Programació La 2

Dissabte, 4 juliol de 2020
06.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 80'
07.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Integral Sinfonías de Beethoven Día de la Música: sinfonía 9. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 30'
10.00
El bosque protector
Avui: Saldaña, restauración del Carrión; Papel y cartón, ciclo de vida, i Líneas eléctricas y bosque.
Documentals
Durada: 80'
11.20
La vida secreta del zoo
Chester Zoo és la llar de més de 20.000 animals de més de 500 espècies, dona feina a 700 persones i acull 1,4 milions de visitants cada any. Aquest espai mostra la intensa vida del zoo quan no hi ha ningú al davant.
Documentals
Durada: 50'
12.10
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
12.35
El hombre y la tierra: fauna ibérica
Avui: El pirata de la espesura i Las tablas de Daimiel (I).
Documentals
Durada: 60'
13.35
Cómo se hizo Dinastías
Van passar més d'un any de rodatge i investigació amb una manada de lleons liderada per una femella, la Charm. Van empatitzar amb aquesta família quan els mascles van marxar a buscar nous territoris, i van descobrir la gran capacitat de lideratge femení d'aquesta lleona. A més, la investigació els va servir per confirmar que les que cacen són les lleones i que els mascles poques vegades les ajuden.
Documentals
Durada: 50'
14.25
Nacido explorador
Marruecos: los últimos nómadas
Richard Wiese viatja en cada episodi a un país diferent per descobrir la vida silvestre, les cultures i les meravelles naturals que hi ha al planeta.
Documentals
Durada: 25'
14.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
15.00
Activa2
Espai en el qual es proposen hàbits saludables per aconseguir una millor qualitat de vida. Així mateix, es mostren les últimes tendències esportives i es parla amb esportistes i famosos, que expliquen els mètodes que segueixen.
Altres
Durada: 35'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Natural World: los depredadores de gigantes de África i Los últimos demonios
Documentals
Durada: 100'
18.00
Atleta gourmet
Montes de León
Íñigo Urrechu comença la seva ruta a Astorga, on, després de mostrar els monuments més importants de la ciutat, aprèn com es preparen les típiques mantegades. La ruta continua a Castrillo de Polvazares on prova la cecina de Lleó, i d'allà a Rabanal per degustar un bullit Maragato.
Documentals
Durada: 25'
18.25
Las rutas de...
Ambrosio: La Raya extremeña
Gonzalo D'Ambrosio es desplaça fins a La Raya extremenya per descobrir els dos arbres que protagonitzen el paisatge fronterer a un i altre costat de la frontera, la surera i l'alzina.
Documentals
Durada: 55'
19.20
El fin del imperio
Carlomagno, el padre de Europa
A l'Europa del segle VIII un rei conqueridor crea un imperi en la seva lluita contra el paganisme. Personatge enèrgic i carismàtic, Carlemany va forjar un regne cristià conquistant vasts territoris.
Documentals
Durada: 50'
20.10
Pel·lícula: Una esvástica sobre el Bidasoa
En plena Segona Guerra Mundial, mentre se succeïen les victòries del Tercer Reich, un cineasta alemany i el seu equip es van embarcar en un projecte insòlit, el rodatge d'una pel·lícula sobre la vida dels bascos. Acabat el conflicte bèl·lic, el film es va perdre i el director va caure en l'oblit fins que mig segle més tard va ser descoberta l'única còpia existent de Im lande der Basken, un documental enigmàtic que mostra aquest poble des de la perspectiva racial dels nazis i que està lligat al pla per establir una aliança amb el moviment nacionalista basc i amb els representants d'altres ètnies per construir un nou ordre territorial a Europa.
Pel·lícules
Durada: 55'
21.05
La batalla desconocida
Documental sobre l'explotació del wolframi a la Galícia dels anys 40.
Documentals
Durada: 55'
22.00
El cine de La 2: Tom de Finlandia
Després de la guerra, Touko Laaksonen torna a la seva ombrívola llar, Finlàndia, on l'homosexualitat és il·legal. Touko troba una via d'escapament en l'art, i comença a fer dibuixos d'homes homosexuals musculosos, lliures, desinhibits i orgullosos. Veli, el seu gran amor i company de vida, anima Touko a mostrar a la gent la seva feina. Les il·lustracions, signades amb el nom de Tom of Finland, esdevenen molt populars i desencadenen una veritable revolució, fins a convertir-se en autèntiques icones gais.
Pel·lícules
Durada: 110'
23.50
La noche temática
Inclou El lenguaje del cuerpo i El poder de las palabras
Documentals
Durada: 110'
01.40
Coronavirus, el mundo está cambiando
El coronavirus ha provocat milers de morts a tot el món i ha deixat la forma de vida en punt mort. El virus ha posat en escac la salut, les relacions personals i l'economia dels països. El documental es pregunta com transformarà aquesta pandèmia el món en en què es viu.
Documentals
Durada: 55'
02.35
Cárceles bolleras
Juntament amb relats d'expresses i investigadores, aquest documental fa visible la realitat de les dones entre reixes i com la desigualtat de gènere travessa la seva vida a la presó. En aquestes circumstàncies, el desig lèsbic esdevé una forma de resistència davant de la institució penitenciària.
Documentals
Durada: 70'
03.45
Cocina sana en casa
Jamie Oliver elabora receptes de menjar casolà utilitzant ingredients quotidians que resulten ser superaliments de consum habitual en països on destaca la longevitat i salut dels seus habitants.
Altres
Durada: 40'
04.25
Novatos en primera línea
A qualsevol servei d'emergències pot haver un novell a punt d'enfrontar-se al seu primer torn de guàrdia. Per a alguns, aquest dia serà difícil d'oblidar.
Documentals
Durada: 30'
04.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
05.05
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 55'