Programació La 2

Divendres, 9 juny de 2023
06.00
Para todos La 2
Montse Elías entrevista Lorena Aguirre, parla dels beneficis de portar les mascotes a la feina i coneix els projectes de Pumakawa i la Fundación Quiero Trabajo. A més, el professor de filosofia i psicologia Carlos Javier González Serrano analitza l'existencialisme.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
07.40
Una matemática viene a verte
El ala oeste de las matemáticas
El programa es pregunta si el vot individual es pot traduir a través de les matemàtiques en una representació de les preferències de la societat com a conjunt. Per trobar-hi una resposta, compta amb el politòleg Pablo Simón.
Altres
Durada: 25'
08.05
El aire de los tiempos
Japón
El Japó és essencial, i culturalment és un país que estima i respecta la naturalesa. És omnipresent en l'art, i fins i tot en el manga, que sovint té un fort contingut ecològic. Així mateix, per a l'any 2030, el Japó vol reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle en un 27 %. L'Antoine surt a observar aquests japonesos que treballen cada dia per reduir el seu impacte en el medi ambient.
Documentals
Durada: 50'
08.55
Turismo rural en el mundo
Alemania: paleta de colores
Alemanya és un dels països més heterogenis d'Europa, amb unes 9.000 àrees protegides. A Baviera, concretament a la regió històrica de Francònia, el programa inicia un viatge rural per descobrir parcs naturals de colors intensos, rius que tallen paisatges i castells i fortaleses imponents.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.55
Diario de un nómada
Destino Dakar: de Sidi Ifni a Tarfaya
Miquel Silvestre entra a Sidi Ifni, la ciutat que va ser espanyola fins al 1969. La següent destinació és Tarfaya, antiga Villa Bens, una altra població espanyola on potser va començar un dels llibres més famosos de la història, El petit príncep.
Documentals
Durada: 25'
11.20
Apocalipsis de la antigüedad
Doggerlandia
Doggerlandia, llar de mamuts, cérvols i societats de caçadors-recol·lectors,va connectar fa vuit mil anys la Gran Bretanya i l'Europa continental. Un esdeveniment devastador, però, la va sepultar per sempre sota les onades. A poc a poc, l'arqueologia va revelant els secrets d'aquest veritable paradís del mesolític, i mostra com la seva gent va lluitar per sobreviure mentre el seu món es perdia.
Documentals
Durada: 50'
12.10
El planeta verde
Mundos humanos
Lliurament que mostra com la relació entre les plantes i els éssers humans és extraordinària: s'han anat adaptant mútuament durant tot el temps que fa que són junts al planeta.
Documentals
Durada: 55'
13.05
Mañanas de cine: El tigre del río Kwai
A Tailàndia, un noi jove, honest i valent es compromet a lliurar a la família del seu amic americà mort totes les seves pertinences, joies i diners.
Pel·lícules
Durada: 80'
14.25
Rincones de Australia
Girgarre
El programa viatja a la petita ciutat de Girgarre, a la vall Colburn de Victòria.
Documentals
Durada: 30'
14.55
Ruralitas
Serra d'Almos y Las Navas
El programa visita Tarragona per conèixer el Joan, un artesà especialitzat en la construcció de gegants i capgrossos. A continuació, l'espai viatja a Sevilla, on hi ha la María José, una jove biòloga rural. Des del seu poble ha creat un projecte de divulgació per recuperar la saviesa d'abans i la riquesa dels boscos.
Documentals
Durada: 50'
15.45
Saber y ganar
Edició especial dedicada al medi ambient que compta amb tres concursants històrics, les professions o els interessos dels quals estan lligats a l'àmbit mediambiental: Erundino Alonso, Montse Canti i Justo de Castro. A més, les proves tracten sobre la naturalesa des de molts punts de vista.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou La vida en los ríos de África: Río Sand i Maravillas del océano: Depredador o presa: L'oceà és ple de meravelles, però crear-les ha estat una batalla sagnant durant més de 500 milions d'anys, a mesura que animals cada cop més complexos lluitaven per sobreviure. A més, van evolucionar noves formes de caçar i adaptacions sorprenents per defensar-se i transmetre-les a una altra generació.
Documentals
Durada: 95'
18.05
El escarabajo verde
Dulce desafío
L'existència de les abelles és essencial per al manteniment de l'equilibri ecològic. Fa una dècada que la comunitat científica va donar la veu d'alarma: les abelles es moren i la seva desaparició suposaria una gran pèrdua per a la diversitat. El programa s'acosta a aquestes criatures per conèixer quines amenaces posen en risc la seva supervivència.
