Programació La 2

Dissabte, 10 juny de 2023
06.15
Diario de un nómada
Inclou Destino Dakar: de Melilla a Merzuga i Destino Dakar: de Ouarzazate a Essaouira: Miquel Silvestre coneix com s'elabora el famós oli d'argània abans d'entrar a la laberíntica medina de Marràqueix. Allà hi coneix el Hamid, un berber simpàtic. Finalment, la següent parada és a Essaouira.
Documentals
Durada: 50'
07.05
¿Cómo lo haríamos hoy?
La gran pirámide de Guiza
La gran piràmide de Kheops, símbol característic de l'antic Egipte, és la més antiga i colossal de les piràmides de Gizeh. És un emblema dels secrets, els misteris i la saviesa perduda del passat, però després de 4 mil anys, sembla només un gran munt de pedres.
Documentals
Durada: 55'
08.00
Los conciertos de La 2
ORTVE Presentación temporada 2023-2024. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
80 cm
La Pedriza
El programa visita La Pedriza, que ha esdevingut el bressol de l'escalada i el temple de l'excursionisme madrileny. Durant les dècades dels 60, 70 i 80, alguns atrevits van decidir desafiar la gravetat i van visitar els seus cingles i les seves parets. Un d'ells, Carlos Soria, és un dels protagonistes d'aquest capítol.
Documentals
Durada: 30'
10.00
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 35'
10.35
Para todos La 2
Montse Elías analitza la salut urbana de les ciutats i reflexiona sobre el victimisme. A continuació, coneix la tasca d'una emprenedora social de Kènia i mostra una investigació sobre el que passa en l'instant de morir. A més, la psicòloga Patricia Ramírez proposa alguns consells per tractar amb els records.
Altres
Durada: 35'
11.10
Objetivo igualdad
Espai que vol impulsar la igualtat real entre dones i homes. Per això, a través de reportatges i entrevistes s'exposen els problemes que generen la desigualtat i els estereotips sexistes i les seves possibles solucions.
Altres
Durada: 30'
11.40
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
12.10
Sobrehumanos. Los sentidos del mañana
El oído
L'oïda és el sentit més agut i, també, el més ràpid, és mecànic. A mesura que es revelen els misteris de l'audició, la tecnologia i el progrés científic treballen per restaurar, substituir o potenciar aquest sentit humà tan poderós.
Documentals
Durada: 50'
13.00
¿Cómo lo haríamos hoy?
Tren transcontinental
El ferrocarril transcontinental va ser un punt molt important en la història dels Estats Units i l'artèria principal que va posar el país al centre del món.
Documentals
Durada: 50'
13.50
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 50'
14.40
El hombre y la Tierra: serie venezolana
Inclou La selva virgen venezolana i Los yanomamos, un pueblo de la selva.: A les selves caducifòlies que ocupen les riberes de l'Alt Orinoco i els seus afluents, hi habita una tribu paleoíndia que fa molt poc que ha entrat en contacte amb la civilització, els ianomami, un dels pocs pobles realment lliures que queden al món actual.
Documentals
Durada: 55'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou La vida en los ríos de África: Río Luangwa, La vida en los ríos de África: Río Limpopo i La vida en los ríos de África: Río Hoanib: El riu Hoanib recorre unes 170 milles. Neix a la vall del Hoanib, a Namíbia, i flueix per l'àrid desert del Namib fins a la Costa dels Esquelets, abans de desembocar a l'oceà Atlàntic.
Documentals
Durada: 140'
18.40
Jardines con historia
Málaga: Hacienda Nadales
Entre el riu Guadalmedina i la serralada de Màlaga, en els terrenys d'una antiga explotació agrícola, avui hi ha un dels millors exemples de jardí paisatgista del segle XIX a Espanya. Aquest verger de gran riquesa botànica el va crear l'il·lustre malagueny Tomás Heredia Livermore l'any 1864.
Documentals
Durada: 30'
19.10
Hotspots
Australia
Capítol que descobreix hàbitats que suporten una gran varietat d'espècies d'aus tan cridaneres com els lloros i les cacatues, la cigonya negra, l'ocell del paradís i el jardiner de Newton, a més d'una gran diversitat d'espècies de cangurs.
