Programació La 2

Dilluns, 17 febrer de 2020
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Página 2
Bernanrdo Atxaga
Espai de llibres presentat per Óscar López per al públic en general. En el programa s'entrevisten els grans escriptors del moment.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
La Europa más salvaje
Ríos, lagos y océanos
Imatges sorprenents dels racons més salvatges del continent europeu.
Documentals
Durada: 50'
08.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
09.00
El escarabajo verde
Esturión de vuelta (II)
Programa divulgatiu sobre ecologia i medi ambient. Els seus continguts volen arribar a un públic ampli i no especialitzat.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Emissió dels reportatges Hugo, la aventura de aprender i Exposición Una imagen que no duela ni cueste mirar. A més, s'entrevista el metge i periodista Nicolás Romero i Clara Ramas, Doctora en Filosofia i investigadora UCM.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou 1968: el año que cambió la historia: Invierno
Documentals
Durada: 40'
11.35
Grandes diseños de vuelta
Kevin McCloud presenta gent que ambiciona construir les cases dels seus somnis amb les seves pròpies mans des del principi fins al final.
Documentals
Durada: 50'
12.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
12.30
Mañanas de cine: Espartaco y los diez gladiadores
Els combatents romans a les ordres de Roccia assisteixen a un duel entre gladiadors tracis després d'un violent enfrontament. Aquests últims, animats per Espàrtac, refusen seguir lluitant i accepten la seva condemna a mort. Els romans intervenen en favor d'Espàrtac.
Pel·lícules
Durada: 95'
14.05
Las recetas de Julie
El país de Auxerre
País de vinyes i cirerers i província històrica del Ducat de Borgonya. La regió és reconeguda mundialment per la qualitat dels seus vins, especialment els de Chablis. La Julie comença el seu viatge a Auxerre i ofereix receptes típiques dels voltants: croquinyols, clafouti de cireres i ous al Chablis.
Altres
Durada: 50'
14.55
8 días que marcaron la historia de Roma
El triunfo de Augusto
Després de l'assassinat de Juli Cèsar, aquest nomena hereu de la seva fortuna i béns al seu nebot nét Octavià. Quan va a Roma a reclamar la seva herència, Marc Antoni el fa fora de mala manera. Iracund, busca l'ajuda de Ciceró. Després d'aquest primer xoc contra Marc Antoni, es venja.
Documentals
Durada: 50'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou El bosque de las fantasías i Loba blanca: La loba blanca de la manada del Valle de Hayden
Documentals
Durada: 105'
18.15
Documenta2
Inclou El origen de los continentes: África: La història de l'Àfrica tal com es coneix va començar fa 180 milions d'anys, quan van sorgir les Cataractes Victòria, les més grans del planeta. Però el misteri ocult sota la roca sobre la qual s'assenta Sierra Leone, revela que l'Àfrica ja existia fins i tot abans que el supercontinent Pangea.
Documentals
Durada: 50'
19.05
Las recetas de Julie
El país de Le Mans
A Haut Maine, Le Mans, es distingeix la diversitat del seu patrimoni que ofereix una àmplia varietat de productes. Es cuina una olla de vedella, amb el Gérard; un pastís de préssec i peres amb el Jean-Franck i pularda a la manera de la Francine, és a dir amb pollastre farcit de cansalada i formatge fresc amb herbes.
Altres
Durada: 55'
20.00
Escala humana
Casi cero
La crisi climàtica del planeta és una realitat que ja no es pot ignorar. Es considera quin pot ser el paper d'arquitectura en la construcció d'un futur més net i sostenible: es pot començar per buscar solucions al consum desmesurat d'energia a partir de la generació d'energia neta.
Altres
Durada: 30'
20.30
La 2 noticias
Repàs a tota la informació d'actualitat des d'una òptica diferent.