Altres
Durada: 25'
18.30
Kaçkar, la Turquía desconocida
El nord-est d'Anatòlia i les muntanyes de Kaçkar són probablement el secret més ben guardat de Turquia. Pocs visitants s'aventuren en aquesta magnífica regió propera a Geòrgia, on congostos vertiginosos, estepes llargues, muntanyes imponents i pastures d'alçada conformen paisatges increïbles.
Documentals
Durada: 55'
19.25
Rick Steves por Europa
Turquía central
El Rick viatja a l'est d'Europa i, amb l'ajuda d'un globus immens, coneix el cor de Turquia a vista d'ocell.
Documentals
Durada: 25'
19.50
Un país para leerlo
Valladolid
Aquesta setmana el programa viatja a Valladolid per descobrir racons literaris i conversar amb autors com Gustavo Martín Garzo i Celia Gallego. A través de llibres, lectors i llibreries, recorre la que va ser capital del món quan Cervantes hi va iniciar la segona part d'El Quixot.
Altres
Durada: 35'
20.25
Días de cine
El Festival Internacional de Cinema d'Alacant és un dels continguts protagonistes d'aquest lliurament, que aquesta setmana té com a padrí l'actor Karra Elejalde. A més, es repassen altres estrenes com la francesa Padre y soldado, la portuguesa Alma viva, i l'austríaca Eismayer.
Altres
Durada: 60'
21.25
Plano general
Jenaro Castro conversa amb l'actor gallec Luis Zahera, recent premi Goya al millor actor de repartiment per As Bestas. Durant la xerrada, Zahera diu que considera que l'Espanya actual és surrealista, tirant a daliniana, i que és molt trist que es digui que els actors són rojos subvencionats. Així mateix, fa broma dient que en la pròxima pel·lícula política atorgaria a Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo papers de secundaris, assenyala que el paper més difícil és el paper de la vida, admet que no faria cinema per a adults i confessa que el seu somni sense realitzar és tenir fills.
Altres
Durada: 35'
22.00
Historia de nuestro cine: 7 mesas de billar francé
L'Ángela i el seu fill Guille viatgen a la gran ciutat davant la sobtada malaltia del Leo, pare d'ella i avi del noi. Quan hi arriben, la Charo, amant del Leo, posa l'Ángela al corrent de la ruïna del negoci patern: un local amb set taules de billar. L'Ángela decideix llavors intentar reflotar la sala.
Pel·lícules
Durada: 116'
23.56
Historia de nuestro cine: coloquio
Legado Querejeta
Coincidint amb la data exacta del desè aniversari de la defunció d'Elías Querejeta, el programa ret homenatge al gran productor de la història del cinema espanyol. Al col·loqui hi intervenen Gracia Querejeta, directora i filla del productor; el periodista d'RTVE i director del programa Días de cine, Gerardo Sánchez; i el crític cinematogràfic Carlos F. Heredero, que, a més, és coautor del llibre Elías Querejeta, la producción como discurso.
Altres
Durada: 20'
00.16
Historia de nuestro cine: La prima Angélica
Un home torna al seu poble natal per assistir a l'enterrament de la seva mare. Allà rememora la seva infància i l'adolescència, especialment l'amor que sentia per la seva cosina Angélica.
Pel·lícules
Durada: 109'
02.05
Las noches del Monumental
Pamela Magal
L'Orquestra i Cor de RTVE, juntament amb artistes de reconegut prestigi, omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 70'
03.15
Documenta2
Inclou En el mar, una inmersión en el conocimiento
Documentals
Durada: 50'
04.05
El futuro del océano
Els oceans travessen un moment crític per al seu futur. Els problemes derivats de la sobrepesca, la salut dels hàbitats marins o la contaminació requereixen una atenció immediata.
Documentals
Durada: 55'
05.00
La vida en los ríos de África
Río Okavango
Situat al nord de Botswana, el delta de l'Okavango és un dels ecosistemes més extraordinaris del continent africà. Es troba al cor del desert del Kalahari, i és el delta terrestre més gran del món. A més, durant l'estació seca és una de les últimes fonts d'aigua fiables.
Documentals
Durada: 45'
05.45
Diario de un nómada
Destino Dakar: de Tetuán a Melilla
Miquel Silvestre és rebut a l'Instituto Cervantes de Tetuan, on ensenyen el llibre d'un altre viatger espanyol, Joaquín Gatell. Tot seguit, sota una pluja abundant, recorre el litoral marroquí fins a la badia d'Alhucemas.
Documentals
Durada: 15'