Documentals
Durada: 50'
20.00
Apocalipsis de la antigüedad
Sodoma
Durant milers d'anys, la història de Sodoma s'ha presentat com una lliçó poderosa dels perills de la maldat. Segons la Bíblia, els homes de Sodoma eren tan malvats que Déu va destruir la ciutat amb una pluja de foc i sofre. El programa aborda si realment va existir la ciutat de Sodoma.
Documentals
Durada: 50'
20.50
Las tentaciones de Justo
La mort assetja Justo Gallego, un pagès espanyol que es va convertir en arquitecte per amor a Déu. La seva vida, lliurada a la construcció de la catedral que va aixecar amb les seves pròpies mans, s'apaga amb la incertesa sobre el futur d'una obra inacabada i incompresa.
Documentals
Durada: 70'
22.00
El cine de La 2: Retrato de una mujer en llamas
Bretanya francesa, 1770. La Marianne és una pintora que ha de fer el retrat matrimonial de l'Héloïse, una jove que acaba de deixar el convent. L'Héloïse no accepta el seu destí com a dona casada i es nega de posar, per la qual cosa la Marianne ha de treballar en secret. Per fer-ho, es fa passar per dama de companyia, per poder observar-la de dia i pintar-la de nit. La seva relació esdevé més intensa a mesura que comparteixen juntes els últims moments de llibertat de l'Héloïse abans del seu casament.
Pel·lícules
Durada: 120'
00.00
La noche temática
Inclou Marty y Doc, la historia de un fenómeno i Isaac Asimov, mensaje al futuro
Documentals
Durada: 120'
02.00
Fantasmas de petróleo
Les petrolieres han deixat repartides per tot el món gairebé 30 milions de perforacions suposadament tancades, conegudes amb el nom de pous fantasma, que alliberen petroli, substàncies tòxiques i metà al subsol, al mar i a l'atmosfera. El reportatge relata la desenfrenada cerca dels investigadors i els denunciants per trobar els pous de petroli abandonats per la indústria petroliera, que no dubta a eludir responsabilitats. Una infinitat de fugues silencioses que constitueix el llegat de la història de l'explotació de cru i que amenaça greument la salut de la població i el medi ambient. Els científics parlen ja d'una autèntica bomba de rellotgeria climàtica que està causant els primers estralls.
Altres
Durada: 50'
02.50
En portada
Géneros en juegos
El programa es pregunta com és l'esport per a aquelles persones amb un cos molt diferent del que tenien durant la infantesa o l'adolescència, i analitza quins obstacles suposa fer esport quan s'és transsexual. Les respostes es troben en esportistes transgènere del món del futbol, la boxa, el voleibol o el rugbi, i en endocrins i experts que assessoren el Comitè Olímpic Internacional, com ara l'exatleta espanyola María José Martínez Patiño. A Espanya, la llei trans ha arribat també a l'esport, i ha fet possible que els esportistes transsexuals puguin competir d'acord amb la seva identitat de gènere, tot i que en competicions internacionals sempre prevaldrà la normativa de les federacions. Un risc que genera incertesa i impotència en esportistes que veuen com les seves opcions continuen limitades per normes, algunes més integradores que d'altres, que entren en col·lisió.
Altres
Durada: 45'
03.35
Día cero
L'aigua és la sang del planeta, sense la qual no hi ha vida. Aquest treball mostra, a primera línia, la batalla que s'entaula per ella, juntament amb aquells que saben en quina situació real es troba el recurs vital del planeta.
Documentals
Durada: 50'
04.25
Comprar, tirar, comprar
Documental que analitza la possible programació dels objectes perquè tinguin un temps mitjà de vida.
Documentals
Durada: 50'
05.15
Sobrehumanos. Los sentidos del mañana
El oído
L'oïda és el sentit més agut i, també, el més ràpid, és mecànic. A mesura que es revelen els misteris de l'audició, la tecnologia i el progrés científic treballen per restaurar, substituir o potenciar aquest sentit humà tan poderós.
Documentals
Durada: 50'