el Charly. Desencantats de la vida que els ha tocat viure, busquen una sortida en el risc i les emocions fortes.
Pel·lícules
Durada: 105'
00.00
Historia de nuestro cine: El juego de la verdad
L'Alberto i la Susana són la parella perfecta. En canvi, els seus millors amics, l'Ernesto i la Lea, són tot el contrari: no tenen ni diners ni futur i, per descomptat, tampoc tenen plans. No obstant això, tot això canvia quan a l'Ernesto li diagnostiquen per error un càncer incurable.
Pel·lícules
Durada: 85'
01.25
Las Noches del Monumental
Alla Zaikina/Sir Aligator's Company
L'Orquesta i Coro RTVE juntament amb artistes de reconegut prestigi omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 60'
02.25
Tormentas de polvo
Treball centrat en el creixent problema de les tempestes de pols: què les causa, per què semblen tornar-se cada vegada més freqüents i més severes en algunes parts del món i com podem predir-se.
Documentals
Durada: 50'
03.15
Documenta2
Inclou La verdad sobre la comida sana
Documentals
Durada: 50'
04.05
Construcciones ecológicas
Avui: Eco-viviendas modelo i La eco-construcción solar.
Documentals
Durada: 55'
05.00
Holanda salvaje
Bajo el nivel del mar
Recull d'algunes de les millors imatges del costat més salvatge dels Països Baixos.
Documentals
Durada: 50'
05.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'