Programació La 2

Dissabte, 28 maig de 2022
06.20
Tráfico de residuos electrónicos
Documental sobre el tràfic de residus electrònics a nivell internacional.
Documentals
Durada: 55'
07.15
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 25'
07.55
Los conciertos de La 2
ORTVE Nº 20 Parte 1. Temporada 2021-2022. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 95'
09.30
80 cm
Parque de Hornachuelos. El corazón de Sierra Morena
El programa viatja al Parc Natural d'Hornachuelos, a Còrdova. Allà, Juanjo Pardo camina entre deveses que avui alimenten de gla el porc ibèric i que anys enrere van ser camps de blat. A més, recorre el Sendero del Guadalora fins al Seminario de los Ángeles, per un camí que es va rescatar de les males herbes.
Documentals
Durada: 30'
10.00
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 40'
10.40
Para todos La 2
El programa parla sobre la gran demanda dels anomenats treballs socials després de la pandèmia i de la crisi econòmica. Així mateix, es fixa en la història dels tatuatges, en la contaminació acústica i en la desforestació al Brasil.
Altres
Durada: 30'
11.10
El bosque protector
El buitre negro
Gràcies a una envergadura que pot arribar als tres metres, el voltor negre ostenta el títol de ser l'au més gran no només d'Espanya, sinó també d'Europa. Les accions de control de l'hàbitat, l'aportació d'aliment i el control i el seguiment d'exemplars han tingut com a resultat la seva recuperació progressiva.
Documentals
Durada: 30'
11.40
El chef del mar
Inclou Conil/Sanlúcar de Barrameda, Isla Cristina i Puerto Real, San Fernando y Puerto de Santa María: Ángel León visita Puerto Real, on acompanya un grup de nens al seu famós mercat per comprar peix que després cuinaran. Abans, però, fan una visita al centre d'aqüicultura de San Fernando per conèixer les diferents fases de producció del peix.
Documentals
Durada: 150'
14.10
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 55'
15.05
Espacios naturales: huellas trashumantes
Trashumantes de Guadalaviar
Diversos pastors de Guadalaviar, un poble de la Serra d'Albarracín, a Terol, traslladen units els seus ramats d'ovelles, per la Canyada Conquense fins a Sierra Morena, a Jaén. A més, durant més de 20 jornades comparteixen el maneig dels ramats i la vida a la canyada.
Documentals
Durada: 35'
15.40
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.25
Grandes documentales
Inclou Hermanas de la sabana i Montañas encantadas: en el corazón de Alemania
Documentals
Durada: 100'
18.05
Jardines con historia
Girona, Jardines de Santa Clotilde
A principis del segle XX, el doctor i empresari Raül Roviralta i Astoul va triar Lloret de Mar per construir-hi la seva residència de camp. Els jardins esplèndids de Santa Clotilde, que envolten la casa, són un monument de verdor, una obra d'art sobre un penya-segat amb vistes al mar Mediterrani.
Documentals
Durada: 35'
18.40
De parque en parque
Parque Nacional de Sierra Nevada
Aquest parc és un massís muntanyós al sud de la Península que al seu interior guarda una gran representació de flora i fauna en un ambient mediterrani. Alhora, els canals d'aigua al llarg del parc afavoreixen la ramaderia i l'agricultura i l'establiment de pobles importants.
Documentals
Durada: 50'
19.30
Apocalipsis de la antigüedad
Sodoma
Durant milers d'anys, la història de Sodoma s'ha presentat com una lliçó poderosa dels perills de la maldat. A Tall el-Hammam, a l'actual Jordània, els arqueòlegs han descobert una ciutat pròspera de l'edat de bronze, que, segons creuen, podria ser Sodoma.
Documentals
Durada: 55'
20.25
Castillos de leyenda
Símbolos nacionales
La península Ibèrica gaudeix de dos bons exemples de castells que simbolitzen tot un país: el castell de Guimarães, considerat el bressol de la nació portuguesa, i l'Alcàsser de Segòvia, el més visitat d'Espanya i un dels símbols arquitectònics nacionals.
Documentals
Durada: 30'
20.55
Atlánticas
El Hierro & Clara Lago
L'actriu Clara Lago visita l'illa d'El Hierro, una roca al mig de l'oceà en què es respira la màgia de veure sorgir una alguna cosa del no-res. Un indret de conte, on és possible trobar personatges com l'home de pedra o la dona sabina, i veure el fotògraf invisible.
Documentals
Durada: 65'
22.00
El cine de La 2: La sombra del pasado
El Kurt Barnert és un jove estudiant d'art que viu a l'Alemanya de l'Est. Està enamorat de la seva companya de classe, l'Ellie. El pare de la noia, el professor Seeband, un metge famós, no aprova la relació de la seva filla i està decidit a destruir-la. El que cap d'ells sap és que les seves vides estan connectades per un terrible crim comès fa dècades.
Pel·lícules
Durada: 180'
01.00
La noche temática
Inclou Generación Ostentación i La revolución del altruismo
Documentals
Durada: 165'
03.45
El asesinato y la Sra. Paine
Ruth Paine va conèixer Lee i Marina Oswald uns mesos abans de l'assassinat del president John F. Kennedy a Texas, el novembre de 1963. Va acollir Marina i el fill de tots dos a casa seva, mentre Lee els visitava els caps de setmana. El rifle del jove Oswald es va guardar al seu garatge. També el va ajudar a aconseguir una feina al Dipòsit de Llibres de l'Escola de Texas, des d'on es va disparar el president dels Estats Units. Totes aquestes connexions amb l'assassí oficial de Kennedy han conduït els investigadors de la confabulació a convertir Ruth Paine en l'objectiu principal d'un complot del Govern per inculpar Lee Harvey Oswald.
Altres
Durada: 60'
04.45
Después de Hitler
Inclou i : Pacificar Europa no va ser una tasca fàcil per als països vencedors de la Segona Guerra Mundial: misèria i violència s'estenien per tot el continent. La manera en què es va afrontar aquest repte en els cinc anys següents va posar les bases polítiques, econòmiques i culturals del que seria Europa.
Documentals
Durada: 85'