Informatius
Durada: 30'
21.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
21.10
Grandes diseños de vuelta
En una zona rural de comtat anglès de Suffolk, el Toby i la seva dona Libby construeixen una llar saludable, quatre edificis separats per estructures d'acer col·locats en forma de ferradura al voltant d'un antic roure, per al sensible sistema immunològic d'ell, que acaba de superar una leucèmia.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Documaster
Inclou Magda Goebbels, la primera dama del Tercer Reich i Las mujeres del Tercer Reich
Documentals
Durada: 110'
23.50
Crónicas
Cáncer, un pulso permanente
Algunes de les persones que han patit càncer i que han sobreviscut al seu combat defineixen la malaltia com una bèstia que et canvia la vida. Cada dia se sap més sobre el càncer i s'espera que arribi a ser una malaltia crònica en 20 anys; com més s'inverteixi abans s'acabarà amb ell. En aquest programa apareixen algunes persones que el pateixen i investigadors que dediquen la seva vida a intentar vèncer la batalla contra el càncer, una malaltia que afecta no només al pacient sinó també al seu entorn. Actualment s'estan aplicant nous tractaments contra el càncer, com la immunoteràpia, que tracta d'estimular les defenses de l'organisme mateix perquè identifiquin les cèl·lules tumorals i les ataquin. Aquest principi ha obert la porta a teràpies innovadores i dianes eficaces contra la malaltia, però no funciona en tots els casos i tipus de tumor, de manera que, segons els especialistes, cal que se segueixi investigant i que s'hi destinin més mitjans i pressupost.
Altres
Durada: 50'
00.40
Escocia
El documental aborda el periple existencial, narrat en primera persona, d'una dona malalta de càncer que s'enfronta a la malaltia amb el profund desig de seguir vivint i la il·lusió de tornar a veure algun dia, els paisatges d'Escòcia.
Documentals
Durada: 60'
01.40
Metrópolis
Saatchi 2019
Talent i experimentació defineixen cada any les peces presentades per la prestigiosa agència Saatchi & Saatchi a la secció: The New Directors' Showcase del Festival de la Creativitat de Cannes. Com evoluciona el concepte de narració en l'àmplia gamma de plataformes en les que avui es consumeixen les històries i com es dilueix la intersecció entre tecnologia i art, són alguns dels trets significatius del canvi de dècada.
Altres
Durada: 30'
02.10
Conciertos de Radio 3
Track Dogs. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
02.40
This Is Art
Locura
Molts artistes han tret partit de la seva bogeria per crear grans obres, des de Vincent Van Gogh fins a Ernst Hemingway o Salvador Dalí. El programa d'avui inicia un viatge a la bogeria a través de l'art, amb un recorregut pels senders més fràgils de la ment, en el qual visita les fredes aigües de Zarautz, al País Basc, per parlar de l'escultora Camille Claudel; se submergeix en el Rhin per explicar per què la realitat li feia tant mal a Robert Schumann; i escolta les belles paraules de Leopoldo María Panero, un poeta que va decidir ingressar voluntàriament en un psiquiàtric i que va aconseguir uns poemes meravellosos sobre el seu estat mental. Mentrestant, l'espectador pot escoltar el testimoni de persones que en algun moment han estat o continuen estant atrapades a les xarxes de l'alienació, aportacions de les quals són la peça clau en aquest gran trencaclosques sobre els misteris de la ment i l'art.
Altres
Durada: 50'
03.30
Sobresalientes
Por las nubes
Espanya és un dels deu països de tot el món amb capacitat per construir avions de principi a fi, i és un sector molt important al país. Es parla d'aeronàutica amb diferents professionals.
Documentals
Durada: 25'
03.55
Las recetas de Julie
El país de Lille
Cap al nord es troba la ciutat de Lille, on es va fundar la capital de Flandes, i que abans de ser francès, va ser flamenc, borgonyó i espanyol. A través de la seva herència culinària, es preparen tres receptes típiques: el gall amb cervesa, l'estofat de carn, hochepot i crema brulée de xicoira.
Altres
Durada: 50'
04.45
Descubrir
Quito y alrededores
A la meitat el món es troba Equador, el país amb més diversitat del planeta. Es visita Quito, ciutat Patrimoni de la Humanitat, i després Otavalo, Peguche i el programa s'atura al taller dels músics Ñanada Mañachi, per acabar a les Termes de Papallacta.
Documentals
Durada: 25'
05.10
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
05.30
La aventura del saber
Emissió dels reportatges Benito Pérez Galdós. La verdad humana i NCC Iberoamericano. A més, s'entrevista els professors Pilar Carrera i Jenaro Talens i el meteoròleg José Miguel Viñas.
Altres
Durada: 30'