Programació La 2

Dijous, 8 juny de 2023
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
07.40
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 25'
08.05
Benidorm y el hombre que embotelló el sol
Documental que narra l'evolució historicoartística de Benidorm.
Documentals
Durada: 55'
09.00
Pueblo de Dios
Cayambe, en la mitad del mundo
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
11.05
Documenta2
Inclou Un mundo sin arena
Documentals
Durada: 50'
11.55
Tíbet. La cima del mundo
Treball que explora la vida a l'altiplà muntanyós més alt de la Terra, el Tibet. Aquest indret bonic i sobrenatural també és un dels més durs del planeta. Per això, aquest documental mostra la vida d'algunes de les criatures més emblemàtiques que tenen aquest altiplà muntanyós com a casa seva.
Documentals
Durada: 55'
12.50
Mañanas de cine: Una dama entre vaqueros
A l'Oest del 1844, dues angleses, mare i filla, decideixen vendre un exemplar boví peculiar a la fira de bestiar de San Luis. El seu objectiu és que la raça de l'animal s'estengui pels ranxos de Texas.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.20
Rincones de Australia
Penguin
Back Roads transporta el públic a algunes de les comunitats més remotes i inspiradores d'Austràlia, i destaca el caràcter, la generositat i l'humor característics de les zones rurals del país.
Documentals
Durada: 30'
14.50
El aire de los tiempos
Francia
Sèrie que viatja per tot el món per conèixer les persones que creen les energies del demà a través de les idees més originals. Un viatge per vuit països diferents per descobrir solucions imaginatives als problemes energètics i ambientals actuals.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Edició especial dedicada al medi ambient que compta amb tres concursants històrics les professions o els interessos dels quals estan lligats a l'àmbit mediambiental: Erundino Alonso, Montse Canti i Justo de Castro. A més, les proves tracten sobre la naturalesa des de molts punts de vista.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou La vida en los ríos de África: Río Okavango i Maravillas del océano: Islas de vida: El Pacífico salvaje cubre un tercio del planeta. En él se encuentran la mayor cantidad de volcanes, los mayores terremotos, las fosas más profundas y el mayor número de islas de la Tierra. Asimismo, las criaturas más extrañas han evolucionado para prosperar en estas singulares islas de la vida.
Documentals
Durada: 95'
18.05
Documenta2
Inclou En el mar, una inmersión en el conocimiento
Documentals
Durada: 50'
18.55
El futuro del océano
Els oceans travessen un moment crític per al seu futur. Els problemes derivats de la sobrepesca, la salut dels hàbitats marins o la contaminació requereixen una atenció immediata.
Documentals
Durada: 50'
19.45
Atención obras
Villano Antillano
Cayetana Guillén Cuervo entrevista la rapera porto-riquenya Villano Antillano, artista trans referent de la lluita LGTBI+ i del moviment feminista.
Altres
Durada: 30'
20.15
Culturas 2
Espai que explica l'agenda cultural i l'enfoca com una manera de conèixer, entendre i emocionar-se amb el món. El programa engloba tot l'art de crear i conèixer mentre para una atenció especial a la ciència, les tendències, tant locals com universals, i les novetats, tant de les ciutats com dels pobles. A més, s'hi inclouen entrevistes, debats, cròniques, recomanacions, clubs de lectura i cultura digital.
Altres
Durada: 30'
20.45
Brigada Tech
Barbastro, Aragón
A l'Aragó, el programa coneix l'empresa Maximiliana, que es dedica a la programació de mòbils adaptats a gent gran. A continuació, l'espai mostra drons que es fan servir a les clavegueres i conversa amb Valeria Corrales, una adolescent que fa de divulgadora científica.
Altres
Durada: 45'
21.30
Rick Steves por Europa
Turquía occidental
L'autoritat de viatges nord-americà Rick Steves guia els espectadors a través de les seves ciutats europees favorites.
Documentals
Durada: 30'
22.00
Los pilares del tiempo
Humanismo: fe, saber y poder
Gràcies a l'escàner 3D, l'espai descobreix part del ric patrimoni directament influït per l'humanisme i el Renaixement: les universitats d'Alcalá de Henares i de Salamanca, el donzell de Sigüenza i el Palau Reial d'El Pardo. A final del segle XV, l'humanisme i el Renaixement, corrents que enaltien el saber i la raó per sobre de la superstició pròpia de l'edat mitjana, van influir directament en escenaris com la catedral i el donzell de Sigüenza, les universitats d'Alcalá de Henares i Salamanca o el Palau Reial d'El Pardo, on van arribar carregats de noves idees, procedents fonamentalment d'Itàlia.
Documentals
Durada: 55'
22.55
Ciudades invisibles de la antigüedad
El Cairo
El Caire, capital de l'Egipte modern, és una ciutat incommensurable on encara hi ha moltes coses per descobrir. Secrets enterrats al racó més profund de les piràmides gegantesques, les torres misterioses i les antigues fortaleses. L'equip d'escaneig 3D mostra la increïble precisió amb què es van construir les piràmides fa milers d'anys i estudia l'enigma de la gran esfinx.
Documentals
Durada: 50'
23.45
¿Cómo lo haríamos hoy?
La gran pirámide de Guiza
La gran piràmide de Kheops, símbol característic de l'antic Egipte, és la més antiga i colossal de les piràmides de Gizeh. És un emblema dels secrets, els misteris i la saviesa perduda del passat, però després de 4 mil anys, sembla només un gran munt de pedres.
Documentals
Durada: 50'
00.35
¿Cómo lo haríamos hoy?
Tren transcontinental
El ferrocarril transcontinental va ser un punt molt important en la història dels Estats Units i l'artèria principal que va posar el país al centre del món.
Documentals
Durada: 50'
01.25
Conciertos de Radio 3
The Electric Buffalo. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
01.55
Documenta2
Inclou Tras los últimos primates mexicanos
Documentals
Durada: 55'
02.50
Nunca es demasiado pequeño
Vida de múltiples pisos
Lliurament que mostra cases que miren més enllà del seu espai i construeixen entrepisos enginyosos i habitacions tipus loft per aprofitar l'altura.
Documentals
Durada: 20'
03.10
Nunca es demasiado pequeño
Trabajando con color y luz
Lliurament que mostra com treballar amb el color i la llum és clau per fer que una casa petita es vegi espaiosa i oberta.
Documentals
Durada: 30'
03.40
Irlanda. Un paseo por tierras celtas
Irlanda, terra celta amb història i llengua pròpies, acull milers de jaciments arqueològics que encara amaguen incomptables misteris. El documental recorre l'illa de Dublín a Belfast, de Galway a Killarney i de la Calçada del Gegant als penya-segats de Moher, per mostrar un país ple d'història.
Documentals
Durada: 50'
04.30
La vida en los ríos de África
Río Hoanib
El riu Hoanib recorre unes 170 milles. Neix a la vall del Hoanib, a Namíbia, i flueix per l'àrid desert del Namib fins a la Costa dels Esquelets, abans de desembocar a l'oceà Atlàntic.
Documentals
Durada: 50'
05.20
Rincones de Australia
Omeo
L'equip es dirigeix a Omeo, a les terres altes de Victòria. El paisatge és salvatge i rugós, com alguns dels habitants. El 1851, quan s'hi va descobrir or, els miners hi van anar, i els jaciments es van convertir en els més irregulars d'Austràlia. Actualment és un lloc més tranquil, però continua tenint la seva porció d'enrenou.
Documentals
Durada: 30'
05.50
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'